1 szavazat 2

Bemutatás

Egy nő és a fia Hu Tou éppen meglátogatják a rablók által megölt férje, apja sírját, amikor négy férfi támadja meg őket és megerőszakolják a nőt, valamint meg is ölik. A kis Hu Tou-nak sikerül elbújnia az erdőben és csak annyit hall meg, hogy a gyilkosok a közeli Xian An városba mentek. Azonnal felkeresi az édesanyja testvérét, Feng Fei Fei-t, aki a harcművészetek világában ismert Feng család tagja. Feng Fei megtalálja a meggyilkolt nővérét és a tetthelyen egy nyílvesszőt, amelyre a Jin szó van vésve. Ezidő alatt Feng mester és Jin mester kitalálják, hogy Feng Fei Fei-t elveszi Jin mester fia, így a két család egyesül és a legnagyobb harcművészeti családdá válnak a világon. Feng Fei elindul Xian An városba, hogy még időben elkapja a gyilkosokat. Meg is találja őket, de mielőtt végezne velük Hu Tou megmentésére kell sietnie, így nem tudja megbosszulnia a gyilkosokat, azokban a vezetőjüktől sikerül ellopni egy medált. Felidézi a gyerekkorát, amikor 10 évesen  legjobb barátja Jin Lian Bai volt, akinek hasonló medálja volt.

Jin Lian és az embere, Liang a Jin erődbe vezető utat kémlelik, mert szeretnék megakadályozni, hogy a lány és a kisfiú eljusson az apjához, mert a család hírnevének nagyon rosszat tenne, hogy megerőszakolt és megölt egy ártatlan nőt. Helyettük azonban Liang régi barátjába, Xiao Bao-ba futnak, akit mindenki csak Flying Dagger (Repülő tőr) néven hív. Hárman próbálják az éj leple alatt megölni Feng Fei-t a fogadóban, de nem sikerül nekik, a lány elmenekül. Ezért visszatérnek a Jin erődbe, de eltitkolják, hogy mi történt. Feng Fei is megérkezik a Jin erődbe és mindenki azt hiszi, hogy az esküvő előkészületei miatt érkezett. A lány azonban szembesíti Jin Lian-t a tettével és elfogja a férfit. Jin mester elindul, hogy idehívja Feng mestert, hogy békében megtudják beszélni a dolgokat. Ezalatt Jin Lian édesanyja, Xiao Bao és Liang rátámadnak a lányra, akinek nem marad más választása, mint fogolyként elrabolja Jin Lian-t, mert bíró elé akarja állítani. Jin Lian édesanyja, Xiao Bao és Liang tisztes távolból követik őket. Fény derül rá, hogy Xiao Bao volt az a tolvaj, aki kirabolta Feng Fei testvérének férjét és ő ölte meg a férfit. Liang és ő rutinos bűnözők, akik csak azért húzzák meg magukat a Jin család szolgálatában, hogy ne kerüljenek a törvény kezei közé.

Egyik hajnalban Jin Lian édesanyja rátámad Feng Fei-re, miközben Jin Lian a kis Hu Tou-val küzd. Sajnos tragédiával végződik, mert Jin Lian brutálisan megöli a kisfiút. Ezt már Feng Fei sem nézheti tétlenül és megöli a férfit. Jin Lian édesanyja a fia elvesztésétől teljesen megzavarodik és ezt használja ki Xiao Bao valamint Liang (akik kitalálják, hogy ha a két családot összeugrasztják, akkor övéké lehet minden miután a Jin-ek és Feng-ek lemészárolták egymást) és megölik őt. Megérkezik Jin és Feng mester és végeznek a Liang, Xiao Bao párossal. A vérveszteség, gyász azonban nem múlik el.

Lily Ho második főszereplése a Shaw studióval és azt kell, hogy mondjam, hogy már itt is látszódott a tehetsége. Fantasztikus mozgása van és nagyszerű harci koreográfiára képes. Az egész filmben látványos és jó lett a harc. A díszletek, helyszínek és látványosság terén még bőven lehetett volna jobb a film, de ne legyünk telhetetlenek. A színészek szintén jól játszanak és talán ez az első wuxia, amelyben egy kisfiú főszerepet kap. Ami számomra kiemeli az átlag közül az a történet és a történet által okozott feszültség, ami miatt a teljes film alatt egy perc unatkozás, üresjárat nincs. A néző szó szerint drukkol azért, hogy a kegyetlen bűnös megbűnhődjön, de aztán végül nem lesz happy end. A szomorkás vég ellenére ez egy jó kis wuxia lett (pedig másodrangú költségvetéssel készült az SB studió berkein belül) és bátran ajánlom mindenki számára.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.5

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük