2 szavazat 4

Bemutatás

Magyarországon a Shaolinok szövetsége néven fut ez a Shaw Brothers wuxia, amelyről azt kell tudni, hogy a mai napig megállja a helyét és akárhányszor megnéztem, mindig szórakoztató volt.

Egy kormányzói karavánt támadnak meg banditák, de a célpontjukat nem találva a karaván vezérét, a kormányzó fiát rabolják el. Egy híres rablóbandáról van szó, akik egy helyi kolostorban bújtak el és olyan híres harcművészek alkotják a tagjaikat, mint a Jade Faced Tiger, (Kő Arcú Tigris) Smiling Tiger (Mosolygós Tigris) és a vezérük Liao Kung szerzetespap. Végtelenül kegyetlenek és bárkit képesek megölni, hogy visszakapják egy az egyik tagjukat, akit a hatóságok elkaptak és a kormányzó börtönbe zárt. A banditák levelet írnak a kormányzónak, hogy a fiáért cserébe engedje el a társukat.

A kormányzó azonban nem alkudozik banditákkal, ezért elküldi a helyszínre a lányát, a Golden Swallow-t, (Aranyfecske) hogy szabadítsa ki a fivérét. A lány egy helyi fogadóban pihen meg, ahol már provokálják is őt a banditák. A lány remek harcművész, így elbánik a banditákkal, de éjjel egy helyi koldus, a Drunken Cat (Részeg Macska) oltalmazza és védi meg. A lány elmegy a kolostorba, ahol harcba bonyolódik a banditákkal és újra csak a Részeg Macskának köszönhetően sikerül megmenekülnie.

A Részeg Macskáról kiderül, hogy a világ egyik legnagyobb harcmestere és hogy Liao Kung-al azonos volt a mesterük, együtt nevelkedtek és Liao Kung megölte a mesterüket, hogy megkaparintsa a legendás bambusz botot, ami most a Részeg Macska birtokában van. A Részeg Macska és Aranyfecske egy trükkel kiszabadítja a kormányzó fiát és végeznek a banditákkal is. Azonban Liao Kung még életben van és ezt a küzdelmet már a Részeg Macskának kell megvívnia..

Örök klasszikus ez a film és imádom a speciális hangulata miatt. Kezdjük a sötét oldallal, azaz, hogy a történet semmi extra, de viszont bőségesen kárpótolnak minket a harci jelenetek, (dupla sebességre vannak felgyorsítva) a színészek játéka, (Yueh Hua egyszerűen zseniális) és Cheng Pei Pei szépsége. (tényleg gyönyörű, pedig nekem nem tetszenek a kínai nők) Igazából kevés helyszínt vonultat fel a film, (kocsma, dzsungel, kolostor, ösvény) de azok látványos képi világgal rendelkeznek. Szeretném még felhívni a nézők figyelmét a helyenkénti brutalitásra. Azért amikor egy 10 éves kolostori kisfiúnak kilövik a szemét, majd aztán felnyársalják az már nekem is sok volt.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük