1 szavazat 2

Bemutatás

Öt bandita tartja rettegésben a környéket, akik fosztogatnak és kíméletlenül gyilkolnak. Az egyikük, Shang Ming közli a társaival, hogy beleunt a gyilkolászásba és elhagyja őket, kiszáll. A többiek elfogadják a döntését, és miután Shang távozott, hamarosan katonák, a bíró emberei támadnak rájuk és hármat közülük megölnek. Egyedül Yuan-t kapják el élve, akit börtönbe zárnak és büntetésből levágják az egyik lábát. 10 év telik el és Yuan-t átakarják szállítani egy másik börtönbe, amikor a szekér felborul és egy sziklán leesik a mélybe. Yuan azonban túléli és kiszabadul.
Újabb 10 év telik el és Yuan a harcművészetek mestere lesz, fél lábbal is. Elindul, hogy megkeresse Shang-ot, akiről azt feltételezi, hogy elárulta őket. Meg is találja őt és a feleségét, akik békében éldegélnek egy kis falu szélén. Könyörtelenül meggyilkolja őket. Az eseményeket végignézi Yuan régi gyűlölője, Han Zhengyang, aki miután Yen távozott, egy fél lábú ördög babát hagy a holtestek mellett. Ezt találja meg a hazaérkező Shang fia, Zhen, aki bosszút esküszik.
Ugrunk kicsit az időben és azt láthatjuk, hogy Yuan újra felépítette rabló bandáját és újra rettegésben tartja a környéket. Segítségére van a lánya, Yunying, és a leghűségesebb embere, Ding Yibiao. Éppen egy ezüst szállítmányt akarnak kirabolni, amikor feltűnik Zhen és elüldözi a banditákat, megsebesítve Yuan lányát. Yuan dühös lesz és elmegy az ezüstöt szállító biztosító szolgálathoz, ahol megöl pár embert és a vezérüket megsebesíti. A szolgálat rengeteg ezüstöt küld Yuan bandájának, amelyet nem nézhet tétlenül Zhen sem. Zhen-t azonban megsebesíti Yuan és legurul a völgy hegyén. Han Zhengyang találja meg és felgyógyítja. Rájuk talál Yunying, akiről kiderül, hogy nem is Yuan az igazi apja, mert amikor kisbaba volt, akkor Han Zhengyang egy fogadóban hagyta az igazi édesanyjával együtt, de Yuan szórakozásból megölte az anyját, a gyereket pedig elrabolta és sajátjaként nevelte fel a lányt. Azaz Yunying igazi apja Han. Alattomos módon ott terem Ding Yibiao és megöli Han-t, majd Yunying-ot is megsebesíti, pedig szerelmes a lányba. Yunying beárulja Ding-et Yuan-nál, aki megöli a fiút. Yunying próbálja megölni Yuan-t, de nem tudja megtenni, mert még is csak ő nevelte fel és mindennél jobban szerette. Végül Zhen és a biztonsági szolgálat vezetőjének két gyermeke összefognak és párbajra hívják a fél lábú banditát.

Thaiföldi moziról beszélünk, amely az alacsony költségvetés ellenére kihozza magából a maximumot. A film legnagyobb erőssége a történet és a főszereplő színészi játéka. Azon főszereplőé, aki igazából egy könyörtelen gyilkos. A film végére azonban nem biztos, hogy mindenki azért fog drukkolni, hogy megöljék őt. Zseniális lett a fogatókönyv és a sztori. Nagyon szép thaiföldi helyszíneken játszódnak az események, így erre sem lehet panasz. Lehet hülyén hangzik, de nekem a film nézése alatt folyamatosan a kalózos Kincses Sziget ugrott be. Lehet csak a helyszínek és a fél lábú főszereplő miatt 🙂 Azért a negatív oldalon is feltudok hozni dolgokat: a harci koreográfia, kardozás végtelenül primitív. Illetve a zene is átlagos, szóra sem érdemes kategória.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük