1 szavazat 2

Bemutatás

Zi Fei és Yue Hua együtt tanultak a főiskolán és együtt is térnek vissza a szülőfalujukba. Az a tervük, hogy összeházasodnak. Már a vonaton összetűzésbe keverednek egy japán csoporttal, de Zi Fei remekül megtanulta a kung fu harcmodort a főiskolán, így könnyedén legyőzi őket. Zi Fei hazaérve szembesül vele, hogy egy japán közösség, Ogawa vezetésével próbálják a környék területeit felvásárolni, hogy a fakitermelésből nagy profitot termeljenek. Egy területet nem szereztek még meg: Yan mesterét, aki Zi Fei apja. A busás haszon reményében a japánokkal szövetkezik Yue Hua apja, Guan mester. Yan mester azonban nem akarja eladni a család földjét, ezért a japánok lefizetik Ma polgármestert, hogy segítsen nekik. A polgármester azt tanácsolja nekik, hogy szerezzék meg a föld tulajdoni lapját és az adásvételit.

Zi Fei és Yue Hua kapcsolatát féltékenyen nézi Jiao Jiao, akit Yan mester fogadott be és nevelt fel. Jiao Jaio iránt pedig Yan mester egyik legjobb embere, Xu Qian érez szerelmet, de viszonzatlanul. Az egyik este már nem bír ellenállni és letámadja Jiao Jiao-t. Zi Fei és Yan mester emberei még időben meghallják és elűzik Xu Qian-t, aki egyenesen a japánokhoz megy és alkut köt velük. Megszerzi nekik a papírokat, de cserébe övé lehet Jiao Jiao. Az éjszaka leple alatt a két dokumentum közül az adásvételit tudja megszerezni, de Yan mester észreveszi, ezért Xu megöli őt. Zi Fei és a többiek a polgármesterhez fordulnak, aki bizonyítékok hiányában felmenti Ogawaékat. A japánok lerombolják a Yan család harcművészeti iskoláját is, szinte mindenkit megölnek, Zi Fei-t megsebesítik és Xu elrabolja Jiao Jiao-t. A japánok azonban nem bíznak meg Xu-ban és végeznek vele. Jiao Jiao-t brutálisan megerőszakolja Ogawa. Ezt követően Yue Hua már nem tudja nézni, amit az apja és a japánok művelnek, ezért a család szolgálójának segítségével kimenti Jiao Jiao-t és elviszi Zi Fei menedékére, ahol a férfi éppen próbál felépülni.

Jiao Jiao-t akkora sokk érte a megerőszakolások alatt, hogy öngyilkos lesz. Ezt már nem bírja elviselni Zi Fei és megtámadja a japánokat, de egyedül kevés ellenük, ezért elfogják és megkínozzák. Végül elárulja nekik a tulajdoni lap helyét. A japánoknak már nincs szüksége Guan mester segítségére, ezért őt is megölik. Guan azonban a halála előtt még kiszabadítja a megkínzott Zi Fei-t. Zi Fei újra próbál felépülni és megtanulja a repülő tőrök használatát, mert csak ez lehet az ellenszer a japánok pisztolya ellen. Végül Zi Fei, Yue Hua és Yan mester még megmaradt emberei együtt törnek rá a japánokra és végeznek velük.

A Shaw Brothers kevésbé ismert filmjét mutatjuk be, amelyben kevésbé ismert színészek játszanak (habár Yun Ling később nagyon sok filmben szerepelt) és a japánok elleni küzdelem van középpontban. A harci koreográfia teljesen átlagos. Nem rossz, de nem is kiemelkedő. Többnyire kung fu, megfűszerezve egy kis szamurájkardos harccal. A színészi játék egyébként nem rossz, ellenben a történet nem tartogat túl sok változatosságot és izgalmakat. A stílus ellenére elég sok drámai jelenet látható a filmben, amely azért szinten tartja a néző érdeklődését és kompenzálja az átlagos történetet. Ellenben hiányérzetem volt a látványosságot illetően, mert a rövid, vonaton történő küzdelmet és a vízkerék kínzást leszámítva nem túl sok látványos jelenetet kapunk. Egy hétvégi estére teljesen rendben van ez a mozi, de csodát nem kell tőle várni.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük