1 szavazat 3

Bemutatás

Teljesen lényegtelen, de a történet a Ming dinasztia idején játszódik, amikor a császár még túl fiatal volt, így a hatalomért ment a harc az Eunuch-ok és a kormányzók között. Az Eunuch-ok aljas módszerekkel próbálták eltakarítani a kormányzókat az útból. Sokszor banditákat és rablókat béreltek fel, hogy a kormányzók irányítása alatt lévő városokban pusztítsanak. A Sorrowful Ghost (Bánatos szellemek) nevű banda megtámad egy karavánt és elrabolják Lord Tsui, Louyang kormányzójának a lányát, Ling Er-t, hogy váltságdíjat kérjenek érte a kormányzótól.

Egy elhagyatott kunyhóba viszi a lányt a két bandita, de ott él Hu, a Bölcs, aki az egyik banditát, Shi Quan-t alaposan elveri. A másik bandita azonban meggyőzi a Bölcset, hogy csatlakozzon hozzájuk és kapni fog a váltságdíjból. Eközben a két bandita próbál elmenekülni a lánnyal, hogy ketten osztozhassanak a jutalmon, de ekkor megjelenik a Bánatos szellemek klán két harcosa, Xiao Jin és Han Jieh és megölik Shi Quan-t, a másik Banditát pedig felkötik a fára, de aztán még is beengedik a kunyhóba. Megjelenik egy vak lány is, valamint egy részeges koldus, Yuen Chung is, akik mind csatlakozni akarnak a csapathoz és részesedést a váltságdíjból. Mindketten bizonyítják, hogy remek harcosok. Tsui kormányzó közelébe azonban nehéz kerülni, így pont kapóra jön nekik a kunyhó felé járó szerzetes csapat, akiktől elveszik a ruháikat és szerzetesnek öltöznek. Így jutnak be a városkapun Louyangba. Ling er-re addig Han Jieh vigyáz a kunyhóban és a lány meg is próbál elszökni tőle, de sikertelenül. Szép lassan kezdi megkedvelni a lányt.

A csapatból a Bandita doktornak öltözik be és mivel Tsui kormányzó felesége sokkot kapott a lánya elrablásától, így ő jut be a kormányzó házába és ott hagyja a váltságdíj igényüket. A kormányzó a városba hívja az egyik legnagyobb harcost, Lord Koo-t, hogy segítsen neki kiszabadítani a lányát, mert kormányzói pozíciója nem engedi, hogy ennyi pénzt kifizessen a lányáért cserébe. A csapatot be is kerítik a városban, de ekkor Xiao Jin a Vak lányt becsapva, kidobja őt a kormányzó csapatainak.  A Koldus azonban segít a Vak-nak és kimenekíti őt. A kormányzóék azonban tudják, hogy a Koldus melyik hegyen szokott koldulni, így Lord Koo vezetésével átkutatják a kunyhót, de ott senkit nem találnak. A csapat a háttérből figyeli őket, és lenne lehetőségük megölni a kormányzót, de akkor nem jutnának a pénzhez.

A Bandita és a Bölcs összefog, hogy megölik a többieket és így csak az övék lesz a váltságdíj. Megpróbálják megölni Han Jieh-t, de mindketten az életükkel fizetnek érte. Han Jieh ráeszmél, hogy mennyi rosszat tett eddig az élete során és ezért kilép a Bánatos szellemek klánjából és azt tervezi, hogy visszaviszi Ling Er-t a kormányzóhoz. Xiao Jin azonban útjukat állja és párbajoznak. A párbaj félbeszakad, mert ijesztő harangozás kezdődik, amely annak a jele, hogy a Bánatos szellemek klán vezére is feltűnik a színen. A Vak közben megkötözi Xiao Jin-t és a lányt akarja. Elárulja, hogy mindvégig az volt a célja, hogy Ling Er-el csalogassa elő a Bánatos szellemek vezérét, mert ő ölte meg az apját és az anyját. A Koldus és Han Jieh összefog és becsapják a Vak-ot, akivel elhitetik, hogy Ling Er megszökött. Közben a Koldus biztonságos helyre viszi a lányt. Han Jieh amint visszatér a kunyhóba már csak vérfoltokat talál ott. Női sikoltozás egy közeli barlangba vezeti őt, ahol rátalál Ling Er-re és a halott Xiao Jin-re. A múltban elkövetett gonosz tettei miatt levágja magának az egyik karját és így párbajozik a Bánatos szellemek vezérével. Feltűnnek a klán emberei is, de Han Jieh segítségére pedig a Vak és a Koldus siet és együttes erővel legyőzik a gonoszt, Ling Er-t pedig visszaadják az apjának.

Nem sokat vártam ettől a thaiföldi wuxiától, mert csak rosszakat olvastam róla és a színészek sem túl ismertek. Ennek ellenére nagyon kellemes csalódás lett. Azt is elárulom, hogy miért. A történet nem feszeget drámai kérdéseket, de végig izgalomban tart, mert nem tudni, hogy ki kivel van és mit lép legközelebb. Engem picit Tarantino Piszkos Nyolcas című filmjére emlékeztetett. Van egy kunyhó, oda bezárt titokzatos karakterek (Vak, Koldus, Bölcs, Bandita, és a két kardmester), elviekben azonos cél. Érdekes az biztos. A színészekkel amúgy összességében nincs probléma. Meg kell még említenem a zenét is, ami nagyot üt. 3-4 kiemelkedő, harcias zene pörgeti fel a filmet. Nyugati, western stílusú zene, de nagyon királyak. A harci koreográfia terén van hiányérzetem, mert lehetett volna sokkal, de sokkal jobb is. Vannak benne egyedi jelenetek, de a harc nagyon átlagosra sikerült. Azért így is nyugodt szívvel ajánlom a filmet, és nem csak wuxia rajongóknak.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük