1 szavazat 4

Bemutatás

Pi Yen generális felbérel négy banditát, hogy támadják meg az uralkodói karavánt, öljenek meg mindenkit, vegyék el az aranyat és rejtsék el a karavánt kísérő Chang Chu és apja, Chang Chow holttestét, hogy úgy tűnjön, mint ha a Chang-ok rabolták volna el a kincset. Már éppen osztanák el az aranyat, amikor a császár elküldi az egyik legjobb emberét, Li Chu-t Sichuan városába, hogy nyomozzon és szerezze vissza az elrabolt aranyat. Li Chu azt kéri Pi Yen-től, hogy az embereivel kutassa át a nagy tiszteletben álló Chin Hao Yan rezidenciáját, mert információjuk van róla, hogy szoros kapcsolat fűzte a Chang-okhoz. Ezalatt Chang Chu túlélte a rablást és Chin Hao-nál keres menedéket, aki elrejti őt az érkező Pi Yen emberei elől. Chin Hao az emberei segítségével az éjszaka elrabolja Pi Yen-től az aranyat, de az életével fizet érte.

Chin Hao idősebb lánya, Hsin Zhe és a huga egy szekérrel indulnak el a fővárosba és a szekéren egy koporsóban rejtik el az aranyat és a gyógyulgató Chang Chu-t is. A céljuk, hogy az aranyat visszajuttassák az uralkodónak. Útjuk során Sárkányvárosban (Dragon City) egy fogadóban pihennek meg, ahol rajtuk kívül feltűnik egy kalapos öregember, akinek kész testőrsége van. Szintén a fogadóban száll meg a négy bandita is, akik az aranylopásnál mészárlást végeztek. Rajtuk kívül egy másik fogadóban talál szállást Li Chu felügyelő. Az esős éjszaka folyamán a 4 bandita megpróbálja megszerezni a fogadó mögötti kocsin lévő aranyszállítmányt, de a kalapos öregember a két lány segítségére siet. Sajnálatosan a harcban meghal egy fogadós alkalmazott is, amely a helyi felügyelők figyelmét is felkelti, de a kalapos öregember magát doktornak kiadva kisegíti a két lányt, hogy ne találják meg a felügyelők Chang Chu-t.

Másnap a két lány és Chang Chu elindulnak a szekérrel, hogy közelebb kerüljenek a céljukhoz. Egy közeli pihenő helyen várja őket a 4 bandita, de a kalapos öregember emberei szintén felbukkannak és az életük árán két banditát meg is ölnek. Fény derül arra, hogy a banditák a helyi banditavezér, Shing Yen utasítására cselekedtek és az aranyat maguknak akarták megszerezni. Amíg Chang Chu a banditákkal harcol, addig Hsin Zhe hugát elfogja Shing Yen, de Li Chu felügyelő megmenti őt. Ezt követően próbálná bilincsben elvinni Chang Chu-t, aki próbálja bizonygatni, hogy ártatlan, de párbajba torkollik a vita, amely párbajt a feltűnő banditák zavarnak meg. Li Chu végez Shing Yen-el, Chang Chu és Hsin Zhe pedig a többi banditával. Ezt követően a helyi falusi paraszt emberek gyűlnek köréjük és elmondják, hogy mindenben támogatják őket, mert a kalapos öregember nem más volt, mint a pénzügyminiszter, Chao Yang álruhában, aki az álcája során megbizonyosodott róla, hogy Chang Chu ártatlan, így utasítja Li Chu-t, hogy térjen vissza. Így is tesz a felügyelő, de utána feltűnik Pi Yen generális az embereivel, aki ellen nagy harc kezdődik. Végül Li Chu visszatér és végez vele.

Imádom, amikor filmek a semmiből feltűnve lepnek meg. Nem a nagy studiók által finanszírozott moziról beszélünk (habár olvasni olyan információkat, hogy az SB támogatta a projektet) és még is egy olyan wuxiá-t sikerült összerakni, hogy többször is meg lehet nézni, mert élvezetes. Érdekes módon a főszereplő színészek nem a sztárok közül kerültek ki (ennek ellenére nem lehet rájuk panasz), de a mellékszerepekben olyan nevek találunk, mint Jason Pai Piao és Chen Kuan Tai. A történet és a harci koreográfia is élvezetes és nem csak 1969-hez képest. A történetben vannak fordulatok, a harci koreográfia pedig a kardos-dobótőr párost preferálja, helyenként brutális jelenetekkel. Végül a film legnagyobb erőssége a látványosság, amely annak köszönhető, hogy csodaszép, változatos helyszíneken játszódik a film, remek fényképezéssel. Külön kiemelném az esős, fogadó mögötti harcot és az indákon történő párbajt. (utóbbihoz hasonlót nem is nagyon láttam eddig). Kötelező film, akár többszöri megnézésre is.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük