1 szavazat 3

Bemutatás

A történet úgy kezdődik, hogy megismerjük a völgyben élő Wo Yen-t, akit mindenki Golden Swallow (Aranyfecske) néven ismer, valamint Han Tao-t, akit pedig Iron Whip-nek (Vas Ostor) hívnak a harcművészetek világában. Őket látogatja meg Flying Fox (Repülő Róka) Hu San és együtt gyakorolnak. Aranyfecske elárulja, hogy van egy gyerekkori szerelme, Hsiao Peng, akiről már nagyon régóta nem hallott, de szeretné majd egyszer megtalálni őt.

Egy másik szálon láthatjuk, hogy egy Silver Roc (Ezüst Madár) nevű harcművész egymás után keresi fel a banditákat és könyörtelenül mészárolja le őket. Nem ismer kegyelmet és nem kímél senkit, aki bűnt követ el. Ezüst Madár minden akciója között egy helyi bordélyházban pihen meg, nincs otthona és minden általa kiporolt helyszínen otthagyja az Aranyfecske tőrét. Kiderül, hogy ő nem más, mint Hsiao Peng és szeretné megtalálni Aranyfecskét, ezért hagy nyomot maga után. Az egyik akciója során felgyújtja a környék legnagyobb bandájának, a Golden Dragon (Arany Sárkány) egyik rejtekhelyét, ezzel magára haragítva a gonosztevőket.

Wo Yen és Han Tao együtt indul Peng keresésére és az úton nagyon sokan megtámadják őket, mert azt hiszik, hogy Aranyfecske mészárolta le a társaikat. Végül megtalálják Hsiao Peng-et, aki elmondja nekik, hogy kiskorában a teljes családját lemészárolták a banditák, ezért árván nőtt fel és megfogadta, hogy minden banditát elpusztít. Az Aranyfecske nyilakat pedig azért hagyta a helyszínen, mert mindenáron szerette volna őt megtalálni. Han Tao próbálja leállítani őt, ezért párbajra hívja. A párbaj előtt azonban még Ezüst Madár lemészárolja a rájuk támadó Arany Sárkány banda tagjait.

A párbaj ezután el is kezdődik, de közben az Arany Sárkány banda feje megpróbálja megölni őket. Az akció során Peng megöli őt, de ő is megsebesül. Újabb bandatagok tűnnek fel és Peng az utolsó életerejével is küzd és legyőzi őket. Végül azt láthatjuk, hogy Wo Yen és Han Tao együtt gyászolja Peng-et, aki hősi halált halt.

A Come Drink with Me közvetlen folytatásáról van szó és olyan sztárparádét láthatunk, mint a rendezői székben Cheh Chang, a főbb szerepekben pedig Wang Yu, Lieh Lo és a világszép Pei Pei Cheng. A történet semmi extra, de a látványvilág, a színészek, a harci jelenetek átlagon felüliek. Külön kiemelném a zenét, mert a szomorú dal valami csodálatos a film bizonyos pontjain. Szeretném felhívni a nézők figyelmét, hogy a filmben helyenként nagyon brutális kivégzések találhatók, szóval akinek a gyomra nem bírja a vért az hagyja ki. Végezetül elmondhatjuk, hogy nem ér fel a Come Drink with Me-vel, de még így is egy kiemelkedő wuxia alkotás a 60-as évek végéből. Ajánlott.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.9

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük