1 szavazat 2

Bemutatás

Egy kezdeti, thaiföldi wuxia filmmel van dolgunk, amelynek a fő cselekménye alapján egy falusi paraszt, An a sorsnak köszönhetően szó szerint belebotlik egy birodalmi futárba, akit haramiák üldöznek. Mielőtt meghal a futár egy levelet ad át An-nak és megkéri, hogy mindenképpen vigye el az uralkodónak.

An elég szerencsétlen, félnótás fickó, de elteszi a levelet és elindul a kalandra, hogy kézbesítse azt a minisztereknek. Útja során egy fogadóban találkozik két lánnyal, akik megszánják és segítenek neki elmenekülni az An-ra támadó haramiáktól, akikről kiderül, hogy a király apósa küldte őket, mert a levélben az található, hogy a király apósa az uralkodó ellen árulást követett el. Ezért minden emberét elküldi, hogy vadásszák le An-t és hozzák vissza a levelet.  Még vérdíjat is tűz ki An fejére, hogy a lakosság is ellene forduljon.

A fogadóból elmenekülve An és a két lány összefutnak egy révésszel, akiről kiderül, hogy az egyik leghíresebb kardforgató és folyamatosan a kihívást keresi. Megmenti An-ékat a rájuk támadó haramiáktól. Megpihennek egy kis szálláson, ahol egy szerzetes vert tábort. A magányos harcos elárulja, hogy rengeteg vérdíjért cserébe hajlandó feladni An-t. A szerzetes menteni szeretné a félnótás fickót ezért a kardforgató hiúságát kihasználva kihívja egy küzdelemre. Elküldi a tanoncát, hogy hívja ide a legjobb szerzetes harcost a kolostorból. 3 napja van rá. A tanoncot levadásszák a haramiák.

A kardforgató miután letelt a 3 nap, értesíti a király apósát, hogy megemelt vérdíjért cserébe hajlandó átadni An-t és a levelet is. A találkozón azonban meggondolja magát, szembe megy az elveivel és nem asszisztál a birodalmi áruláshoz és legyőzi a haramiákat.

Mint látható a történet nem egy kiemelkedő darab, de ne felejtsük el, hogy 1971-et írunk. A színészek hellyel közzel jól játszanak és a főszerepre passzol a kövérkés figura. Amit megemlítenék, hogy a kardozás és a harcok a korhoz képest remekül sikerültek és lefektették a wuxia műfaj alapjait. Van egy dolog, ami meglepett a film alatt: ez pedig a brutális és véres jelenetek. Nagyon sok van belőlük és nagyon jól megcsinálták őket. Van itt szemkiszúrás, tömeges felnyársalás, torokelvágás, stb.
Egy kellemes délután érdemes megnézni a filmet, hogy lássuk milyen is volt egy kezdeti wuxia film. Helyenként még jól is fogunk szórakozni a kardos jelenetek láttán.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük