1 szavazat 1

Bemutatás

Chiang Hsueh és a segédje, a púpos Lo Kwen együtt keresnek egy legendás kincset egy olyan városban, Fei Lung-ban, amelyet a gonosz Lu Chung Fong, azaz a Spider King (Pókkirály) és emberei tartanak rettegésben. Ahogy a város határához érnek meg is támadják őket a Pókkirály emberei, de szerencséjükre két kalandor, Flying Thief (Repülő tolvaj) Bignonia és a segédje, San Yuan, valamint a város megbízott vezetőjének, Wong-nak a lánya, Fu Yung arra jár és megmentik Chiang-ot. A Pókkirály célja, hogy elkapja Chiang-ot, mert a hátán van egy tetoválás, ami az elrejtett kincshez vezet. Csalinak szeretné használni Fu Yung-ot, ezért megpróbálja elrabolni őt.

Az elrablás azonban nem sikerül, mert megint felbukkan Bignonia, illetve a Fu Yung keresésére induló városi hadsereg és elűzik a Pókkirályt. Pókokat is bevet a Pókkirály, hogy Chiang-ot is elkapja, de újra csak Bignonia menti meg a lányt. Bignoniáról kiderül, hogy valóban tolvaj, de igazából a szegényeknek lop és mindent nekik ad. Bignonia és Fu Yung kideríti, hogy hol van a Pókkirály rejtekhelye és oda mennek. Ez lesz a vesztük, mert a gonosz felgyújtja a helyet és végül elfogja mindkettőjüket. Bignoniát egy verembe taszítják, de Fu Yung-ot a város hadserege megint megmenti. Végül Bignonia nyomára bukkan San Yuan és Chiang és meggyógyítják a férfit. Ezalatt a Pókkirály elfogja Chiang-ot, Wong tanítványa (aki a Pókkirály beépített embere) pedig Fu Yung-ot. Chiang végül Wong birtokába kerül és a Pókkirály üzenetet küld a város vezetőjének: Chiang-ért cserébe visszakapja a lányát. A csere végül végbemegy és a Pókkirály megtalálja a kincset, amely a Magic Sword (Varázspenge), azonban egy idős öregember elzárja előle.

Végül Bignonia és Wong, valamint a város hadserege száll szembe a Pókkirállyal és végeznek is vele. Mindenre fény derül: Bignonia igazából a város jogos vezetője, a kincs is őt illeti meg. Amikor még kicsi volt, akkor a Pókkirály megölte a szüleit és elszakította a testvérétől, aki nem más mint Fu Yung. A város ideiglenes vezetője Wong talált rá Fu Yung-ra és saját lányaként nevelte. Most viszont újra egyesül a család és Bignonia eljegyzi Chaing-ot.

Talán a fenti történetből is látszik, hogy bizony egy forgatókönyv nélküli, amatőr rendezésű filmet kapunk. Próbálok visszafogott lenni, de az egyik legunalmasabb és legviccesebb (nem jó értelemben) wuxia, amivel valaha találkoztam. Ez a film 1960-ban sem állta volna meg a helyét, nem hogy így 1971-ben. Gyalázat. A történet nevetséges mivolta mellett a színészek játéka is röhejes, amit megfejel pluszban, hogy a harci koreográfia annyira amatőr, amennyire én még nem láttam wuxiát. Értékelhetetlen. Talán talán kis színt visz a filmbe, hogy szép, látványos helyszíneken játszódik, de ilyen alapon, aki erre kíváncsi az nézzen meg inkább egy természetfilmet. Nem is szaporítom tovább a szót: senkinek nem ajánlom ezt a filmet! Kerüljétek el!

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük