1 szavazat 5

Bemutatás

Az Eunuch-ok félelmetes hatalomra tettek szert Kínában. Ilyen volt Shao is, aki a Császár Eunuch-ként gyakorlatilag bármit megtehetett. Ennek egyik jeleként kivégzi Yu generálist, mert nagyon veszélyes a politikai pályájára. Yu generális családját, azaz a fiát és a lányát kimenekítik az Eunuch karmából. Shao azonban úgy véli, hogy a rothadt fát a gyökereitől kell kiirtani, ezért a két szökevény után küldi a titkos, bérgyilkos csoportját, a Black Arrow Troop-ot, (Fekete Nyíl Egység) hogy öljék meg a két gyereket. A titkos csoport a rajtaütésre a határ melletti, elhagyatott fogadót, a Dragon Gate (Sárkánykapu) fogadót nézi ki. Betörnek a fogadóba, ahol a tulajdonost nem találják ott, de mindenki mást elzavarnak és hétköznapi vendégnek álcázzák magukat.

A fogadóban feltűnik egy titokzatos kalandozó, Xiao, akit a titkos csoport próbál megmérgezni, de sikertelenül. Az eseményeket színesíti, hogy megérkezik a fogadó tulajdonosa, Wu Ming, illetve egy testvérpáros, Miss Zhu és Zhu Ji is. Természetesen a bérgyilkos csoportnak egyre nagyobb teher lesz a négy idegen, ezért minden eszközt bevetnek, hogy megöljék őket, de nem járnak sikerrel.

Megérkezik a fogadóhoz a menekült csapat, a két gyerekkel és ekkor végre kiderül az igazság: Xiao-t Wu Ming bérelte fel, mert Wu Ming Yu generális egyik tisztje volt. A két Zhu is érintett, akik Yu generális egyik tisztjének a gyerekei. Szóval ők négyen azért vannak ott, hogy megmentsék a két Yu leszármazottat. Ezt sikerül is megtenniük, mert nagy küzdelem árán kimenekítik a fogadóból a gyerekeket. Ekkor már a helyszínre érkezik maga, Shao Eunuch is. A Fekete Nyíl Egységből páran belátják, hogy nem jó oldalon állnak, ezért ketten Xiao mellé állnak. A menekülési útvonal egy hegyi ösvényen vezet, de ott ver tábort Shao is. Így a végső küzdelem elkerülhetetlen. Nagyon sok áldozat árán, de végül sikerül végezni Shao-val és a Fekete Nyíl Egység feloszlatásra kerül a négy hős által.

Számomra szimplán a 60-as évek legjobb wuxia filmje. Pont. Örök klasszikus. Egy thaiföldi filmről beszélünk, amelynek olyan szinten sikerült eltalálnia a hangulatot, hogy még az sem zavar senkit, hogy a film nagy része egy fogadóban játszódik. A feszültség végig érezhető, nem tudni, ki kicsoda és mit akar. Bármikor, bárki meghalhat. A színészi játék remek, a zenék szintén. A harcművészeti részek ugyan átlagosak, de a 60-as évek színvonalát bőven hozzák és tudjátok mit? Annyira jó a film, hogy engem még ez sem érdekelt. Ha nem voltam eddig egyértelmű, akkor most az leszek: nyomás megnézni, mert klasszikus mozi 🙂

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3.8

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük