1 szavazat 3

Bemutatás

Wu Su Tin, azaz a Poisonous Snake (Mérgeskígyó) elvégzi a világ egyik legerősebb harci próbáját, azonban a mestere rájön, hogy gonosz lelke van, ezért megpróbálja megállítani, de Wu elfut. Ezt követően pár évvel később egy fogadóba ugrunk, ahol a helyi banditák zaklatnak egy fiatal párt. A Pai család képviseletében azonban ott iszogat Pai Wan Fei és a barátja, Hsiao Li. Segítenek az ifjú páron, de véletlenül megölik a banditák vezérének a testvérét. A banditák vezére hadat üzen a Pai családnak, ezért Pai Lin Ting egyedül indul el a banditák felé, hogy bocsánatot kérjen a fia tettéért. Párbajozik is a banditák vezérével, akit le is győzne, de ekkor arra jár Wu Su és meglátja Pai Lin kezében a Dragon Sword-ot (Sárkánykard). Azonnal kihívásnak tekinti és párbajra hívja Pai Lin-t, majd megöli és a holttestet visszaküldi a Pai családnak. Wu-t beveszik a banditák maguk közé.

Pai Wan, a testvére és a jó barátja elindulnak bosszút állni, de senkit nem találnak a banditák bázisán, mert a banditák Wu vezetésével mindenkit lemészárolnak a Pai birtokon. Wu a mérgező dobótőrével megsebzi Pai Wan-t, de egy titokzatos öregember, Yu kimenekíti őt, valamint Pai testvérének és Hsiao Li-nek is sikerül elmenekülnie. Az öregember meggyógyítja a fiút, mialatt mindkét lánya, Choi Mei és Chin Mei is beleszeret a fiúba. Wu közben elcsábítja a banditák vezérének a szeretőjét, amit észrevesz a vezért, de Wu végez vele is. Így ő kerül a helyére és ő lesz az új vezetője a banditáknak. Bővíti is a csapatot, mert meghívja magukhoz a remek harcművészeket, a Ku testvéreket. Yu próbára teszi Pai Wan harci stílusát és megalázza a fiút. Az a célja, hogy a legjobb mesterhez irányítsa, ezért küldi el a fiút. Ezalatt Choi és Chin megint összevesznek a fiún. Pai Wan-t megtámadják a vadonban, de egy kung fu mester megmenti őt és tanítani kezdi. Ugyanazt a próbát kell kiállnia, mint Wu-nak. Ezután Chin Mei-t Wu kapja el a vadonban és megerőszakolja a lányt, Yu-t pedig megöli Pai tőrével. Choi Mei azt hiszi, hogy Pai ölte meg az apját és bosszút fogad. Találkozik is Wu-val aki viszont lelöki őt egy szikláról. A lányt is a kung fu mester egyik embere menti meg és őt is tanítani kezdi a harcra.

Pai Wan testvére és Hsiao Li megpróbálják megölni Wu-t, de ők sem járnak sikerrel. Pai testvére bele is hal. Choi Mei felkeresi Wu-t, de esélytelen, így elmenekül. Ezalatt Pai Wan kiállja a próbát és a harc mesterévé válik, így kész a bosszúra. Hsiao Li újra megpróbálja meggyilkolni Wu-t, ezúttal jósnak álcázza magát, de Wu átlát rajta és megnémítja a fiút. Megjelenik a városban Pai Wan és Chin Mei is, és mindketten alaposan megritkítják Wu embereit. Wu-nak és a Ku testvéreknek sikerül elfogniuk Choi Mei-t. Wu szeretője azonban felismeri Wu gonoszságát és kiszabadítja a lányt, aki a folyóig menekül. Ott a Ku testvérek elbánnának vele, de felbukkan Pai és megöli őket. Csatlakozik hozzájuk Chin Mei és Hsiao Li is és négyen indulnak el a bosszúra. Minden emberét megölik Wu-nak majd a párbajra is sor kerül, de csak Hsiao Li és Chin Mei élete árán sikerül megölni Wu-t.

Abszolút nem vártam sokat ettől a filmtől, mert olyan színészek játszanak benne, akiket kifejezetten nem tartok jónak. Ilyen a főszereplő, Pin Chiang is. Annyira azonban nem változott meg a világ és Pin itt is borzalmas színész, de a film maga az nagyon jó. Ekkora költségvetésből ilyen jó kis wuxiát összehozni, minden elismerésem a rendezőnek, Min Wu-nak. A történet kicsit sablonos, de azért szódával elmegy. Ellenben a harci koreográfia nagyon látványos és újszerű megoldásokat is bevet, gondolok itt a vízszintes repülésekre, a falon mászásra, stb. Az pedig ahogy a hatalmas csónakot felkapja a főhős nem semmi 1971-ben. Pluszban jön még, hogy a zene is egész jó, a kínai és a modern nyugati zene keveréke. Szót kell még ejtenem az angol szinkronról, ami sajnos közepesen sikerült és picit elvesz az élvezeti faktorból. De nem szeretném negatív szájízzel befejezni a bemutatót, mert ez igen is egy jó film. Akár többször nézős. Ajánlom bátran minden wuxia rajongónak.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük