1 szavazat 2

Bemutatás

Kína nagy része mongol uralom alatt van. Egy nő és egy férfi utazónak álcázva magunkat próbálja az összegyűjtött hazafiak nevét tartalmazó listát eljuttatni Ma Ting-hoz, aki a hazafiak vezetője. Útközben a mongolok rájuk találnak és a nőt megölik, a férfit pedig halálosan megsebesítik. A férfinak még sikerül lóháton elmenekülnie a közeli faluba, ahol a halála előtt átadja a listát egy koldus kisfiúnak, Na Chiu-nak. A kisfiú az egyetlen jóbarátjához Miss Yen Chen-hez fordul, aki a fogadóban dolgozik. A mongolok azonban rájuk találnak és a kisfiú a közeli erdőbe menekül. Ott a segítségére siet egy magányos kalandozó, Lung Tai Tei, aki mindenki csak White Dragon (Fehér sárkány)-nak hív. Lung Tai végez a mongolokkal. Ezután Lung Tai elkíséri a kisfiút és felkeresik a Ma Ting rezidenciát. Ma Ting nem fogadja őket szeretettel, mert annó Lung Tai legyőzte az apját egy párbajban és az apja a vereség miatti szégyenében öngyilkos lett. Párbajoznak és Ma Ting súlyosan megsebesíti Lung Tai-t a hátán, de még sikerül elmenekülniük. Amikor Lung Tai megnézi a listát, akkor látja, hogy Ma Ting igazi hős, mert ő próbálja vezetni, összefogni a hazafiakat.

A mongolok elfoglalják Miss Yen Chen fogadóját, a lányt pedig elverik. Ezalatt Tai Ying hadvezér és Pak kapitány találkoznak és elhatározzák, hogy elbánnak Lung Tai-al és visszaszerzik a listát. Lung Tai visszatér a fogadóba és elűzi a mongolokat, de ezalatt a mongolok, Pak kapitány vezérletével teljesen bekerítik a fogadót, nincs kiút. Lung Tai sérülése egyre rosszabb, ezért az éjszaka leple alatt elküldik Na Chiu-t, hogy menjen be a városba és szerezzen gyógyszert. A mongolok elkapják a fiút, de ekkor megjelenik Ma Ting és megmenti. Együtt mennek vissza a fogadóba és Ma Ting megbocsát Lung Tai-nak és gyógyszert is ad neki. A gyógyulásra azonban nincs idő, mert a fogadót körbeveszik Tai Ying és Pak, valamint az embereik. Lung Tai megállapodik Ma Ting-el, hogy amíg ő tartja a frontot, addig Ma Ting elviszi a listát biztonságos helyre. Ma Ting-nek sikerül elmenekülnie, amíg Lung Tai egyedül száll szembe a mongolokkal.

Jimmy Wang Yu-t megismerhettük már remek színészként és az eddig rendezett két filmje is is zseniálisra sikerült. Most azonban nem az Union Film studió keretei között mutatja meg magát, hanem egy kis, tajvani wuxiában vállalt szerepet, amelyet gyakorlatilag ő visz el a hátán. A többi színész meglehetősen átlagos, ellenben Wang Yu-t még nem láthattuk hosszú hajjal és lándzsával harcolni. Jól áll neki és a harci koreográfia is a lándzsás harc köré épül, amelyet remekül oldottak meg, habár azért jó pár helyen látszik a költséghatékony megvalósítás (hónalj mellé szúrás a lándzsával). Nagyon sok a harc a filmben és az utolsó mészárlás az brutális, amikor Wang Yu 50 embert végez ki a lándzsájával. A történet, zene és látványosság, kosztümök, díszlet terén már nem szerepel ilyen jól a film, amely mindent összevetve egy erős közepes mozi lett. Wuxia rajongóknak jó szórakozást nyújt és Wang Yu miatt érdemes is megnézni, csak csodát ne várjunk tőle.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük