1 szavazat 1

Bemutatás

Két kormányzó, Tsao és Sha találkozik egymással és megbeszélik, hogy Wu császár uralkodása idején most nagy esélye van Liu Ken-nek királynak lenni. Liu törekvéseit csak a katonai miniszter, Wang akadályozhatja meg. Wang-ot a császár Kwai Chou városába küldte, aki öngyilkosságot követett el, azaz valójában megölték. A közeli városban, Lin Kiang-ban található Kwang Saint Society (Kwang Szent társadalma) lázadói csoport vezetőit bízta meg üzenetben, hogy vegyék át a helyét és akadályozzák meg Liu királlyá választását. Az egyik kormányzó, Sha Ching, aki a Purple Mansion (Lila birtok) klán vezére is megígéri, hogy a legjobb emberét küldi oda, hogy elbánjon a lázadókkal. A legjobb embere pedig Tung Koon, aki egy párbajban elveszítette az egyik karját, de remek kardművész és egyébként is Lin Kiang-ban született.

Ezután megismerjük Lin Kiang városában élő Yin Tsui-t, aki éppen tojást visz a helyi kovácsnak, Hsiao Pin-nek és az anyjának. Ennek ellenére az anyja távol akarja tartani a fiát a lánytól. Sha kormányzó kihirdeti Lin Kiang-ban, hogy aki információval szolgál a Kwang Szent társadalmi csoportról azt busásan megjutalmazza. Tung Koon is megérkezik és azzal szembesül, hogy az apját megölte valaki egy lila dárdával. Tung Koon és Yin Tsui gyerekkorukban megfogadták, hogy ha nagyok lesznek, akkor házasok lesznek. Ez nem valósult meg, mert Tung Koon elment harcosnak a Lila birtokra. A Kwang Szent társadalma éppen gyűlést tart titokban, amikor egy szegény kisfiú kifigyeli őket, de elkapják. Fény derül arra is, hogy Hsiao Pin a lázadók vezére, aki elengedi a kisfiút. Mielőtt azonban a kisfiú vagy az édesanyja elmondaná Tung Koon-nak, hogy ki a lázadók vezére, a lázadók egyik embere megöli a fiút.

Tung Koon bosszúból jó pár lázadót megöl a helyi fogadóban. Ezt Hsiao Pin sem nézheti tétlenül és megkeresi Tung-ot, azonban a párbajukat megszakítja Hsiao édesanyja és Yin Tsui. Hsiao anyja elmondja nekik, hogy ők testvérek, az apjuk ugyanaz volt. Az apjuk nem akarta, hogy Tung a Lila birtokra menjen fiatalon, de Sha Ching kényszerítette az apját. Az apja végül elengedte őt, hogy a harcművészetek mestere lesz és így a lázadók segítségére lehet. Később aztán Sha megölte az apjukat is, hogy ne fedje fel az igazságot Tung előtt. Bosszúból Hsiao Pin és Tung Koon elindulnak, hogy leszámoljanak a két kormányzóval. Hsiao Pin Tsao kormányzó karavánját veszi célba, Tung Koon és Yin Tsui pedig Sha Ching-et és a lila klánját. Végül mindkettőjüknek sikerül győzedelmeskedni, de Tung Koon és Yin Tsui életét veszti.

Egy olyan kínai wuxia a Legyőzhetetlen kard, amelyről sokan nem hallottak és picit a radar alatt van. Ennek persze egész egyszerűen az az oka, hogy nem valami jól sikerült. A viszonylag ismeretlen színészekkel még nem is lenne probléma, de az, hogy kereken 50 percet kell várni az első harci jelenetre és összesen 4 db van a filmben, valamint a harci koreográfia sem kiemelkedő, az már nagy gond. A történet izgalmasan indulna, de sajnos gyorsan elhal és nem mozgatja meg az embert. A mozi nézése alatt végig „langyos” unalom érzése van a nézőnek. Látványosság terén is lehet okunk a panaszra, mert a helyszínek nem túl változatosak és effektekről, különleges harci fegyverekről nem beszélhetünk. Egyszer nézhető és csak wuxia rajongóknak.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük