1 szavazat 2

Bemutatás

A királynő seregei a sárga folyóig visszaszorítják a lázadó kormányzó, Kuo Guo seregeit. Kuo Guo-t Xu tábornok támogatja, amíg a hazafiak az erősítést két tisztjüktől Wan Ba-tól és Gow Pung-tól várják. Ezt követően megismerkedhetünk He Gang-al, aki profi bérgyilkos és éppen egy férfit öl meg, aki a megbízójának a feleségével fekszik le. Majd egy család keres testőrt az útjuk során és az egyik fogadóban lévő Cheng és társa vállalják el a feladatot. A karavánt megtámadják és mielőtt végeznének Cheng-el is, a véletlenül arra járó He Gang megmenti őt. Cheng meglátja a potenciált a fiúban és bérgyilkos munkákat szervez neki. Az első célpont egy Wan Jiu nevű férfi. Wan Jiu egy gonosz ember, mert a fogadott testvérétől akarja erőszakkal elvenni a frissen meghalt szüleik örökségét. He Gang végez vele is.

Lo Yang városában híre megy a bérgyilkosnak, ezért a helyi bűnszervezet vezetői, Xu Piao és Meng kitalálják, hogy a nagy tervükhöz kapóra is jöhet a férfi. Másnap megtámadnak egy csapatot, de He Gang csak távolról figyeli. Csak a végén jön rá, hogy régi jó barátja, Wen Shan is a csapat tagja. A férfi a halála előtt egy fontos levelet ad át He Gang-nak. He Gang próbálja megkeresni a családját és meg is találja a húgát, akit éppen banditák erőszakolnának meg. He Gang megmenti Hsiao Yin-t, de a levelet biztonsági okokból magánál tartja. Ezt követően Xu Piao egy fontos ember, Gow Pung megölésével bízza meg He Gang-ot. Le is győzi őt párbajban, de nem tudja megtenni, hogy végez vele. Valaki azonban megteszi helyette és távolról egy köpőcsővel megöli Gow Pung-ot. Hsiao Yin és He Gang közben összejönnek és a közös jövőt tervezik. Xu Piao és Meng sejti, hogy a fontos levél (amely leleplezné őket) He Gang-nál van, de nem tudják hogyan szerezzék meg tőle.

He Gang szeretne kiszállni a bérgyilkos munkákból, de Xu Piao nem engedi. Ezért He Gang úgy tesz, mint ha elvállalná Wan Ba megölését, de közben próbálná megmenteni őt. Végül ez nem sikerül, mert a titokzatos alak a semmiből Wan Ba-t is megöli a köpőcsövével. He Gang kezd terhes lenni Xu Piao-éknak, ezért próbálják őt meggyilkolni, de egyik bérgyilkosuk sem jár sikerrel, sőt He Gang kihallgatja őket és megtudja, hogy Xu Piao és Meng látszólag Kuo Guo-t támogatja, de közben szeretnék hátbaszúrni őt és saját maguk a kormányzó helyébe lépni. Elrabolják Hsiao Yin-t, hogy így sakkban tartsák He Gang-ot. Végül élet áldozatok árán, de He Gang megöli Xu Piao-t és Meng-et. Meng-ről kiderül, hogy Kuo Guo beépített embere volt, aki megfigyelte Xu Piao áruló tevékenységét és ő volt az, aki köpőcsővel megölte Wan Ba-t és Gow Pung-ot.

Wang Yu-nak ritkán vannak rossz filmjei. Ez sem az, igaz távol áll attól, hogy klasszikusnak nevezzük. A történet egészen érdekes és a bérgyilkos főszereplő mindig olyan embereket öl meg, akik valójában gonoszak voltak. A színészek játéka Wang Yu-t leszámítva sajnos nem a legjobb. Egészen röhejes jelenetekkel is találkozhatunk. (pl. Hsiao Yin két testvérét is meggyilkolják, majd másnap a nagyapjának a legfontosabb tanácsa, hogy azonnal menjen férjhez He Gang-hoz, aki megmentette őt) A történethez az még hozzá tartozik, hogy a végén a csattanó sem marad el. Illetve ezúttal Wang Yu nem hal meg, ami kész csodának számít a filmjei között 🙂 A harci koreográfia teljesen átlagos, de abszolút élvezhető és a zene is hozzátesz a film élvezeti faktorához. Egyszeri megnézésre abszolút javasolt!

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük