1 szavazat 1

Bemutatás

A film kezdetén ádáz harc megy egy harci kézikönyvért, amit végül egy álarcos férfi szerez meg. Ezt követően évekkel később azt láthatjuk, hogy egy mester, Wen Ei elküldi két tanítványát Li Yu Lung-ot és Yu Fu-t a Wood villába, ahol majd megkapják a legendás Wen Yuan pap harci kézikönyvét a 2. nagybácsikájuktól, Tsing Mu-tól és hozzák vissza, hogy biztonságban őrizhesse a mesterük. Azonban vigyázniuk kell, mert a kézikönyvet nagyon sokan akarják megszerezni, többek között a 3. nagybácsikájuk, Mo Jung is. Az útjuk elején be is térnek egy fogadóba, ahol egy öregember móresre tanítja őket. Kiderül, hogy Wen Ei volt álruhában. A két fiú megbukott a teszten, de ennek ellenére tovább engedi őket. Banditák támadnak rájuk és el is fogják Yu Fu-t, de Li Yu-nak sikerül megmentenie egy titokzatos lány segítségével. A lány nem más mint Hsiao Chen, a Wood villa mesterének, Tsing Mu-nak a lánya, aki elvezeti a két fiút az apja elé. Törvényen kívüliként élnek a Wood villában, a hegyekben, de ártatlanokat soha nem ölnek. Vendégként fogadják a két fiút és pár napig szeretnék, ha maradnának. Ez idő alatt Hsiao Chen és Li Yu egymásba szeretnek és nagyon megkedvelik egymást.

A Wood villában azonban van 5 bandita, akik Mo Jung beépített emberei és akiknek szintén a harci kézikönyvre fáj a foguk. Az egyik alkalommal álruhába öltözve próbálják elrabolni Hsiao Chen-t, de nem sikerül nekik. Telnek a napok és Hsiao Chen valamint Li Yu eljegyzik egymást. Az ünnepélyen az 5 bandita mérget próbál megitatni az újdonsült menyasszonnyal, de Hsiao átlát a szitán. Az egész villa üldözőbe veszi az 5 banditát. Ekkor jelenik meg Mo Jung is. Tsing Mu és Mo Jung párbajoznak, amely eredményeképpen Mo Jung győz és halálosan megsebesíti ellenfelét. Az ellenszerért, szükséges gyógyszerért a harci kézikönyvet kéri Hsiao Chen-től és Li Yu-tól. Hsiao el is vinné neki, de útközben elrabolják őt. Egy álruhás férfi. Li Yu-nak végül sikerül kiszabadítania őt. A csere végül megtörténik, átadják Mo Jung-nak a harci kézikönyv felét, a másik felét pedig amikor Tsing Mu felgyógyult. Azonban a gyógyszerrel elkésnek, mert addigra már Tsing Mu meghal.

Mo Jung egyik embere drogoknak köszönhetően elcsábítja Li Yu-t és elfogják őt , majd börtönbe zárják. Hsiao Chen indul a megmentésére és sikerül is neki kiszabadítani a vőlegényét, valamint megölnie Mo Jung-ot. Azonban a tengerparton feltűnik a maszkos férfi is, aki nem más mint Yu Fu. Yu Fu Mo Jung fia és végig azért volt Wen Ei tanítványa, hogy megszerezze a harci kézikönyvet. Li Yu ekkor szembesül vele, hogy Yu Fu az útjuk során végig meghúzódott a háttérben, időnként eltűnt és voltak érdekes cselekedetei. A kézikönyvet azonban nem adja át neki Li Yu, ezért párbajoznak, amely végén Li Yu kerül ki győztesen.

Elég ritkaság ez a film, annak ellenére is, hogy a Shaw Brothers neve díszeleg a film borítóján. Az igazság azonban az, hogy gyakorlatilag semmi köze az SB-nek a filmhez, azt leszámítva, hogy pár országban ők forgalmazták. Ez egy tajvani alkotás, amelyben talán a történet a leginkább elfogadható, élvezhető elem. Sajnos a harci koreográfia kritikán aluli, a színészek játéka magasan az átlag alatt, a zene unalmas és látványosság terén is be kell érni a viszonylag változatos helyszínekkel, természetileg gyönyörű képekkel. Ennyi? Sajnos igen. Nem igazán ajánlom a filmet nyugodt szívvel senkinek. Mert egész egyszerűen ez 1971-ben wuxia címen már édeskevés. Sokkal, de sokkal többet kell lerakni az asztalra.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük