1 szavazat 2

Bemutatás

Pár fickó zaklat egy fiatal lányt, Yueh Feng-et és egészen hazáig követik őt. A lány apja próbálja megvédeni őt, de a férfiak végeznek az öreggel. Ekkor azonban hazatér a lány vőlegénye, Hsiu Wen és végez a gazfickókkal. Azonban a gazfickók vezére Li Long fia, akit mindenki csak Tengeri Sárkánynak becéz (Sea Dragon), mert ő az egyik legerősebb harcos és ő irányítja a 4 legerősebb banditavezért is, azaz Hung-ot, az északi mészárost (Northern Slaughterer), Lei-t, a déli mészárost (Southern Slaughterer), To-t a keleti mészárost (Eastern Slaughterer) és Yang-ot, a nyugati mészárost (Western Slaughterer). Hsiu Wen  Yueh Feng-et elviszi az apjához és ő vigyáz rá, amíg ő és a testvére elmennek vadászni. Ekkor jelenik meg Li Long és végez Hsiu Wen apjával, de harc közben ő is elveszti az egyik karját. Yueh Feng-nek sikerül elmenekülnie, de a banditák végül utolérik és megerőszakolják. Az eszméletlen lányt egy szerzetes, Feng viszi biztonságos helyre. A vadászatról visszaérkező Hsiu Wen és két testvére bosszút fogad. Ketten meg is találják Li Long-ot, aki egy fogadóban iszogat. Párbajra hívják, de Li Long elég könnyen végez egyikükkel, Hsiu Wen-t pedig halálosan megsebesíti és ott hagyja a vadonban. Feng szerzetes azonban őt is biztonságos helyre viszi.

Ezalatt láthatjuk, ahogy a szerzetes remek harcost farag Yueh Feng-ből és egy másik lányból, Yu Ching-ből. Li Long-ot nagyon zavarja, hogy egy titokzatos, csuklyás alak, akit mindenki Fekete sasnak (Black eagle) hív folyamatosan öldösi az embereit és rabol tőlük, de nem bírják elkapni. Hsiu Wen életben maradt testvére egy fogadóban pihen, amikor a déli mészáros Lei rátámad és megölik őt. Yu Ching próbálja megmenteni, de már késő. Hsiu Wen miután felépül felkeresi To-t a keleti mészárost és végez vele. Ezt követően abba a fogadóban száll meg, ahol éppen Yu Ching is vendég. Yu Ching-be beleköt Lei a déli mészáros, de Hsiu Wen segít neki és együtt ölik meg. Ezt követően Ching elárulja neki, hogy szemtanúja volt a testvére halálának, akit Lei ölt meg. Yang, a nyugati mészáros nem várja meg, amíg érte mennek és ő keresi fel Hsiu-t, de végül ő is holtan végzi. Az egyedüli mészáros, Hung viszont felkészül és csapdát állítanak Hsiu-nak. Végül Li Long legyőzi és megmérgezi Hsiu-t és ledobják egy szakadékba, de a Fekete Sas megmenti a zuhanástól és a kolostorba viszi a férfit. Ezt követően a Fekete Sas megtámadja Li Long birtokát és megszerzi az ellenszert a mérgére és így meggyógyítják Hsiu Wen-t, de Wen nem tud róla, hogy Yueh Feng is a kolostorban tartózkodik és életben van. Hsiu Wen a felépülése alatt beleszeret Yu Ching-be, majd ketten együtt mennek megölni Hung-ot, az északi mészárost és sikerül is nekik. Közben a Fekete Sas betör Li Long udvarába és szinte minden emberét megöli, köztük a másik fiát Wan Shenget is. Miután Hsiu Wen és Yu Ching is megjelenik, párbaj kezdődik és Li Long áll nyerésre, még úgy is, hogy a Fekete Sas is segít nekik, akiről kiderül, hogy Yueh Feng. Végül Yueh Feng-et megöli Li Long, de Feng szerzetes megöli őt.

Egy független wuxia film 1972-ből, amelyben elég sok ismeretlen színész szerepel. Ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy rossz lenne a színészi játék. Igaz, nem is kiemelkedő. A harci koreográfia legfőképpen kardos harcokra korlátozódik és meglehetősen átlagos, de azért jó pár látványos, extra jelenet fűszerezi a harcokat. A történet is teljesen átlagos és nem szabad tőle túl sokat várni, mert ez egy bosszúmozi. Nagy meglepetés nincs benne, mert a Fekete Sasról is lehet sejteni, hogy ki rejtőzik az álarc mögött. Én azt gondolom, hogy egyszeri megnézésre minden wuxia rajongónak ajánlott, de azért 1972-ben ennél vannak sokkal, de sokkal jobb wuxia filmek is.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük