1 szavazat 1

Bemutatás

Chiu Jien Ying a nagybácsijával él a Chiu birtokon, amikor a nagybácsi, Master Chiu közli mindenkivel, hogy ha bármi történik vele, akkor minden vagyonát, nem a legközelebbi, vér szerinti rokonára, Jien-re akarja hagyni, (mert ő nő és nem is kiemelkedően jó harcművész) hanem a messze földön élő unokaöccsére, Chiu Yu Lung-ra. Jien Ying nagyon mérges lesz és elcsábítja Master Chiu egyik tanítványát, Lam-ot, illetve testőrét is, Lau Yuen Hawk-ot, majd ráveszi őket, hogy vegyenek részt Master Chiu meggyilkolásában.

Egy illatméreggel legyengítik a pihenő Master Chiu-t, majd hárman megölik őt. Tisztában vannak vele, hogy Chiu Yu Lung hamarosan megérkezik és híres kardművész hírében áll. Ezért ráveszik az udvarban dolgozó egyik szolgálónőt, hogy írjon egy levelet a fiának, Jin Fu-nak, (aki szintén elismert kardművész) és kérjen segítséget tőle. Ezután megölik őt is.

A véletlen események eredményeképpen egy fogadóban megismerkedik egymással a két kardvívó, Jin Fu és Chiu Yu Lung, majd barátságot kötnek. Yu Lung megmenti, Jin Fu életét és ezért a barátságuk jeleként fegyvert is cserélnek egymással.

Yu Lung megérkezik a Chiu birtokra, ahol megtámadják és próbálják megölni. Azzal is szembesül, hogy Master Chiu emberei, Master Lam vezetésével rettegésben tartják a falu népét és kegyetlen kínzásokkal hajtják be az adókat. Yu Lung nagyon sok emberét megöli Lam-nak, de megsebesül és egy parasztfiú és a vak édesanyja fogadja be őt. Közben Jin Fu is megérkezik a birtokra és Jien Ying próbálja őt is behálózni, majd amikor látja, hogy ez nem megy, akkor megzsarolja: vagy megöli Yu Lung-ot, vagy megölik az udvarban dolgozó édesanyját. (aki ugye már régen halott) Yu Lung és Jien Ying párbajozik, de nem bírnak egymással. Master Lam és emberei a párbaj közben próbálják megölni őket, de ezzel csak magukra haragítják a két hőst, akik bosszúból lemészárolnak mindenkit. Végül Jien Ying megmérgezi Jin Fu-t, de mielőtt elmenekülhetne a lány, ő is kap egy mérgezett tőrt. Yu Lung már holtan talál rá a pusztában.

Újabb Shaw Brothers wuxia, amely teljesen beépül az átlagos filmek közé. Nem fog unatkozni a néző, de a körmét sem rágja le. Két dolgot emelnék ki: az egyik, hogy helyenként lélegzetelállítóan szép helyszíneken játszódik a film, másrészt pedig, hogy a brutalitás, ami a filmben van, az néhol sokkoló tud lenni. Ellenben a színészek átlagosak, (nincs sztárparádé) a harci jelenetek átlagon alattiak, és a zene, történet is teljesen átlagos. Van pár meztelen jelenet is a filmben, ami meglepő volt, mert nem jellemző az SB 60-as évek filmjeire.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük