1 szavazat 5

Bemutatás

Az Eunuch-ok félelmetes hatalomra tettek szert Kínában. Ilyen volt Shao is, aki a Császár Eunuch-ként gyakorlatilag bármit megtehetett. Ennek egyik jeleként kivégzi Yu generálist, mert nagyon veszélyes a politikai pályájára. Yu generális családját, azaz a fiát és a lányát kimenekítik az Eunuch karmából. Shao azonban úgy véli, hogy a rothadt fát a gyökereitől kell kiirtani, ezért a két szökevény után küldi a titkos, bérgyilkos csoportját, a Black Arrow Troop-ot, (Fekete Nyíl Egység) hogy öljék meg a két gyereket. A titkos csoport a rajtaütésre a határ melletti, elhagyatott fogadót, a Dragon Gate (Sárkánykapu) fogadót nézi ki. Betörnek a fogadóba, ahol a tulajdonost nem találják ott, de mindenki mást elzavarnak és hétköznapi vendégnek álcázzák magukat.

A fogadóban feltűnik egy titokzatos kalandozó, Xiao, akit a titkos csoport próbál megmérgezni, de sikertelenül. Az eseményeket színesíti, hogy megérkezik a fogadó tulajdonosa, Wu Ming, illetve egy testvérpáros, Miss Zhu és Zhu Ji is. Természetesen a bérgyilkos csoportnak egyre nagyobb teher lesz a négy idegen, ezért minden eszközt bevetnek, hogy megöljék őket, de nem járnak sikerrel.

Megérkezik a fogadóhoz a menekült csapat, a két gyerekkel és ekkor végre kiderül az igazság: Xiao-t Wu Ming bérelte fel, mert Wu Ming Yu generális egyik tisztje volt. A két Zhu is érintett, akik Yu generális egyik tisztjének a gyerekei. Szóval ők négyen azért vannak ott, hogy megmentsék a két Yu leszármazottat. Ezt sikerül is megtenniük, mert nagy küzdelem árán kimenekítik a fogadóból a gyerekeket. Ekkor már a helyszínre érkezik maga, Shao Eunuch is. A Fekete Nyíl Egységből páran belátják, hogy nem jó oldalon állnak, ezért ketten Xiao mellé állnak. A menekülési útvonal egy hegyi ösvényen vezet, de ott ver tábort Shao is. Így a végső küzdelem elkerülhetetlen. Nagyon sok áldozat árán, de végül sikerül végezni Shao-val és a Fekete Nyíl Egység feloszlatásra kerül a négy hős által.

Számomra szimplán a 60-as évek legjobb wuxia filmje. Pont. Örök klasszikus. Egy thaiföldi filmről beszélünk, amelynek olyan szinten sikerült eltalálnia a hangulatot, hogy még az sem zavar senkit, hogy a film nagy része egy fogadóban játszódik. A feszültség végig érezhető, nem tudni, ki kicsoda és mit akar. Bármikor, bárki meghalhat. A színészi játék remek, a zenék szintén. A harcművészeti részek ugyan átlagosak, de a 60-as évek színvonalát bőven hozzák és tudjátok mit? Annyira jó a film, hogy engem még ez sem érdekelt. Ha nem voltam eddig egyértelmű, akkor most az leszek: nyomás megnézni, mert klasszikus mozi 🙂

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3.8

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 Comments

  1. Mark Warren november 6, 2023

    How do I access or buy these movies please I've seen some absolutely classic movies on your site and not sure how it all operates thank you

  2. Nagy Valaki január 15, 2024

    Jónak tűnik, de hol lehet megnézni?