1 szavazat 2

Bemutatás

Megismerhetjük Xiao Lan-t, Ming Zhu-t, Xiao Ying-et és Xiao Hu-t, akik egy elszigetelt közösségben élnek és mindannyian a Liu családot képviselik. Az egyik nap a közösség vezetője, Madame Liu sbesülten jön haza. Halála előtt elmeséli, hogy régen egy várban élt a Liu család, de a banditák ostromolták a vár falait. Sokáig kitartottak, de az éhség miatt úgy döntöttek, hogy a nőket és a gyerekeket kimenekítik a várból. Egy másik útvonalon szintén kimenekítésre került a család örököse, egy kisbaba, akit két katona, az apja, Liu Huai De és Liu Zong kísért. Magukkal vitték a család vagyonát, egy kincsesládát is. A kincsesláda megoldaná a jelenleg szegénységben élő Liu közösség problémáját. Azonban nem csak ők keresik a kincsesládát, hanem a környéket uraló Black Tiger (Fekete tigris) banda is. Ők sebesítették meg Madame Liu-t. Most is hallgatóznak a tetőn, de az egyiküket Xiao Ying megöli, a másik azonban elmenekül és elmondja a banda vezetőjének, hogy Liu Huai De-t és lányát Yang Kuk megyében látták. El is rabolják Liu Qing Qing-et, de út közben egy arra járó kalandor, Zhou Ying Long a Da Law harci iskolából megmenti és a különös harci technikájának köszönhetően (4 kardot használ egyszerre) megöli a fekete tigris klán embereit.

Zhou Ying hazakíséri a lányt, de út közben a Liu család fiataljai titokban követik őket. Út közben Zhou és Qing megállnak egy templomban, ahol csak a főpapnő van jelen. Liu-ék átlátnak a szitán és rájönnek, hogy a főpapnő a fekete tigris embere, ezért megölik őt, a lányt pedig elrabolják. Zhou a nyomukba eredne, de a Liu-k közül Ming Zhu az útját állja és párbajoznak, de végül Zhou megkíméli a lányt. A Liu-k szekéren menekítik a lányt, de a fekete tigris klán rájuk támad és csak Zhou közbelépésének köszönhetően menekülnek meg. Zhou felfedi az egyik fekete tigris tagot, aki nem más mint a Da Law iskola 3. számú vezetője. Zhou visszaviszi őt a klánjához, de mivel az első számú vezető, Wang Shan-Hu távol van, így nem tudják megbüntetni, felelősségre vonni. Kicsit később Zhou és Liu Qing egy fogadóban összefut Wang Shannal, aki a szavát adja, hogy kivizsgálja az ügyet. Addig is Zhou hazaviszi Liu Qing-et az apjához, aki süketnéma. Az éjszaka leple alatt az apja rátámad Zhou-ra, de nem bír el vele. Ezt követően az öregember bevallja, hogy nem is süketnéma és nem is ő Liu Qing édesapja, hanem Liu Zong. Elmeséli, hogy annó, amikor elmenekültek a várból, akkor kicsit előrement feltérképezni a terepet és mire visszaért, addig a szekeret kirabolták a banditák, Liu Qing édesanyját megölték, és a kislány apját, Liu Hua De-t halálosan megsebesítették. Liu Hua De-nak a kincset sikerült még elrejtenie és halála előtt megkéri Liu Zong-ot, hogy viselje gondját a lányának, nevelje fel és a kincset fordítsa a menekült Liu család újbóli felépítésére. És mivel a banditák nagyon fogják keresni a kincset, így süketnémának adja ki magát.

A történet elmesélése után a fekete tigris klán megtámadja őket, de a Liu család fiatal tagjai is megjelennek és segítenek Zhou-nak és Liu Qing-nek. A banditák a térképet elrabolják, de pórul járnak, mert Liu Zong egy hamis térképet tartott magánál. A banditák viszont elrabolják Liu Qing-et. Zhou és Ming Zhu elindul a fekete tigris erődjébe, hogy kiszabadítsák a lányt. Az erődben kiderül, hogy a klán vezetője nem más, mint Da Law klán vezetője, Wang Shan. Legyőzik és elfogják Zhou-ékat. A szabadságukért cserébe a kincs helyét követelik. Zhou-ék egy régi kolostorba vezetik a banditákat, ahol a kincset kiássák. Azonban mielőtt távoznának a banditák, megjelenik a Da Law klán és a Liu-k és hatalmas harc kezdődik, amelynek végén a banditák győznek. Xiao Lan a halála előtt még kimenekíti Zhou-ékat az égő kolostorból. Áldozatok árán (Liu Qing meghal) végül Zhou és Ming Zhu legyőzik a fekete tigris klánt és visszaszerzik a Liu-k kincsét.

Teng Hung rendezte az első wuxia filmeket (Vörös lótusz temploma, stb) és most visszatért. A Shaw Brothers produkciójáról van szó, amelyben a studió másodhegedűs színészei szerepelnek, de érdekesség, hogy Cliff Lok és David Chiang is feltűnnek mint mellékszereplők. Összességében a színészi játék rendben van és a vázolt történet is, amely tartogat két meglepetést, csattanót is. Számomra meglepő volt, hogy elég sok szereplő meghalt a film során. A harci koreográfia az átlagosnál picit jobb, de nem kiemelkedő. Amit kiemelnék, hogy a vér megvalósítása talán itt volt elsőként életszerű. A helyszínek és jelmezek szintén remekül sikerültek. Wuxia rajongóknak mindenképpen ajánlom a filmet, még ha nem is lett belőle klasszikus.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük