1 szavazat 2

Bemutatás

Két harcos küzdelmével indul minden, amelynek tétje egy legendás, mindent elvágó kard, a Green Frost Sword. (Zöld Fagy Kardja) A gonosz harcos, Han nyeri a küzdelmet és végez a kard birtokosával, majd visszaviszi a kardot a királynak. Cserébe a király magas, felügyelői ranggal jutalmazza meg.

Évekkel később Zhong hadvezér érkezik a király udvarába. A látogatásra elkíséri lánya, Jialolong és cselédje, Geng Liuniang is. A király szeretné, ha Jialolong hozzámenne Lu Tianxia herceghez, azonban Jialolongnak nem tetszik az ellenszenves herceg. Az éjszaka leple alatt, Geng ellopja a Zöld Fagy Kardját és elviszi Jialolong-ot, megmentve az esküvőtől. A menekülésük során azonban a herceg utoléri őket és Geng súlyosan megsebesíti a herceget. Kiderül, hogy Geng nem egy egyszerű cseléd, hanem a film elején megölt férfi özvegye és mellesleg remek harcos.

Geng a tanítványává fogadja Jialolong-ot és megtanítja a harc művészetére. Közben a király elküldi Han felügyelőt, hogy szerezze vissza a kardot. Han ezt meg is teszi és súlyosan megsebesíti Geng-et. Geng visszavonultan pihen, amíg Jialolong megismer egy banditavezért, Luo Yihu-t, akiről kiderül, hogy nem csak remek harcos, de a szegényeknek rabol. Jialolong bemutatja Luo-t Geng-nek és nyilvánvalóvá válik, hogy Gengnek és Luo-nak ugyanaz a tanárja. Hárman összefognak, hogy visszaszerzik a kardot és megölik Han-t. Segítségükre van egy helyi nemes, Master Liu. Ádáz küzdelem után végül sikerül megszerezniük a kardot és megölik Han-t, azonban a herceg elmenekül. Együtt indulnak el, hogy őt is elkapják.

Igazi wuxia a 60-as évekből. Kardozás, közepes színészi játék és látványos helyszínek. A történet pedig viszonylag leköti a nézőt. Nagyon érdekes, hogy úgy ér véget a film, hogy a történet nem fejeződik be és a néző várná a további perceket. Vélhetően a Shaw Brothers-nél több részesre tervezték a filmet, de soha nem valósult meg. Ez mondjuk így elég fura. Két dolgot szeretnék kiemelni, ami véleményem szerint unikum a Rape of the Sword-ban. Egyrészt az, hogy ebben a filmben láttam elsőként életszerűen megvalósítva, azt hogy valakit átszúrnak egy karddal, másrészt pedig a zene az valami rohadt jó, nyugati, pörgős western dallamok. Jó ez a film és kellemes kikapcsolódást nyújt egy unalmas délutánon. Én egy percig sem untam.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük