1 szavazat 2

Bemutatás

Kínában (és a világ minden részén) a sónak nagy értéke volt. Ennek köszönhetően a sóbányák komoly gazdagságot jelentettek egy családnak. A környék legnagyobb bányáját a Ho család birtokolja. A Ho család birtokát ezért megtámadja a Whirlwind (Forgószél) banda, Lan Choo vezetésével. A forgószél banda arra kényszeríti Ho Tien Long-ot, hogy a családjával és az embereivel a család föld alatti rejtekhelyére meneküljön. Lan-ék azonban kifüstölik őket, de mielőtt végeznének velük, feltűnik egy idegen harcos, Wai Chin, aki megmenti Ho Tien lányát, Pearl-t. A forgószél banda maradék tagjai üldöznék Pearl-t és Wai Chin-t, de egy másik titokzatos idegen, Law Hui végez velük. Wai Chin-t aztán megtalálják a banditák, de elbánik velük. Aztán Wai Chin és Law Hui találkoznak és Law elmondja neki, hogy két dolog miatt szeretné párbajra hívni őt: egyrészt Wai Chin-t tartja méltó ellenfelének, másrészt ő is vágyik Pearl szerelmére. A párbaj félbeszakad, mert Wai Chin elmenekül.

Wai Chin egy idős asszonnyal és egy árván maradt kisfiúval él együtt és az asszony feleleveníti, hogy a kisfiú szüleit Ho Tien mészárolta le. Wai Chin azt is előhozza az emlékeiből, hogy nagyon régen az ő szülei birtokolták a só bányát, de Ho Tien és az emberei elfoglalták a bányát és a szüleivel is ők végeztek. Ezalatt Ho Tien segítséget kér a család legjobb harcosától, Black Sand Palm (Fekete homok ököl) Yu Fong-tól, akiben egyből meglátja a kihívást Law Hui és párbajra is hívja. Law megöli az öreg mestert. Ho Tien végső kétségbeesésében Wai Chin-hez megy, hogy segítsen neki a Lan Choo elleni harcban és cserébe megkapja Pearl-t, mint feleség. Wai Chin elutasítja, ezért Ho Tien ellene fordul a saját lányát is képes lenne megölni. Wai Chin megmenti a lányt az apjától és elmenekülnek.

Law Hui-t Lan Choo próbálja maga mellé állítani, ezért meghívja magához, nővel és itallal kínálja. Law Hui alaposan berúg és őrült mészárlásba kezd. Megöl mindenkit a környező faluban, beleértve Wai Chin családtagjait is. Elkerülhetetlen a párbaj Wai Chin és Law Hui között, amelynek a végén Wai Chin örülhet, mert Law Hui leugrik a szakadékba. Lan Choo és Ho Tien ideiglenesen összefognak, hogy eltávolítsák Wai Chin-t. Meghívják magukhoz a békét ünnepelendő és próbálják megmérgezni, de nem sikerül nekik. Ellenben közös erővel elfogják a férfit, akit mielőtt megölnének kiszabadít Law Hui. Igen, Law Hui. Nem halt meg, ezek szerint túlélte a szakadékba ugrást. Újabb, végső párbajra hívja Wai Chin-t. Soha véget nem érő harc kezdődik, amely végén teljesen legyengülnek mindketten. Ezt kihasználva Lan Choo és Ho Tien végeznek mindkettőjükkel, majd aztán összekapva egymással is. Az egyetlen túlélő Pearl jelenik meg, aki hazaviszi a halálosan sérült Wai Chin-t.

Thaiföldi-hong kongi kooprodukció a film, amely kevésbé ismert a wuxia világában, pedig megérdemelné a figyelmet, mert vannak erősségei. Nagyon egyedi karaktereket sikerült a készítőknek alkotniuk, akiket viszonylag jól játszanak a színészek. Law Hui karaktere nagyon különleges és bizarr, teljesen kiszámíthatatlan a cselekedete. De Wai Chin is egyedi, akivel kapcsolatban el kell mondani, hogy a szerepét játszó színész meghalt egy balesetben és a film végén már egy teljesen más színész játssza. Eredetileg Wai Chin-t is meg akarták ölni a forgatókönyvírók, de a színész tragikus halála miatt végül átírták az eseményeket. A film története amúgy teljesen átlagos, ellenben a harcok egész jók és látványosak is, a helyszínekkel együtt. Egy dolog miatt fáj a szívem: a filmből elérhető verzió minősége annyira rossz, hogy sok helyen a harcok nagyon sötétek és alig lehet látni valamit. De mindezek ellenére ez egy jól sikerült wuxia, amit minden a stílus iránt érdeklődő egyénnek meg kell néznie.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük