1 szavazat 4

Bemutatás

Feng szenátor meglátogatja az egyik triád bűnbandát és a támogatásáról biztosítja őket. A bűnbanda éppen leszámolásra készül, mert a város legismertebb triádvezére, Liu Hing meghalt, így a maradék két banda harcol a város ura címért.Az elhunyt triádvezér temetésén ott lesz a rivális bűnbanda is. Koszorúkba rejtik el a késeket, így indulnak a temetésre. A triád bűnbanda vezetőjének, Shen Tien Hung-nak 3 alvezére van: Ren Jie (akit fogadott fiának tart Shen), Tang és Gan Wen. A temetésen azonnal lebuknak a koszorúkkal így hatalmas harc kezdődik a két banda között, amely eredményeképpen Shen bandája győzedelmeskedik, a rivális banda emberei meghalnak, kivéve a vezetőjük, Liu Shou, aki elmenekül. Shen bandájának segít még a semmiből felbukkanó neves bérgyilkos, Jian Nan, aki csak a Rambler (Kósza) becenévre hallgat. Másnap ünnepel a banda egy étterembe, amikor Liu Shou visszatér az összegyűjtött embereivel és harcot kezdeményeznek. Egy pillanatra kialszik a lámpa és mire újra fény lesz, addig meghal Liu és Shen is, azaz mindkét bandavezér.

Mivel a tömeges haláleset Shen bandájának területén történt, így a hatóság komoly bajt tudna okozni a bandának, ezért valakinek el kell vinnie a balhét. Ren Jie vállalja magára, hogy elmenekül egy másik városba és 1 év múlva mire visszatér már lenyugodnak majd a kedélyek. Ren Jie dokkmunkásként helyezkedik el, de folyamatosan próbálják őt megölni. A munkáltatója elárulja neki, hogy a saját bandájának emberei voltak, akik fizettek, hogy Ren Jie-t megöljék. Ren Jie hosszú hónapok után visszatér a városába, hogy tisztázza a helyzetet. A város szélén a legjobb barátja Siao Mau várja, aki közli vele, hogy Gan vette át a banda vezetését teljes hatalommal és Tang-ot száműzte, aki azóta koldul és részeges lett. Megkeresik Tangot és felkarolják az utcáról. Tang elárulja, hogy Gan szövetkezett a szenátorral és ő ölte meg Shen-t, azaz a saját vezérét. Ezt követően átvették az irányítást a helyi ruhagyárban és a kuplerájban is. Nőket kényszerítenek rá, hogy a ruhagyárat otthagyva álljanak be kurvának. Ren Jie felkeresi Gan-t, aki felkínálja neki a lehetőséget, hogy csatlakozzon, de ő elutasítja. Ezt követően Ren Jie az utcán tudja meg, hogy a barátnője, Hu Die is kurvának állt. Felkeresi a lányt a kuplerájban, aki bevallja, hogy mivel Gan teljesen ellehetetlenítette őt, így nem volt más választása.

Gan emberei elfogják Ren Jie-t és kegyetlenül megkínozzák, miközben Hu Die öngyilkos lesz. Már temetnék el Ren Jie-t, amikor Tang és Siao Mau, a városba visszatérő Jian Nan segítségével legyőzik Gan embereit és észreveszik, hogy Ren Jie még lélegzik. Elviszik az egyik lány házához, ahol gyógyítják őt, amíg magához nem tér. Arra is fény derül, hogy annó Jian Nan azért jött a városba, hogy Gan megbízásából megölje Shen-t. Így ő volt a gyilkos. Ren Jie párbajozni akar vele, de még fel kell épülnie. Jian Nan-t elfogják Gan-ék, de Ren Jie és Siao Mau kimentik őt, valamint felszabadítják a ruhagyárat és a kuplerájt is. Aztán négyen indulnak meg Gan-ék ellen, hogy a teljes triád bandát felszámolják. Sai Mau meghal a harcban, Tang megöli Gan-t, de a saját élete árán. Ren Jie és Jian Nan párbajoznak, de nem bírnak egymással. Jian bevallja a fiúnak, hogy a korrupt rendszer ellen lázadó csoport tagja, akik beépítették őt az alvilágba, de már megbánta, hogy megölte Shen-t. Ez idő alatt új triád vezetőt neveznek ki a kormányzók, és fegyvereket is adnak a bandának. Ren Jie és Jian együtt, összefogva legyőzik őket is, de mindketten az életükkel fizetnek érte.

A két szupersztár (David Chiang és a fiatal Ti Lung) a sztár rendező Cheh Chang keze alatt szó szerint brillírozik egy Shaw Brothers filmben, amely az 1910-es évek kínai mafia rendszerét mutatja be, ahol a politikai fejesek próbálták uralni az alvilágot is. A film tökéletesen visszaadja a kor hangulatát, a színészek pedig zseniálisak. A történet is egész jó és tartalmaz meglepetést, drámai elemeket. A vége mondjuk minden csak nem vidám. De mit is várnánk egy filmtől, amelyben David Chiang játszik? 🙂 Ő szokás szerint itt is meghal. Fontos megjegyeznem, hogy a mozi helyenként egész brutális és kb. 760 embert ölnek meg benne. Szerencsére a harci koreográfia kiemelkedően jó és nem csak az 1970-es évekhez képest, hanem mai szemmel is látványos és abszolút élvezetes nézni. Még jobb lehetett volna, ha nem csak késes harc van benne, hanem kung fu is, de ez már kukacoskodás a részemről. Ezt a filmet mindenkinek tudom ajánlani, nyugodt szívvel, mert nem nagyon lehet mellélőni.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
3.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük