1 szavazat 2

Bemutatás

A harcművészetek nagy orthodox (shaolin, wudang, stb) iskolái összegyűlnek, mert tragédia közeleg. Annó a világ legerősebb harcosa a technikáját egy kézikönyvbe írta le. De mivel két fia volt, így a kézikönyvet két részre osztotta: páros és páratlan oldal. Később a kézikönyv egyik része Deng Fei kezébe került, aki mindenki csak Winged Tiger-nek (Szárnyas tigrisnek) hív, mert szinte repülni képes harc közben. A kézikönyv másik fele pedig Master Yin-hez került, aki The King of Hades (Hádész királya) névre hallgat. Deng Fei és Yin is a heretic klánokat képviseli, akik igazából gonosz lelkületű klánok. Yin kitalálja, hogy Deng Fei és Yin lánya, Cai Fa házasodjon össze, így a két kézikönyv egyesíthető és ők uralják majd a harcművészetek világát. Az orthodox klánok egy olyan harcosukat, Flying Hero (Repülő hős) Gou Jiou-t bízzák meg, akinek a harci technikája nagyon hasonlít Deng Fei-ére.  Gou Jiou egy fogadóban kihallgatja Deng Fei-t és emberét, Soul Sucking Lad (Lélekszívó) akik azt tervezik, hogy a házasság alatt megszerzik a kézikönyv másik felét is. Útjuk során rájuk támadnak Master Yin emberei, de Deng Fei végez velük. Gou Jiou beöltözik Deng Fei-nek és párbajban megöli őt is és a Lélekszívót is, valamint megszerzi az egyik kézikönyvet. Az orthodox klánok hírnöke megjelenik és közli Gou-val, hogy a klánok kétségesek a küldetés sikerességében, ezért semmisítse meg a kézikönyvet. Gou erre nem hajlandó, ezért kitép belőle pár lapot és a hírnökkel érkező Yan Qing-nek adja.

Gou magát Deng-nek kiadva megérkezik a Yin erdő közepén található Yin rezidenciára. A rezidencián tartózkodik a heretic klán 3 nagy harcosa is, Golden Face (Aranyarcú) Liu Kun, Iron Hand (Vaskezű) Zhao Bi, Jade Face (Jáde Arcú) Yun Sheng és a vak  You Ming mester is. Hamar kiderül, hogy You Ming és Deng Fei szövetkeztek, hogy megszerezzék a kézikönyvet Master Yin-től. Ugyanez a terve titokban a 3 heretic harcosnak is. Gou Jiou próbálja megtalálni a kézikönyvet a rezidencián, de nem jár sikerrel. Yin emberei rajta kapnák, de Gou megöli őket, majd gyorsan berohan Cai Fa-hoz, hogy alibije legyen. Master Yin emberei megtalálják Deng Fei és a Lélekszívó holttestét és visszahozzák őket a Yin erdőbe. Nem tudják hogyan néz ki Deng Fei ezért csak gyanusítják Gou Jiou-t, aki harcban bizonyítja, hogy ismeri Deng Fei titkos harci technikáját. Mellesleg az egyik holttestnél megtalálják a levelet amivel Gou Jiou-t bízták meg az orthodox klánok. Így minden gyanú elszáll Gou felől, de ő azért átadja Master Yinnek a kézikönyvet. Master Yin a Yin erdő közepén lévő barlangban rejti el mindkét kézikönyvet. Arra számítanak, hogy ha Deng Fei valójában Gou Jiou, akkor el fog menni érte. Yan Qing is belopakodik a Yin rezidenciára és óva inti Gou-t. Cai Fa is gyanakodik Gou-ra, ezért este ellátogat a szobájába és azt látja, hogy Gou és You Ming beszélgetnek és Gou közli vele, hogy nem érdeklik a kézikönyvek, csak az esküvő. De mindezt csak megjátszotta azzal, hogy You Ming helyett egy bábuhoz beszélt.

Ezt követően Cai Fa és Gou eltöltenek együtt egy éjszakát, ami nem tetszik Yan Qing-nek és magához is hívja Gou-t. Cai Fa kihallgatja őket és szembesül az igazsággal. Mindenki nekiesik Gou-nak és legyőzik őt. Cai Fa azonban nem képes megölni őt, így elbújtatja a szobájában. Amikor elalszik Cai Fa, akkor Gou elmenekül, egyenesen a Yin erdőben található barlangba. Ott azonban csapdába esik. Cai Fa újra megmenti őt, de ezt Gou nem tudja és megszúrja a lányt. Az erdőben Gou megöli You Ming-et, Liu Kun-t, Zhao Bi-t és Yun Sheng-et is. Master Yin azonban legyőzi Gou-t és elmondja, hogy végig nála volt mindkét kézikönyv és magának akarta. Cai Fa utolsó erején még segít Gou-nak megölni Master Yin-t, majd meghal.

Egy kevésbé ismert wuxia film a Shaw Brothers studiótól. Kevesen ismerik pedig ennél azért több figyelmet érdemelne. A studió középszintű színészeit veti be, ellenben jó pár vendég sztár feltűnik benne. Elég csak David Chiang nevét mondanom. A színészi játékkal nincs semmi gond és a történet is jó. Nem kiemelkedő, de jó. Ellenben a harci koreográfia a korhoz képest egészen remek. Gyors és látványos kardozások, repülések, repülő rúgások és életszerű vér. Nagyon élvezetes lett a harc, elismerés érte. A zene pedig van amikor pörgős, de van amikor titokzatos. Látványosságot tekintve szintén nem lehet okunk panaszra, mert van itt sivatag, erdő, rezidencia, barlang, stb és a harci koreográfia is bombákkal, robbanásokkal van fűszerezve. Amit hiányolok az a karakterek mélyebb kidolgozása. You Ming és a három heretic harcost jobban ki lehetett volna dolgozni és mélyebben bevonni a történetbe. Mindegy, jó kis wuxia ez így is. Minden rajongónak ajánlom.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük