1 szavazat 1

Bemutatás

A modern korban járunk és megismerhetjük Fan Ke-t, aki építészmérnökként dolgozik. Az apja rosszul lesz, ezért őt kéri meg, hogy utazzon el helyette Thaiföldre. Még régebben Fan Ke apja Thaiföldön járt harcművészetet oktatni, amikor megismerkedett egy helyi lánnyal. Teherbe eljtette, de még a gyerek születése előtt ő visszatért Kínába. Később értesült arról, hogy apa lett és csak egy képet kapott a fiáról. A fotón látható, hogy a gyereknek a bal karján látható egy tetoválás. Fan Ke apja ezért megkéri a fiát, hogy utazzon el Bangkokba és keresse meg a féltestvérét.

Láthatjuk a thaiföldi boxolókat és az ifjú reménységet, Wenlie-t is, akinak a bal karján ugyanaz a tetoválás van, mint a fotón a kisgyereknek. Wenlie egyre több meccset nyer meg és megkeresi őt a helyi fogadási maffia, akinek a vezetője Qiangren. Wenlie elutasítja az együttműködést, ezért Qiangren a legbrutálisabb muay thai harcosát, Cannon-t parancsolja, hogy ölje meg őt a ringben. Wenlie barátnője Yulan nagyon félti őt a Cannon elleni harctól, de ez a győzelem kell a fiúnak, hogy legyen elég pénze a kórházban fekvő anyja kezelésére. Fan Ke megérkezik Bangkokba és Cannon és Miller meccsén azt hiszi, hogy Miller a keresett testvére, ezért nagyon kiborul, amikor látja, hogy bírói közreműködéssel Cannon megöli Miller-t. Wenlie és Fan Ke összebarátkoznak, de még nem tudják egymásról, hogy testvérek. Qiangren-t újra elutasítja Wenlie, ezért csúnyán elverik.

Elérkezik a nagy nap, Cannon és Wenlie meccse, ahol nagy küzdelem árán Wenlie legyőzi Cannon-t. Fan Ke elárulja a győztesnek, hogy féltestvérek. A meccs után az öltözőben pihenő Cannon-t megfojtja Miller testvére. Ezt a bűnbanda hadi üzenetnek veszi és kivégző csapatot küldenek Wenlie otthonába. Wenlie édesanyja jobban van a kórházban, ezért a két fiú hazamegy, ahol Qiangren emberei várják őket. Együtt elbánnak a verőemberekkel. Ezt követően együtt mennek Qiangren villájához, ahol éppen kivégzik Miller testvérét. Együttes erővel legyőzik a bűnszervezet gorilláit, Qiangren-el pedig Fan Ke végez, köszönhetően a kung fu tudásának.

Sokszor kezdtem már el úgy egy értékelést, hogy felsoroltam a híres szereplőket a filmből és megemlítettem, hogy ezek alapján már nem is lehet rossz a mozi. Most ettől el kell térnem. Igen, David Chiang, Ti Lung és Chang Cheh fémjelezte Shaw Brothers alkotásról beszélünk, azonban nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, sőt. A két említett színésszel nincs is baj, mert jól játszanak. A világhírű rendező azonban nem ezt a filmet fogja kitenni a polcra, ha élete műveiről lesz szó. Igen, a film úttörő abban, hogy az első thaiboxot feldolgozó harcművészeti film, azonban nem az első kung fu film (az a Chinese Boxer). Bemutatja, hogy miként zajlott az élet Thaiföldön 1970 körül és a helyi szokásokból is kapunk ízelítőt. Ellenben a történet véleményem szerint unalmas (vélhetően ezt dolgozták fel a Véres Játék és a Kickboxer filmek is, csak izgalmasabban) és ezt nem kompenzálják a harcok, amelyek kapcsán megállapíthatjuk, hogy a thai box bizony kevésbé látványos, mint a kung fu és a koreográfiánál is lehet hiányérzet, mert bizony gyenge. Szót kell még ejtenem a zenéről, ami kifejezetten idegesítő, de aki hallott már thai harci zenét, az tudja miről beszélek. Összegezve, a filmet csak David Chiang, Ti Lung rajongóknak ajánlom és azoknak, akiket érdekel az úgymond első thaibox-ot bemutató film. Jah és még valami: nem csalás, nem ámítás, David Chiang nem hal meg a film végén, ami eddigi filmes pályafutása alatt mindenképpen szenzációként aposztrofálható 🙂

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük