1 szavazat 3

Bemutatás

A történet egy magas rangú előljáró meggyilkolásával kezdődik, amely kapcsán egy bizonyos Ainu nevű lányt gyanúsítanak. Ezt követően visszaugrunk a múltba és szemtanúi lehetünk amint a bandita Wu Huatian egy rakás lányt rabolt el a családjától és egyenesen az ország egyik legnevesebb bordélyházába hozza őket, amely bordélyházat Lady Chun és Bao Hu vezet. Az elrabolt lányok között van egy fiatal is, Ainu, aki nagyon ellenáll és nem akarja elfogadni a sorsát. Próbálják megtörni és megkínozni, sőt Lady Chun még meg is erőszakolja, mivel leszbikus. A lány megpróbál öngyilkos lenni, de ebben is megakadályozzák. A szenvedések után a fiatal lány összebarátkozik a helyi szolgával, Yan Shunzi-val, akiről eddig mindenki azt hitte, hogy néma, de kiderül, hogy mégsem. A szolga próbál segíteni a lánynak és kimenekíteni a bordélyházból, de végül Lady Chun és Bao Hu rajtuk ütnek és mivel mindketten remek harcosok, így végeznek a fiúval. A fiú a halála előtt azt tanácsolja Ainu-nak, hogy ha bosszút akar állni mindazokon, akik megerőszakolták, akkor azt élve teheti meg és nem úgy, ha véget vet az életének.

Ainu úgy tesz mint ha elfogadná a sorsát és engedi Lady Chun-nak, hogy megtanítsa mindenre, hogy miként kell a férfiakkal bánni, illetve a harcokra is. Lady Chun azt hiszi, hogy a lány végre észhez tért és beleszeret Ainu-ba. Ainu teljesen elbűvöli nem csak Lady Chun-t, hanem a legbefolyásosabb embereket is, azaz Liao Kuo-t, Wei Jianzhong, Li Zhangan-t és Zhuo Wenjian-t is. Eltelik pár hónap és elérkezünk a film elején látható jelenethez, azaz Liao Kuo-t megölik és csak annyit tudni, hogy Ainu volt vele utoljára. A városba érkező kezdő nyomozó, Ji Te felkeresi Ainu-t de nem tudja bizonyítani, hogy ő volt a gyilkos. Ezután Ainu Wei Jianzhong-hoz megy, akivel kikötözős játékot játszanak.  Ji Te nyomozó és emberei rajtuk ütnek, de Wei Jianzhong elzavarja őket. Ez lesz a veszte, mert Ainu elmondja neki, hogy ő is szerepel a bosszú listáján, akik annó megerőszakolták őt. Rágyújtja a rezidenciát az előljáróra, így ő is meghal. Másnap Ji Te próbálja őt letartóztatni, de Lady Chun megvédi őt, illetve a kormányzó is, aki Ainu bűvöletében él. Végül az egyik este Ainu és Ji Te találkoznak, megküzdenek, és Ainu elárulja a nyomozónak, hogy akiket megölt azok mind gonosz emberek voltak és a következő a kormányzó apja lesz, azaz Zhuo Wenjian. Fel is keresi a kormányzó apját és úgy öli meg, hogy minél több nőt rendel neki és így az öregember túladagolja magának a potenciálnövelő szereket és szívrohamban meghal.

Ji Te megint megpróbálja letartóztatni Ainu-t, de ezúttal a kormányzó nem engedi neki, hiába az apja halt meg. Már Bao Hu is gyanakodik és Ainu ellen akar fordulni, de Lady Chun hajthatatlan, mert szerelmes a lányba. Ainu bevallja Lady Chunnak, hogy ő ölte meg az előljárókat és azért, mert undorodik a férfiaktól. Azt is megígéri, hogy ellene soha nem fordulna. A következő nap Ainu meglátogatja Li Zhangant, aki annyira biztos a saját harci tudásában, hogy nem fél Ainu-val bezárkózni egy vasajtóval védett szobába. Ainu vele is végez és elmenekül a helyszínről és úgy rendezi, hogy amikor Ji Te nyomozó és emberei megjelennek a bordélyháznál, akkor pont jelen van a bandita Wu Huatian is, aki éppen a következő rabszolgaszállítmányt hozza. Így Ji Te végez vele és a banditákkal, a lányokat pedig kiszabadítja. Ezalatt Bao Hu Ainu és Lady Chun ellen fordul, de Lady Chunnak sikerül őt megölnie olyan áron, hogy a fél karját elveszíti. Ezután Ainu Lady Chun ellen fordul és bevallja neki, hogy soha nem viszonozta a szerelmét, minden csak álca volt a bosszú érdekében. Végez Lady Chunnal, de mielőtt Chun elhunyna, az utolsó kérése, hogy Ainu még csókolja meg. Ezt követően szembesül Ainu, hogy Lady Chun egy halálos mérget rágott el harc közben, amit most a csókkal átadott neki is. Mindketten meghalnak és Ji Te csak a holtestek látványára ér oda.

Huh, a megtévesztő cím ellenére jó kis film ez. A Shaw Brothers studió készítésében egy olyan wuxia, amelyben a drámai elemek, a történet sokkal nagyobb szerepet kap, mint a harc. A történet szerintem érdekes és hiába tudja a néző, hogy mi miért történik, akkor is végig leköti az embert és kíváncsi Ainu bosszúhadjáratára. A film vége egyébként meglepő. Ezért is szeretem a régebbi ázsiai filmeket, mert nem törvényszerű happ end-el zárulnak. A színészek amúgy nem az SB krémjéből vannak, de azért nem is ismeretlenek, sőt. Semmi baj nincs a színészi játékkal. Azt fontos megemlítenem, hogy az eddigi wuxiák közül ebben a filmben van a legnagyobb szexualitás, meztelen jelenetek. De kicsit sem öncélúan, erősítik a drámai hatást. Látványosságot illetően igaz, hogy nincs túl sok helyszín, de amik vannak, azok tökéletesek, különösen, mert a történet télen, havazással karöltve játszódik. Említettem már, hogy sokkal kevesebb a harci jelenet, mint egy átlag wuxiánál, de azért közel sem vészes. A film végén elég hosszú kardozások és küzdelmek vannak, amelynek a koreográfiája nem rossz, de nem is kiemelkedő. Mindent összevetve egy remek kis wuxia ez, amely kellően egyedi, így nyugodt szívvel ajánlom megnézésre.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük