1 szavazat 2

Bemutatás

Shantung városát és környékét a Zöld Sárkány banda (Green Dragon Gang) tartja rettegésben, akik mindenkit kirabolnak és megerőszakolnak. A kisváros immár teljesen kiürült és a lakosai a közeli hegyekben húzták meg magukat. Egy titokzatos kalandor, Yan Tieyi érkezik a kihalt városba és egyedül csak a fogadóst találja ott. Amíg iszogat, addig újabb két, illetve három fős társaság érkezik, mindegyikük azzal a céllal, hogy beálljanak a Zöld sárkány banditák közé és gazdagok legyenek. Meg is érkezik a városba a banditák részéről Tong vezérhelyettes, és testőre, de mielőtt a toborzásra sor kerülne Yan Tieyi végez mindkettőjükkel.

Ezt követően egy aranyszállítmányt kísérő csapat érkezik a városba, de azonnal felmérik, hogy a legrosszabb helyre jöttek, mert a Zöld sárkány banda is a környéken van. Felmérve a helyzetet erősítésért küldik az egyik emberüket, de holtan kapják vissza lóháton, mert a banditák körbezárták a várost. Az éjszaka leple alatt Yan Tieyi elmegy a közeli hegyekbe és meglátogatja régi szerelmét, Lingling-et, akit visszaakar vinni a városba, de éjszaka is rájuk találnak a banditák és elrabolják a lányt. Másnap Yan Tieyi megállapodik az aranyszállító csapattal, hogy együtt járnak túl a banditák eszén. Meg is érkezik a Zöld sárkány banda, akinek az egyik élharcosával elbánik Yan Tieyi. Ezután a banda megkínozza Lingling-et és végül alkut kötnek. A banditák elviszik az aranyszállítmányt, elengedik Lingling-et, Yan Tieyi pedig távozik a városból és soha nem jön vissza. Mire a banditák rájönnek, hogy átverték őket és arany helyett köveket rejtenek a ládák, addigra az aranyszállítmányt már biztonságban továbbvitték, illetve Lingling is biztonságba menekült. Végül Yan Tieyi felkeresi a banditák rejtekhelyét és végez mindenkivel.

A Golden Harvest studiónak hálásak lehetünk, hogy a rivalizálásnak is köszönhetően  a Shaw Brothers studiót is jobbnál jobb filmekre kényszerítették. A Harvest-nek ez a film is a kezdeti wuxia alkotásai közé tartozik, amely meg is látszik rajta. A történet az meglehetősen fapados és nem különösebben izgalmas. A színészek átlagosak, de hozzák, amit kell. Ez Sammo Hong egyik első komolyabb szerepe wuxia filmekben. A harci koreográfia nagyon hullámzó, mert vannak remekül koreografált részek, de vannak felgyorsított, röhejes harcok is. Szóval vegyes a kép. Erősen érezni, hogy költségvetésben szűk volt a kassza, mert alig 2-3 helyszínen játszódik a film és díszletek, maszkok, effektek terén is végtelenül szűkmarkú a film. Ami viszont jellegzetes, az a spagetti western filmekre hasonlító hangulat. Ha kardok helyett pisztolyok lennének, akkor egy az egyben azt hinnénk, hogy western filmet nézünk. Engem a film nagyon emlékeztetett a hét mesterlövész című klasszikusra. Mindent összevetve abszolút jót tesz a filmnek a komor hangulat, mert feszültség alatt tartja a nézőt.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük