1 szavazat 2

Bemutatás

Jiang Dan-Feng egy magányos kardforgató, aki egyedül járja a vidéket és mindig a jót szolgálja, segít, akinek csak tud. Az útja során Huang Ta banditavezér környékén az erdőben megtámadják a banditák, akikkel végez, de az egyikük haldoklása közben megkéri őt, hogy a kardját vigye el a testvérének, Xiu Xiu-nak, a közeli faluba. Jiang teljesíti az akaratát és felkeresi Xiu Xiu-t. A lány a kezdeti bizalmatlanság után kéri, hogy Jiang maradjon ott nála éjszakára. A faluban gyorsan híre megy a titokzatos idegennek, és a hír eljut Huang Ta banditavezér fülébe is.
Próbálják csapdába csalni Jiang-ot és meghívják vacsorára, de az erdőbeli támadás és a bormérgezés sem sikerül, így más megoldást kell választaniuk. Felbérelnek egy legendás harcost, Deadly Whip Yi-t (Halálos Ostor Yi-t) hogy ölje meg Jiang-ot. Yi azonban 3 ezer ezüstöt kér, amit Huang úgy szerez meg, hogy a falu vezetőjét ultimátum elé állítja: vagy fizet neki vagy lerombolják a falut. A falu vezetője fizet Huang-nak, de cserébe lemészárolják. Közben Xiu Xiu-t is elrabolják a banditák, így Jiang számára nem marad más, mint a párba. Ádáz küzdelemben legyőzi Huang-ot és az embereit is, valamint kiszabadítja Xiu Xiu-t, így végül Yi-vel nézhet szembe. Yi volt az, aki régen megölte Jiang családját és ami miatt a magányos kardforgató megfogadta, hogy segíti a jókat. A küzdelemben vereségre áll, amikor felbukkan Xiu Xiu leendő vőlegénye a helyi faluból és besegít Jiang-nak, aki megöli Yi-t.

Mint az fentebb látható nem ez a Shaw Brothers film fogja elvinni az évezred története díjazást. Végtelenül egyszerű a története. Valahogy az egész film egy western filmre hasonlít. A magányos hős, a párbaj, a megmentendő falu, a zene. Apropó zene. Kellemes western zene duruzsol a mozi alatt, amire egy panasz sem lehet. A főszereplő Chung-Shin Huang-nak remekül áll a magányos hős szerepe, amelyet hibátlanul alakít. Ahol viszont már lehet hiányérzetünk az a helyszínek változatossága illetve a koreográfia. Mindkettő erősen átlagos. Én azt mondom, hogy ez egy egyszer nézhető SB wuxia film. Egyszer viszont érdemes megnézni.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük