1 szavazat 1

Bemutatás

A Fehérfarkas hegyen (White wolf hill) fekszik egy település, amelyet a gonosz Hu Da Hue ural. Két idegen próbál feljutni a hegyre és sikerül is nekik. Ezt követően összehozza őket a sors, Hu Da emberei próbálják megakadályozni őket, de nem sikerül, ezért meghívja őket a rezidenciájára és megfenyegeti őket. Ezt követően mindkét idegen, Ching Ling és a nevét elárulni nem akaró fiú egy fogadóban iszogat, amikor Hu Da emberei rájuk támadnak, de újra csak eredménytelenül. Hu Da attól fél, hogy mindketten a királyi pecsétet akarják, amit Hu Da lopott el és próbálja eladni a japánoknak. Ching Ling azonban nem a pecsétért van itt, hanem mert az apja 6 hónappal korábban feljött a hegyre, de azóta sem tért vissza. A másik idegen céljai titkosak és nem árulja el. A fogadóban újra rájuk támadnak Hu Da emberei és egy másik férfi, Chu Wei segít nekik. Ez Hu Da fülébe jut és meghívja magához Chu-t is. Kiderül, hogy régről ismerik egymást, mert együtt lopták el a királyi pecsétet, de Hu Da börtönbe zárta. Most pénzzel kompenzálja őt.

Másnap Hu Da emberei támadást mérnek az idegenre és Chu Wei-re is. Az idegent halálosan megsebesítik, de Hu Da egyik embere és a lánya megmentik őt és elbújtatják. Chu Wei-t viszont elfogják, de az idegen és Ching Ling kiszabadítják. Ezalatt Hu Da eladja a japánoknak a pecsétet és vonaton próbálják elszállítani. A vonatot megtámadja az idegen, Ching Ling és Chu Wei, majd a pecséttel Chu elmenekül. A japánok egy erős harcost, Chi Shi Lang-et küldik Hu Da segítségére. Chu Wei próbálja összeugrasztani  Chi Shi-t és az idegent, de Hu Da rájön a tervére és leállítja a harcot. Ezután Hu Da-t felkeresi Chu és megállapodnak, hogy megszabadulnak a japántól és az idegentől is. Ching Ling megtudja, hogy az apja a pecsétet jött ellopni és megölték őt. Az idegen megöli a japánt és ezután Chu Hu Da-hoz csalja őt, majd együtt rátámadnak. Végül nagy küzdelemben az idegennek sikerül megölnie mindkettőjüket és Ching Ling-el visszaszállítják a királyi pecsétet.

Kevésbé ismert kung fu, amelyben kevésbé ismert színészek játszanak és bizony ez rá is nyomja a bélyegét a filmre. Kezdjük azzal, hogy Ko You Min az egyik legfoglalkoztatottabb színész volt, de mint rendező itt teljesen megbukott. A történet semmitmondó, átlátszó és logikátlan. Össze-vissza vannak a jelenetek és mindezt tetézi, hogy a harci koreográfia is meglehetősen kezdetleges. A film nagy részét a harc teszi ki, mert rengeteg van belőle, de az ütések és rúgások súlytalanok, 80%-ban szabad szemmel látható, hogy el sem érik az ellenfelet, stb. Értem én, hogy Ko You Min próbálta meglovagolni az 1972-től indult kung fu népszerűségét, de ez a film még úttörőnek sem jó. Az angol szinkron amúgy nem olyan rossz. Teljesen felejtős film. Kár érte.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük