1 szavazat 2

Bemutatás

Ya Ba egy süketnéma lány, aki egy rablóbandától elrabol egy nagy értékű gyöngykollekciót. A fogadóba betérve a felszolgálók észreveszik a kincset és az éjszaka elrabolják tőle és elviszik egy másik banda vezérének. A vezér az embereivel megkeresi a lányt (aki a közelben egy elhagyatott helyen húzta meg magát a szakadó eső elől), hogy a gyöngycsomag másik felét is megszerezzék. Ya Ba végez velük is. Ezt követően a banda vezérének a testvére, Liu Ching bosszút esküszik az embereivel. Meglátogatja őket Master Tung is, aki annak a rablóbandának a vezetője, akiket Ya Ba megölt és akiktől a gyöngyöket elvette. Összefognak Ya Ba ellen.

Ya Ba próbálna elmenekülni a faluból, de az úton beérik Master Tung-ék, de a lány vele is végez. A harcban viszont megsebesül, mert Liu Ching mérgező dobótőrei eltalálják, ezért elássa a gyöngyöket mielőtt elájul. Egy arra járó parasztember, Yang Shun, aki megsajnálja a lányt és elviszi a házába és gyógyszerek segítségével felgyógyítja a lányt. Sok időt töltenek együtt és egymásba szeretnek és el is veszi feleségül Ya Ba-t. Liu Ching fülébe jut, hogy Yang Shun esetleg rejtegethet egy süketnéma lányt, ezért csapdába ejti: Liu Ching kaszinójában csalással adósságba taszítják Yang Shun-t és barátját Sun Lu-t, majd kikötözik őket és faggatják, amíg végül el nem árulják a lány rejtőzködési helyét. Ya Ba azonban számít rájuk és elmenekül előlük. Liu-t megkeresi egy neves harcművész, Ma Lien, akinek a kardja elvakítja az ellenfeleket, így tökéletes lehet a Ya Ba ellen. A segítségéért cserébe a gyöngyök felét kéri és Liu Ching-et feleségül. Liu azonban magának akarja Ya Ba fejét, ezért amíg az emberei próbálják megölni Ma Lien-t (a vesztükre), addig ő a süketnéma lány után ered. Mire Ma Lien odaér, addig már Ya Ba végzett Liu Ching-el és az embereivel is. Ketten párbajoznak. Ma Lien győzelemre áll a vakító kardjának köszönhetően, de ekkor felbukkan a férje, Yang Shun és szurokkal keni be a harcművész kardját. A művelet ára azonban az élete, mert meghal. Végül Ya Ba-nak sikerül megölnie Ma Lien-t.

Wu Ma nagyon aktív volt a 70-es években miután elhagyta a Shaw studiót. Ez is az ő alkotása és elég sok családtagját szerepelteti is a filmben. A főszereplő pl. a lánya, igaz sokat nem kell játszania, mert süketnémát játszik a filmben. A film elején van egy zseniális kezdő klipp (lásd a trailer), amely meg is adja a hangulatát az egésznek. Ezt követően pedig akár lehetnénk elégedettek is, mert a kis költségvetés ellenére egész zseniális harci koreográfiát sikerült összehozni. Mindenképpen a film erőssége. Sajnos a történet annyira banális és a színészek annyira gyengék és jellemtelenek, hogy csak azoknak tudom ajánlani, akik szeretik a látványos harci jeleneteket. A film közepén ráadásul van egy 20 perc üresjárat is, amely kicsit untatja a nézőt. Szerencsére azt követően újra felpörögnek a harcok. Nem rossz film ez, de nem is jó. Egyszer azért meg lehet nézni.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük