1 szavazat 3

Bemutatás

Li Zhishan egy sikeres őrző-védő cég tulajdonosa éppen hazatér az útjáról, amikor a feleségét rajta kapja, ahogy egy másik őrző-védő cég vezetőjével csalja őt. Ez az illető nem más, mint a Long testvérek egyike, Long Zhentian. Li Zhishan a legendás Golden Dragon Blade-nek (Arany sárkány penge) köszönhetően legyőzi és elűzi a Long testvéreket. Li Zhishan felesége, Yuexiang megvakítja őt és az alkalmat kihasználva a Long testvérek elrabolják tőle a kardot. A hűséges szolgájának köszönhetően sikerül Li Zhishannak elmenekülnie a lányukkal, Xiaoyannal együtt.

Egy hegy tetején élő gyógyfű termesztő, Liu Anzheng fogadja be őket, aki az unokájával él, Qingsong-al. A Long testvérek emberei azonban rájuk találnak, de Liu Anzheng legyőzi őket és békében élhetnek a továbbiakban. Évekkel később Xiaoyan és Qingsong felcseperednek a hegyen élve és remekül elsajátítják a harcművészetet. Li Zhishan pedig az évek alatt visszanyeri a látását, de a lába sajnos örök károsodást szenved el. Életében először Liu elviszi a gyerekeket a közeli városba, ahol láthatjuk, hogy Li Zhishan egykori felesége kapott egy bordélyházat a Long testvérektől és azt vezeti. Egy városi vezető fia éppen a bordélyházban tesz látogatást, amikor mérges lesz Yuexiang-ra. Yuexiang úgy próbálja menteni magát, hogy a szavát adja az előkelő személynek, hogy megszerzi neki a városban kószáló lányt, akiről nem tudja, hogy Xiaoyan. Be is csábítja a lányt a bordélyba, de a lány még időben elmegy. Viszont végül meghallja, hogy a lányt milyen néven szólítják, így szembesül vele, hogy a lánya. Követi is egészen a hegy tetején lévő kunyhójukig, ahol újra találkozik Li Zhishannal.

Li Zhishan találkozik egy titkos helyen YueXiangal, de Xiaoyan kihallgatja a beszélgetésüket és mérges lesz az apjára, amiért ő eltitkolta előle az édesanyját. A lány elmenekül az anyjához, aki gonosz módon felkínálja az előkelő vendégének. Mielőtt azonban megerőszakolnák a lányt, az apja és Qingsong kiszabadítja őt. Újra visszavonulnak a hegyekbe és Li Zhishan egy olyan kardot kovácsol, ami legyőzheti az Arany sárkány pengét. Az egyik nap a Long testvérek emberei, vélhetően Yuexiang javaslatára felégetik Liu kunyhóját, így a család egy barlangba menekül. A düh által vezérelve Liu elárulja Xiaoyannak, hogy a Long testvérek nyomorították meg az apját. A lány felkeres a Long testvérek közül kettőt és végez velük. A harmadik, Long Zhentian egy nagy erődben tartózkodik, így Xiaoyan Qingsong segítségét kéri és együtt törnek be az erődbe. A túlerő azonban legyőzi őket és elmenekülnek. Xiaoyan azt terveli ki, hogy beöltözik egy Long Zhentian által megölt férfi lányának és a tiszteletét szeretné kifejezni elhunyt édesapja miatt az erődben.Long Zhentian-nak megtetszik a lány, így beengedi. Xiaoyan megpróbálja megölni a férfit és az erődön kívül párbajoznak, de mielőtt végezne vele, felbukkan Yuexiang és közli a lányával, hogy igazából Long Zhentian az igazi apja és ő egy szeretői viszonyból született. A lány elfut az apjához, aki szintén bevallja, hogy nem ő az apja. Végül Long Zhentian nem adja fel és az embereivel megrohamozza a hegyen újjáépített kunyhót. Mielőtt azonban végezne a saját lányával, Li Zhishan megöli őt.

Shaw Brothers alkotás, másodrangúnak tartott színészekkel, kiemelkedő történettel, átlagos harcokkal és lélegzetelállító helyszínekkel. Nem véletlenül írtam úgy, hogy másodrangúnak tartott színészek játszanak a filmben, mert véleményem szerint ennek ellenére remekül mozognak a szerepeikben. Ching Tang egészen konkrétan fantasztikus a rokkant apuka szerepében. A történet a dráma és a kellemes délutáni kalandfilm között lavírozik, de szintén átlagon felüli. És akkor még nem beszéltem a helyszínekről, amely csodaszép tájképeket tár elénk. A tűzvihar effekt azt hiszem ebben a filmben szerepelt elsőként a wuxiák közül. A zene is újszerű, modern és kellemes a fülnek. Végére hagytam a feketelevest, ami a harci koreográfiák. Csak kardos jelenetek vannak és azokból is a teljesen átlagosak. Én azt gondolom, hogy mindenki számára kellemes szórakozást hozhat el a film.

 

 

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük