1 szavazat 1

Bemutatás

A japánok egy kínai faluba érkeznek, mert azt gondolják, hogy az elődeik itt rejtettek el kincseket. Ebben a faluban éldegél a halász Ta Lang a feleségével és az apjával. Éppen halászni van, amikor a japánok megjelennek és az apján kérik számon a kincs helyét. Az apja nem árulja el, ezért a japánok végeznek vele és a Ta Lang feleségével is. A tettes két japán, Ma Han és Yamada, és egy áruló kínai, Chun Pei. Ta Lang bosszút esküszik. Ezt követően pár hónappal később megismerkedünk egy arisztokrata testvérpárral, Chung Ming-el és Hsiao Chunnal, akik levelet kapnak a japánoktól, hogy a földjüket át kell adniuk. A japánok nem várnak és elkezdenek a kincs után ásni a birtokon. Chung Ming szembeszáll velük, de a japánok elfogják. Ezalatt Hsiao Chun és Ta Lang megismerkednek egymással. Hsiao Chun váltságdíjat visz a japánoknak, de Yamada elteszi a pénzt, de a lányt is próbálja elfogni. A lánynak sikerül elmenekülnie és Ta Lang segít neki, végez az üldözőkkel.

Ta Lang megver egy japánt, amiért börtönmunkára fogják, de ez kitűnő alkalom a számára, hogy kiszabadítsa Chung Ming-et és megölje Yamadát. Ördögi tervet eszelnek ki. Ta Lang és Chung Ming japán tisztnek öltözik és így látogatják meg Chun Pei-t és próbálják öngyilkosságra rávenni, de Pei átlát a szitán és a japán katonák segítségével megölik Chung Ming-et, de Ta Lang-nak sikerül elmenekülnie. A japánok bosszúból nagyon sok falusit felakasztanak, a többieket pedig láncra verik, amíg Ta Lang nem adja fel magát. Végül ezt megteszi Ta Lang és a japánok elengedik a falusiakat. Ta Langot megkínozzák és éheztetik, de Hsiao Chun érte jön és kiszabadítja. Azonban a harcot a lány már nem éli túl, így Ta Lang bosszút áll és megöli az őt üldöző japánokat és a vezérüket, Ma Han-t. Ezt követően felkeresi az áruló Chun Pei-t és beteljesíti a bosszúját. Végül a japán katonák végeznek a hős Ta Lang-al.

Azért nagy csalódás ez a film, mert minden adva lett volna egy jó kis kung fu filmhez. A történet nem feszeget irodalmi mélységeket, hanem tipikus bosszúmozi és a 70-es években tomboló japánok elleni ellenszenvet próbálja bemutatni, de nem igazán jött össze. Miért? A színészek Barry Chan-t kivéve kritikán aluliak és abszolút túljátsszák a szerepüket. Barry Chan engem Alexander Fu Sheng-re emlékeztet és a csibész mosolyával megmenti a filmet a katasztrofális jelzőtől. Sajnos a harci koreográfia is elég gyenge lett. Az ütések röhejesek és még az illúzió látszatát sem próbálják elérni. Nem hihető és súlytalan kung fu harcok vannak. Igazából sokkal, de sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a filmből. Ha kihagyod, akkor nem veszítesz semmit.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.4

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük