1 szavazat 2

Bemutatás

A japánok áruló tábornoka, Sung Tieng Kóreába érkezik, hogy ott egy Lord-nak nevezett titokzatos vezetővel találkozzon és megállapodjanak, hogy pénzért cserébe Sung Tieng modern fegyvereket szállít neki Koreába. A Lord még azt is kéri cserébe, hogy a japánok öljék meg a két legnagyobb politikai riválisát, akik Yen királyt szolgálják. A két személyhez a legjobb embere, Sun Chien Shau vezeti majd el őket. Ezt követően a célpontnak szánt két állami vezető éppen találkozik egymással és megállapodnak, hogy az 1 éves és 8 éves gyermekeiket egymáshoz adják. A jegyességet úgy szentesítik, hogy egy jáde követ két részre bontanak és mindkettőjük megtart egyet. Ezután mindkettőjüket megtalálják a japánok és megölik. Az egyikük feleségének sikerül elmenekülnie és az 1 éves kisfiukat a bokorban rejti el. Egy öregember találja meg és magához veszi.

10 év telik el és a kisfiút, Li Ta Ming-et az öregember minden harci tudására megtanítja. Ezt követően elküldi őt egy másik paphoz, Ching Yun-hoz, hogy tovább fejlessze a képességét és álljon bosszút az édesapja haláláért. Az útja során nagyon sokan támadják meg, de kiderül, hogy mindez csak próba volt, mert Ching Yun akarta tesztelni a tudását. A tanítására azonban már nincs idő, mert a Lord emberei támadják meg a kolostort és Ching Yun-nak köszönhetően Li Ta Ming elmenekül. Megismerkedhetünk a Lord lányával is, aki próbálja az apját meggyőzni, hogy Yen király megölése után már felesleges a király követőit is vadásznia és tovább gyilkolnia. Természetesen a Lord nem hallgat rá, ezért a lány imádkozni megy, ahol egy csavargó kezdi el zaklatni. Ekkor Li Ta Ming tűnik fel és megmenti a lányt. Cserébe a csavargó, Sung Ta hűséget fogad a kisfiúnak és mellé áll. Egy másik csavargóval is összefutnak, aki dobótőrös trükkel próbálja átvágni őket, de a kisfiú rájön. Ő is melléjük szegődik.

A helyi kocsmában a Lord emberei támadnak egy idegen lányra, akit Li Ta Ming megment. Éjszaka azonban a három kalandorra támadnak rá Lord emberei, Sun Chien vezetésével. Nagy túlerőben vannak, de mindhármuknak sikerül elmenekülnie, azonban Li Ta Ming elveszíti az eszméletét. A fogadóban megmentett lány, Ying Yee édesapja talál rá és a kunyhójukba viszi a kisfiút és ápolják. Közben a két csavargó is megmenekült és a fogadóban keresik a fiút, de a Lord embereit találják helyette. A segítségükre siet Ying Yee és végez a Lord embereivel, majd a két csavargót elviszi a fiúhoz. A fiú felépülése tovább tart a kelleténél és horgászat közben újra letámadják őt a Lord emberei. Egy titokzatos, kalapos férfi a segítségére siet és elmondja neki, hogy az apja gyilkosát Wai Po-ban kell keresnie. A Lord emberei betámadják a kunyhójukat is, de Li Ta Ming és a két csavargó elmenekül, miközben végeznek az öregemberrel, Ying Yee-t pedig elviszik magukkal. Előtte az öregember még elmondja Ying Yee-nek, hogy nem ő az édesapja. Ő a szolgája volt az édesapjának, aki egy politikai vezető volt és miután meggyilkolták egy fél jáde szobrot adott neki, hogy adja majd át a lányának, mert a másik fele jelzi, hogy a vőlegénye az.

Li Ta Ming és a két csavargó elmennek Wai Po-ba, ahol éppen akkor érkezik meg a fegyverszállítmány. Álruhában belopóznak a bunkerbe, de ott Sun Chien csapdába ejti őket. Eközben a börtönben Ying Yee egy cellába kerül a Lord egyik hasztalan szolgálólányával, akiről kiderül, hogy nem más, mint Li Ta Ming édesanyja. Ying Yee közli vele, hogy a fia él és arra is fény derül, hogy Ying Yee tervezett férje a 11 éves Li Ta Ming. Ying Yee-t a Lord szeretné kivégeztetni, de a szolgálólány a Lord lányának a segítségét kérve kimenekítik a lányt. A Lord emberei azonban résen vannak, de a titokzatos, kalapos férfi segítségével sikerül elmenekülniük. Li Ta Ming-et is szeretnék kivégezni, de szintén az idegen menti meg őket, akiről kiderül, hogy nem más, mint Ching Yun a pap. Li Ta Ming, a két csavargó, Ching Yun és Ying Yee legyőzik és megölik a japánokat, Sun Chien-t és a Lordot is.

Ha az embernek elmondjuk az 1970, koreai, wuxia kulcsszavakat, akkor az esetek többségében egy borzalmas produkcióra gondolnak. Pedig a koreai rendezés és színészek ellenére nem rossz film. Kezdjük azzal, hogy a helyszínek, az öltözékek és a díszlet mind kimagasló és komolyan lehet venni a mozit, annak ellenére is, hogy egy 11 éves kisfiú benne a főszereplő. A színészeknek ezért mindenféleképpen jár a piros pont. A történet nem extra, de hozza az átlagos mércét. Érdekes módon a film közepén minden csavarra fény derül, ami meglepő. A harci koreográfia is megfelel az átlagos szintnek, mert a harcok gyorsak, látványosak, de azért közel sem kiemelkedőek és nincs is vér a filmben. Összegezve a dolgokat, kellemes délutáni szórakozásban lehet része, annak aki megnézi A kis kardművész filmet.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.3

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük