1 szavazat 1

Bemutatás

Yuk Bin a neves harcművészeti ház, a Supreme Gate egyik tagja. Békésen telik az idő, amíg az egyik gonosz harcművész, Kuan megtámadja a Supreme Gate-t, elrabolja a legendás fegyvereket, a Magic Sword-ot és a Magic Mirror-t, végül megsebzi a Supreme Gate mesterét. Yuk Bin-t küldik el gyógyszerért a távoli gyógyítóhoz. Kis nézeteltérések árán, de Bin megszerzi a gyógyszert, de sajnos mire visszaér a Supreme Gate-hez, addigra már meghal a mester.

Yuk Bin-t pedig kitiltják a házból és elárulják neki, hogy az igazi apja, Kuan, csak régen az édesanyja a Supreme Gate-nél bízta az egyik madam-ra, mielőtt meghalt volna. És mivel Kuan ölte meg a mestert, így a szabályok alapján Yuk Bin nem maradhat a házban. Yuk Bin felkeresi az apját, Kuan-t, hogy visszaszerezze tőle az elrabolt kardot és tükörpajzsot. Végül a terve nem sikerül, mert a fegyvereket Kuan tanítványa, Sun Tai rabolja el és elmenekül. Kuan dühös lesz és a lányát megsebzi a félelmetes Icy Press (Jeges Nyomás) csapással. Yuk Bin-t a gyógyító szerzetes veszi magához és felgyógyítja a lányt, azonban a látását sajnos nem sikerül megmentenie. Yuk Bin összebarátkozik a szerzetes tanítványával, Nam Chee-vel, de ez a viszony féltékenységet szül, így Yuk Bin elmenekül.

Vándorol a vadonban és amikor útonállók kezdik el zaklatni, akkor Nam megvédi őt, de nem árulja el az igazi nevét, egy öreg kardmesternek hazudja magát. Együtt építenek egy kis házikót a vadonban és békésen éldegélnek, miközben Nam megtanítja Yuk Bin-t vakon is harcolni. Egy idő után Nam elárulja Yuk Bin-nek, hogy ki is ő valójában.  Közben Kuan és az embere megtalálja Sun Tai-t, de ő a megszerzett fegyverekkel legyőzi és megöli Kuan-t. Megjön az étvágya és betör a Supreme Gate-re és átveszi a hatalmat. A Supreme Gate a legelvetemültebb gyilkosokat és rablókat gyűjti össze, amit már nem nézhet jó szemmel a harcművészeti világ. Így a neves harcművészek, szerzetesek összefognak, hogy legyőzzék Sun Tai-t. Meghívót kap Nam is. Őrült párbaj kezdődik a Supreme Gate-n, de senki nem bír el Sun Tai-al, aki a tükör pajzzsal mindenkit elvakít és lemészárol. Hirtelen azonban feltűnik Yuk Bin és mivel rá nem hat a vakítás trükkje így legyőzi, megöli a gonosz Sun Tai-t.

A 60-as években nem sok olyan harcművészeti film jelent meg, amelyet nem a Shaw Brothers készített. Ez most egy ilyen film, de azért nagyon sok ex SB-s található a fedélzeten. Kezdve a rendezővel, operatőrrel, színészekkel, stb. De még ez sem menti meg a középszerűségtől. Betty Loh-t nem tartom jó színésznek és még csak nem is csinos, (szegénynek ez volt az utolsó filmje, mert ezt követően lett öngyilkos) szóval borzalmasan játszik a filmben. De ez igaz a többi színészre is, mert a játékuk sok helyen inkább paródia. A harcművészeti részek sem mentik meg a filmet, mert vérszegények. Egyedül ami elfogadható tényező, hogy nagyon látványos helyszíneket láthatunk. Summa summárum: ha rám hallgatsz, elkerülöd ezt a wuxiát.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük