1 szavazat 2

Bemutatás

A koreai háború véget ér és ennek örömére Feng Xia, aki a katonák pusztakezes harci felkészítéséért felelt beleül egy jeep-be és elindul Szöul-ba, amely a háború után a szórakozás fellegvára volt. Útközben felvesz egy stoppost és megismerkedik a szintén katona Gao Yinhan-al és együtt mennek tovább. Meg is érkeznek Szöul-ba, ahol Feng Xia szerencsétlen módon szemtanúja lesz annak, hogy egy amerikai katonát megölnek a koreaiak. A dolog mögött egy helyi éjszakai bárt vezető maffiavezér, Lei Tai van, aki az amerikai katonákat használja drogcsempészetre. Feng Xia-t végül elverik és a kezébe adják a gyilkos boxert, így a rendőrség, katonaság őt tartóztatja le, de mivel nagyon sérült, így a katonai kórházba viszik. Abba a kórházba, ahol Gao Yinhan meglátogatja a legjobb barátját, Li Wei-t, aki szintén katona volt, csak megsérült. Gao elhatározza, hogy segítenek Feng-nek, mert sejtik, hogy ártatlan.

Az éjszakai bárban azonban nem Lei Tai a szálak mozgató rugója, hanem egy Hawkes nevű amerikai, aki a leszerelés után a teljes Szöul-i éjszakai életet uralni akarja. A klubban balhézik a leszerelt kínai katona, Jin Yi is, akit kidobnak onnan. Gao-nak fegyverre van szüksége a barátja kiszabadítására, ezért a véletlen folytán éppen Lei Tai-t találja meg, aki ad neki, de cserébe felbéreli, hogy ölje meg a kórházban lévő Feng Xia-t. Nem akarnak szemtanút. Li Wei összebarátkozik a helyi kórház egyik ápolójával és a segítségével eljuttatja a fegyvert Feng-hez, aki eljátszva, hogy fogolyként tartja a lányt, kimenekül a kórházból, de ott már várja őket Lei Tai két embere, akik megölik a szegény lányt. A katonaság azt hiszi, hogy Feng tette ezt is. Feng, Gao, Li Wei és Jin Yi együtt határozzák el, hogy a végére járnak a dolgoknak.

Jin Yi nagyon jóban van az éjszakai bár egyik hosztesz lányával, Wen Si-vel, aki szerez nekik 4 amerikai katonai egyenruhát és másik három lánnyal együtt szórakoztatják őket. Lei Tai azonban rájön és az embereivel lerohanják őket. Nagyon nagy küzdelem kezdődik, amelyből kimarad Jin Yi, aki egyenesen az éjszakai bárba megy, ahol látja, hogy lemészárolták a négy hosztesz lányt, így Wen Si-t is. Bosszúból megöli Hawkes-t és az embereit, megszerzi a bizonyítékot Feng ártatlanságára, majd visszarohan  a társai segítségére. Mire visszaér addigra Gao és Li Wei már meghal, de Feng-el megölik Lei Tai-t és az összes emberét. A katonaság azonban megjelenik és nem várják meg, amíg a bizonyítékot felmutatja Jin, hanem végeznek velük.

Nagyon kevés olyan film van, amely ekkora Shaw Brothers sztárparádét mutat fel, mint ez a film. Ha szimplán ezt nézzük, akkor csalódást keltő a végeredmény, de ha ettől eltekintünk, akkor egész kellemes szórakozásban lehet részünk. A színészi gárda parádés (David Chiang, Ti Lung, Chen Kuan Tai és Kurata Yasuaki egy filmben), a rendező (Chang Cheh) világhírű és még sem áll össze az egész. Ennek fő oka, hogy a történet egészen jól indul és tényleg Szöul-ban érezhetjük magunkat a koreai háború után, de a film második felétől teljesen ellaposodik. Amint Feng-et kiszabadítják a kórházból azt követően kicsit unalomba fullad. A harci koreográfia egyébként nem rossz. Nem kiemelkedő, de nem is rossz. Fontos azonban kiemelni, hogy ez nem kung fu, hanem akciófilm. A harci jelenetekben amúgy Ti Lung és David Chiang a legjobb, Chen Kuan Tai-nak és Wang Chung-nak  mint ha nem feküdt volna a koreográfia. Az viszont átlagon felüli, hogy a fényképezés és a rendezés nagyon sok helyszínt vonultat fel, így hozza a kellő változatosságot. Egy akciófilmnek egész jó, de azért ilyen nevek mellett többet várt az ember.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük