1 szavazat 1

Bemutatás

Egy bizonyos Masked Hero (Maszkos hős) küzd a banditákkal és amit elvesz tőlük azt a szegényeknek adja. A közeli falut egy bizonyos Chao Pai Tien és emberei tartják rettegésben, de a Maszkos hős mindig keresztbe tesz neki. Ezúttal is betör Chao rezidenciájára és kirabolja őt. Sok emberét megöli Chao-nak, majd elmenekül és egy szegény család ad neki rejtekhelyet. Ezt követően megismerkedhetünk a helyi fogadó tulajdonosával, a feleségével és a lányukkal, Fang Ying-el. A Maszkos hős újra betör Chao bázisára, aki próbálja őt megvásárolni, de a maszkos hős ellenáll és újabb harc lesz a vége. De végül újra csak elmenekül a Maszkos hős.

Mindenhol bőszen hirdetik, hogy komoly vérdíjat tűztek ki a Maszkos hős fejére. Az egyik kajáldában ebédel Fang Ying, amikor egy titokzatos idegen tűnik fel, Mr. Au, aki elárulja a lánynak, hogy próbára akarja magát tenni a Maszkos hőssel szemben. A lány azt mondja neki, hogy kövesse és elvezeti hozzá. Elfut tőle és felveszi az álruhát, majd immár Maszkos hősként megküzd Mr. Au-val. A párbaj döntetlen lesz és a lány elfut. A harcot látják Chao emberei is, akik meghívják magukhoz Mr. Au-t és komoly pénzt adnak neki, ha elfogja a Maszkos hőst. Ő azonban nem fogadja el, de mindenképpen szeretné elfogni a lányt, hogy kiderítse, miért használják mindketten ugyanazt a legendás kardot, a Chin Fang Sword-ot. A szálláshelyén pihen Au, amikor a Maszkos hős felkeresi és újra párbajoznak, de újra döntetlen lesz a harc.

Fang Ying apja elmondja a lánynak, hogy ő nem is az apja, hanem egy jó barátja volt az apjának, aki a halála előtt megkérte, hogy a kardokat adja neki és egy másik rokonának. Azaz Au tulajdonképpen Fang Ying rokona. Au visszamegy Chao-hoz, aki már tudja, hogy a férfi nem segít neki, ezért megtámadják és halálosan megsebesítik, de a Maszkos hős kimenti a férfit. Elviszi a házaspárhoz, akik régebben őt is megmentették, majd amikor már jobban lesz, akkor a fogadós párhoz, de még mindig nem árulják el neki, hogy Fang Ying a Maszkos hős. Egészen addig, amíg a fogadós megosztja velük a történetet: 15 évvel ezelőtt Lo generális-t meglátogatta Chao az embereivel és megtámadta az otthonát. Lo a harcok előtt megkérte a szolgáját és annak feleségét, hogy a kislányát, Fang Ying-et menekítsék ki a birtokról. Ezt követően Lo-t megöli Chao.

A történetmesélés után megjelennek Chao-ék a fogadósnál és a Maszkos hős-t keresik, de Au elbújik a kútba, Fang Ying pedig néma lánynak tünteti fel magát, így Chao-ék távoznak. A bosszúállás azonban csak most kezdődik. A fogadós és a felesége azt tetteti mint ha elfogták volna Au-t és a Maszkos hős-t és így bejutnak a Chao erődbe, de aztán felfedik a kilétüket és négyen szállnak szembe Chao-val és embereivel és végül győzedelmeskednek.

Kevésbé ismert, kínai film, és csak fekete fehérben érhető el, de aki a harcokat szereti az tehet vele egy próbát. Klasszikus Zorró és Robin Hood feldolgozás wuxia környezetben. Történet, mint olyan nem létezik, harc viszont annál több van. A film első 30 perce gyakorlatilag folyamatos harc és kardozás. Ha már történet nincs, azt nem mondhatjuk el, hogy a harci koreográfia rossz lenne. Nem kiemelkedő, de egészen élvezhető. Gyors kardozások jellemzőek, nevetséges jelenetek nélkül. A színészek nem túl ismertek, de rájuk sem lehet panasz. Amit a negatív oldalon megemlítek az a látványosság és helyszínek. Nagyon korlátozott ilyen téren a film és 2-3 helyszínen játszódik. Abszolút kihagyható mozi.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.4

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük