1 szavazat 1

Bemutatás

Huang Chien Han egy magányos harcos, aki felkeresi Ting hivatalnokot és végez vele, mert Ting ölette meg a szüleit. A bosszúja így beteljesedett, de a menekülés közben nem marad más választás, mint hogy túszként magával vigye Kiang Fang főbíró lányát. A főbíró megbízza a nagy harcos hírében álló Tsui Chung-ot, hogy fogja el a bűnözőt és hozza vissza Miss Fang-ot bármi áron. Eközben a Pung Lung szekta (amely egy bűnöző banda) tudomására jut, hogy a velük összejátszó Ting meghalt. Azt a tervet eszelik ki, hogy elfogják Fang főbíró lányát és ők viszik vissza, amely által Fang bíró is elnéző lesz velük a jövőben.

Ezalatt Chien Han és a bíró lánya egyre jobban megkedvelik egymást, amelyhez hosszú út vezetett, mert a lány többször is meg akart szökni tőle. Többször feltűnik a közelükben egy koldus, aki a Fei Pun névre hallgat. Senki nem ismeri a valódi motivációját. A Pung Lung szekta pár tagja megpróbálja erőszakkal elrabolni a lányt, de végül Chien Han legyőzi őket és megmenti a lányt. Tsui Chung is a nyomukra bukkan és párbajoznak egymással, amely eredményeképpen Tsui elfogja Chien Han-t és szekérrel próbálja visszavinni a főbíróhoz. Útközben azonban Chien Han leesik a szekérről és elmenekül. Mialatt Tsui megtalálja, addig a Pung Lung szekta elrabolja a lányt. Chien Han, Tsui és a koldus együtt határozzák el, hogy kiszabadítják Miss Fang-ot. Az csak együtt sikerül nekik, amely után egy levél is a birtokukba jut, amely igazolja, hogy Ting szövetkezett a bűnbandával és hogy kíméletlenül legyilkolta Chien Han szüleit. Ettől függetlenül a gyilkosságért még felelnie kell Chien Hannak és megadja magát Tsui-nak, hogy bíróság elé állíthassa. Miss Fang a szavát adja neki, hogy várni fog rá, amíg a férfi letölti a börtönbüntetését.

Egy független wuxia 1968-ból, amely filmből sajnos egy elég rossz minőségű felvétel érhető el, pedig ennél azért többet érdemelne. Wang Wai igazi sztárnak számít, mert majdnem 200 wuxia filmben vállalt kisebb vagy nagyobb szerepeket. Itt is jól passzol hozzá a magányos farkas szerepe, de a többi színész játékával sincs probléma. A történet nem kiemelkedő, de végig leköti a nézőt. Sok későbbi film feldolgozta a „gyilkos főszereplő, aki nem is gonosz” szituációt. A film elég látványos helyszíneken játszódik, de sajnos az elérhető verzió képminősége megakadályozza, hogy ezt igazán élvezni tudjuk. Ami kiemelkedő még az a zene. Csodás zenék és dallamok szólalnak meg a film alatt. Végül ami mindenképpen a negatív oldalon van az a harci koreográfia. Ebben sajnos kritikán aluli a mozi. Kicsit már az amatőr szó jutott eszembe, amikor néztem a kardpárbajokat. Egy teljesen átlagos film ez, de ennek ellenére kár lett volna, ha soha nem kerül elő belőle egy kis túlzással nézhető verzió.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük