1 szavazat 2

Bemutatás

Kirabolják a császár pénzszállítmányát, ezért a pénzügyminiszter a neves harcost Lai Piao-t kéri meg, hogy álruhában menjen el a rablás helyszínéhez közeli Stone Tiger (Kőtigris) városba és keresse meg a rablásokért felelős bandát, valamint szerezze vissza a pénzt. Lai álruhát ölt és a város szélén egy fogadóban bele is botlik a várost uraló Black Tiger (Fekete Tigris) biztonsági szolgálatot üzemeltető Tigris bandába, akiknek a fülébe jutott, hogy a kormány elküldte vizsgálódni Lai Piao-t. A koldusnak álcázott Lai Piao megöli őket és megérkezik Kőtigris városába, ahol gyorsan felméri, hogy mindent a Tigris banda ural. A városban még többször keveredik nézeteltérésbe a bandával és az egyik alkalommal segít egy idegen nőnek, akiről kiderül, hogy Miss Tsui-nak hívják és pár évvel korábban egy másik városban a Lai Fu által vezetett Tigris banda megölte a szüleit, a testvérét pedig elrabolták és egy másik városban biztonsági szolgálatnak álcázva magukat fosztogatnak.

A fogadóban rájuk támadnak a banditák, de együtt legyőzik őket és elmenekülnek. Amíg a lány gyógyítgatja a sebeit, addig Lai Piao engedi a Tigris bandának, hogy elfogják őt. Amint Lai Fu elé viszik, párbajra hívja őt és nem bírnak egymással. Lai Fu, látva, hogy mennyire jó harcos Lai Piao, kinevezi őt másodparancsnoknak, ami nem igazán tetszik a banda tagjainak. Beépülve hozzájuk megkeresi Miss Tsui testvérét, Tsui Ying-et, akit fogva tartanak, azaz egész pontosan cselédnek alkalmaznak. Segítve Lai Piao-t a pénzügyminiszter újabb aranyszállítmányt küld Kőtigris város felé és azt is elhíresztelik, hogy Lai Piao vezeti majd a konvojt. Lai Fu Lai Piao-t bízza meg a szállítmány kirablásával. Ez remek lehetőséget ad neki, hogy végezzen Lai Fu jó pár emberével és azt mondja, hogy nem bírtak el Lai Piao-val.

A Tigris klán régi vezérhelyettesei, Chin Hsiung és Peng Fei nem nézik jó szemmel, hogy leváltották őket és egy másik biztonsági szolgálat vezetőjéhez fordulnak és közlik vele, hogy Lai Fu elrabolta a családi ékszerüket. Ezért a biztonsági szolgálat betör Lai Fu-ékhoz, de ő végez mindenkivel. Kiderül, hogy ki a két áruló, de Lai Fu és Lai Piao végez velük miközben próbálnának elmenekülni. Az egyik este Lai Piao meglátja Lai Fu édesanyját, akiről kiderül, hogy az ő édesanyja is. Az igazi neve nem Lai Piao, hanem Chu Tze és 20 évvel ezelőtt őt és Lai Fu-t örökbe fogadta, de aztán elküldte a háztól. Már nagyon bánja. Lai Piao a szavát adja, hogy megpróbálja békés úton rendezni a dolgokat a testvérével. Miután Lai Piao végez a banda tagjaival, lebukik Lai Fu előtt, aki másnap párbajra hívja őt. Lai Piao próbálja meggyőzni, hogy adja meg magát és küzdeni fog érte a bíróságon, de Lai Fu harcolni akar, amelynek az lesz az eredménye, hogy mindketten súlyosan megsebesülnek, de végül Lai Piao marad talpon.

A 70-es évek elején a Wang Yu és Tien Yeh páros árasztotta magából a wuxia filmeket és mindezt úgy, hogy nem a két óriás (Shaw Brothers és Golden Harvest) berkein belül készültek ezek a filmek. A többségük elég gyatra minőségű, de jelen filmünk szerencsére nem tartozik ebbe a körbe. Egész izgalmas és jó történetet ismerhetünk meg, a színészek ugye ismertek és jók (Tien Yeh piszok jó, mint gonosz), és a harci koreográfia is tűrhető. Ezekhez társul egy kellemes és pörgős zene, amely az egyébként is western filmekre emlékeztető hangulatot még tovább emeli. A leggyengébb pontja a mozinak Ching Ching Chang (nem tud harcolni, így őrült gyorsítással vették fel a harci jeleneteit), illetve maga a harci koreográfia is azért lehetne sokkal ötletesebb és jobb. Mindent összevetve egy teljesen átlagos wuxia film ez, amely azért érdemes a nézők figyelmére, de örök nyomot senkiben nem fog hagyni.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük