1 szavazat 2

Bemutatás

A film ott folytatódik, ahol a trilógia véget ért, azaz a sebesült Lung Ta Chien próbál menekülni, amikor a Patience (Türelem) harci iskola megmaradt tagjai, a Tigers 4 (4 Tigris) megtalálják és harcra kényszerítik. Lung végez velük, de a növendékek megmérgezik a karját. Lung Ta a közeli templomba megy gyógymódért, azonban a papot nem találja ott, csak egy családot, akik a gonosz kormányzó Chin Chen San elől menekítik a gyereküket, mert a kisgyerek, Chuang Erh lenne a trón jogos örököse. Ezen kívül a család birtokában van egy híres kézikönyv is a Six Fencing (Hatos vívás), amely által legyőzhetetlen lesz a birtokosa. A család ideiglenes gyógyszerrel látja el Lung Ta-t, aki hálából megígéri, hogy elviszi a fiút a család rokonához. Lung Ta egy vízesésnél pihen meg a kisfiúval, amikor feltűnik Yen Nan Fei, akinek a testvérét is megölte Lung Ta. Amikor azonban a lány megtudja, hogy a kisfiú kicsoda, akkor Lung Ta mellé áll, amíg a fiút elviszik a célhoz, aztán akarja megölni őt.

Útjuk során Lung Ta múltja kísért, mert találkoznak Chao Shu Chiennel, akinek a testvérét (Halálos Esernyő) szintén Lung Ta ölte meg. Lung Ta végez vele is. Az útjuk alatt még számtalan Chin által felbérelt harcos próbálja elvenni tőle a gyereket, kezdve Iron Hat (Vaskalap) Teh Lao Sannal, Diviner (Jós), Teh Hsiao Liu-ig, de mind Lung Ta kardja által vesz el. Találkoznak a Chuang család szolgálójával, Fu-val, aki szintén melléjük szegődik. Egy pont után azonban fény derül rá, hogy ő sem az, akinek eddig gondolták, hanem Teh Lung Chiu és a kézikönyvet akarja. Megállapodott Chin-el, hogy a gyereket megszerzi nekik, de cserébe a kézikönyvet megkapja. Lung Ta és Yen Nan azonban visszaszerzi a gyereket és sikerül elvinniük a család barátjához. Ezt követően Lung Ta elmegy a híres gyógyítóhoz, Wu Tien-hez (akinek a fiát szintén megölte Lung Ta), aki nagy nehezen belemegy, hogy meggyógyítsa őt. A felépülése után megjelennek Chin emberei, de ketten végeznek velük is. Ezalatt hírt kapnak, hogy a kisfiút elrabolták. Lung Ta és Yen Nan beérik őket és megölik Chin embereit, de a Chin Chen San elleni harcban vereségre állnak, amikor újra feltűnik Fu, és mivel Chin nem akarja átadni neki a harci kézikönyvet, így ellene fordul. Szinte egymást ölik meg, így Lung Ta-nak és Yen Nan-nak már nincs nehéz dolga végezni mindkettőjükkel.

Ez a film egy trilógia lezárása (Sorrowful to a Ghost és The Ghost’s sword) és onnan veszi fel a fonalat, ahol az előző rész abbamaradt. Joseph Kuo a rendező, aki megint érdekesen alakította az eseményeket. Az előző részben még csak részben volt főszereplő a gonosz Lung Ta, de itt már egyértelműen ő viszi a prímet. Továbbra is gyilkol, de már csak önvédelemből és próbálja jóvá tenni a hibáit és jót cselekedni. Az előző részben még nehezen lehetett vele szimpatizálni, de itt már teljesen más a helyzet. Szóval a történet morális szempontból érdekes és azért csavarok is vannak a filmben. Érdekes karakterek is feltűnnek a színen, ellenben a harci koreográfiában sokkal több potenciál volt és összességében nem volna rossz, ha nem rontották volna el azzal, hogy a harcok 80%-a gyorsított felvétel, átlátszó. Azért így is sikerült egy kemény 20 perces küzdelmet betenni a film végére. Nem rossz film ez, de kis odafigyeléssel még jobb is lehetett volna.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük