1 szavazat 2

Bemutatás

A hadsereg teljesen uralja az egyik kisvárost. Harci tornát rendeznek, ahol a legjobb emberük mindenkit elver és ezzel a győzelmekért járó pénzekkel a hadsereg tisztjeinek pénzét gyarapítja. Ezt a zsarnokságot megunva, Shang Ying úgy dönt, hogy próbára teszi a tudását és le is győz mindenkit, köszönhetően a családja által kidolgozott 8 lépéses rúgás technikának. A győzelméért járó pénzt pedig a szegény lakosoknak adja. Ez nem tetszik a hadsereg vezetőjének, ezért aljas tervet valósítanak meg: amikor Shang hazafelé tart, úgy tesz egy lány, mint ha két gazfickó próbálná megerőszakolni. Amikor Shang megmenti őt, akkor a hadsereg felbukkan és a lány azt hazudja, hogy Shang volt a tettes. Végül a hadsereg meggyőzi Shang-ot, hogy tisztességes tárgyalása lesz, ahol tisztázhatja majd magát. Ezért Shang engedi magát megbilincselni. Ezt követően a hadsereg emberei megkínozzák és megölik őt. A hadsereg kapitánya, Chen Shuh elmegy Kóreába, hogy megtanulja a Tae Kwan Do-t is.

A meggyilkolt Shang testvére, Hsiang Shi elhatározza, hogy megbosszulja a bátyja halálát, de nem ő fog harcolni, hanem keres valakit, akinek megtaníthatja a családjuk 8 lépéses rúgás technikáját. Kapóra jön neki, hogy a városba érkezik két jóbarát, Ho Wei Wu és Samo, akik azonnal összetűzésbe kerülnek a zsarnok katonákkal. Ezt látva Hsiang Shi párbajra hívja ki Wei Wu-t és le is győzi. Cserébe Wei megígéri neki, hogy a tanítványa lesz. Keményen edzve el is éri, hogy a 8 lépéses rúgás technikából 5-öt megtanul. Az egyik éjszaka azonban enged Samo nyomásának és elmennek inni egy jót a helyi fogadóba. A katonák is felbukkannak és Wei Wu simán legyőzi őket, de a figyelmet is felkelti. A hadsereg vezetője ezt látva visszahívja Koreából Chen-t. Elfogják Samo-t és ezzel magukhoz csalogatják a kiszabadítására odarohanó Wei Wu-t. Chen pedig legyőzi őt, de nem öli meg szánalomból. Másnap Wei Wu elhagyja Hsiang Shi-t és még a helyi fogadóban is megalázzák őt a katonák. Hsiang Shi csalódva Wei Wu-ban úgy dönt, hogy maga hívja ki párbajra a hadsereget. Le is győzi a többségüket, de Chennel már nem bír, aki felkészült a 8 lépéses harci technikára. Közben Wei Wu felbukkan és végez a katonákkal, a parancsnokkal és aztán Chen-el is, meglepve őt, hogy csak úgy tett, mint ha gyáván elmenne a városból, de közben nem csak a 8 lépéses technikát gyakorolta, hanem kidolgozta a 10 lépéseset is, amely végül Chen vesztét okozta.

Ez egy igazi, hamisítatlan kung fu film egy független filmstudiótól. A főszerepben Tien Peng, aki később Roc Tien néven vált ismerté és sok filmben szerepelt. Nancy Yen szintén ismert színésznő lett és nyugodtan mondhatom, hogy mindketten jól szerepelnek. A történettől nem kell sokat várni, egy egyszerű bosszúmozi (azért a végén van csattanó), ellenben a harci koreográfia egész jól sikerült. Kidolgozott kungfu mozdulatok és még érdekes eszközöket (súlyzók, kövek) is láthatunk, valamint különleges harci helyszíneket (folyó közepén, hatalmas fa építményen). Azért megjegyzem, hogy némelyik harci rész fel van gyorsítva, de azért még így is jobb az átlagnál, különösen 1972-ben. A film megjelenését sok helyen rosszul írják, mert 1973 helyett valójában már 1972-ben kijött. Aki egy jó kis kung fu filmet akar látni annak csak ajánlani tudom, mert kellemes szórakozást nyújt.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük