1 szavazat 1

Bemutatás

A neves harcos hírében álló Fu Chun Cheng egy számukra ismeretlen vidéken keresztül utazik az édesanyjával, Madam Fu-val és szolgálójukkal, Pao Erh-el, amikor banditák támadnak rájuk. Pao Erh-nek sikerül elmenekülnie, Madam Fu-t pedig két női harcos, Feng Yun és a testvére menti meg. Fu Chun-t azonban elfogják a banditák, akik egy kastélyba viszik őt, amelyet Lan mester ural. Fu Chun elfogásával megszerezte a kardját, a legendás szivárványos kardot, amely mindent átvág. De nem csak a kard megszerzése volt a célja Lan-nak, hanem szeretné maga mellé állítani Fu Chun-t, hogy Li uralkodó szolgálatába álljon, aki szeretné átvenni a császári uralmat Kínában. Fu Chun azonban elutasítja őt, ezért tömlöcbe vetik és megkínozzák. Lan levelet küldet Li-nek, hogy küldjön erősítést, de az embereit Feng Yun-ék elfogják. Eközben találkoznak egy titokzatos idegennel, akiről semmit nem tudnak, csak azt, hogy remek harcos. Az idegen nem akarja megölni őket, így szépen elválnak útjaik.

Feng Yun-ék egy közeli harcos mestertől Lo-tól kérnek segítséget, aki megpróbálja kiszabadítani Fu Chun-t, de a szivárványos kard erejével nem bír el, ezért visszavonul és kis időt kér, hogy összehívja a legjobb harcosait. A titokzatos idegenről kiderül, hogy Lan barátja és Hua Te Lung-nak hívják, azonban gyorsan nyilvánvalóvá válik számára, hogy Lan megváltozott, gonosz lett és csak a hatalom megszerzése érdekli. Ezért Hua otthagyja őket és felkeresi Madam Fu-ékat, akiknek felajánlja a segítségét. Feng Yun-ék nem bíznak benne, de amint Lan emberei rájuk törnek és Hua egyedül űzi el őket, akkor már a bizalmukba fogadják. Feng Yun testvére már türelmetlen és nem tudja megvárni, amíg megérkeznek Lo mester emberei, ezért elmegy a Lan kastélyba, de elfogják őt. Feng Yun és Hua próbálják kiszabadítani, de a szivárványos kard erejével ők sem bírnak, de kis szerencsével sikerül elmenekülniük. Ezalatt a kissé együgyű Pao Erh inasnak álcázva magát beépül a kastélyba és megszerzi a szivárványos kardot. Közben Lo mester emberei is megérkeznek, így együtt indulnak kiszabadítani Fu Chun-t. A hatalmas erejű karc nélkül Lan mester védtelen és ez is lesz a veszte.

Egy nagyon nehezen elérhető wuxia filmről van szó, amely talán azért volt sokáig a háttérben, mert nem túl kiemelkedő alkotás. Azért 1968-ban már egész jó kis wuxiák voltak. Nos, ez nem az. Gyakorlatilag nem nagyon tudok olyan elemet mondani, ami nem rossz. A harci koreográfia kezdetleges és félelmetes sebességűre van felgyorsítva. 2-3 helyszínre korlátozódik a cselekmény, amely történet fele ennyi játékidőbe is bőven belefért volna. A színészi játék és a dialógusok is banálisak, néhol már paródiába megy át. Teljesen kihagyható film. Mindezek ellenére miért érdemes megnézni és kinek? Kizárólag azok nézzék meg, akik hozzánk hasonlóan wuxia fanatikusok és minden hasonló filmet szeretnek látni.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.1

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük