1 szavazat 2

Bemutatás

Lázadás és puccs volt a birodalomban, ezért a király a leghűségesebb embereivel elmenekül, de senki nem tudja, hogy hová menekültek. A lázadást elkövető hadsereg busás jutalmakkal és pozíciókkal jutalmazza azokat, akik megtalálják a királyt. Az egyik fogadóban egy torz arcú, süketnéma öregember jelenik meg és mindenki szellemnek gondolja őt. A Tien Hsing villából két ember beleköt, de az öregember két érintéssel megöli őket. Ezt követően a Tien Hsing villa vezetője és felesége érkezik a fogadóhoz és látva az embereik halálát követik a szellemet a falu szélén lévő elhagyatott házba. Másnap csak a holttestüket találják meg egy oszlophoz kötve. Az esetet látva a lázadást elkövető hadsereg egyik tagja, Chiu mester felkeresi a Tien Hsing villát, akit az elhunyt pár fia, Hsieh Tien Chun fogad. De megjelenik egy titokzatos lány, Siu Yuk is, akit próbálnak elkapni, de nem sikerül nekik. A lány elmondja Hsieh Tien-nek, hogy a szülei a haláluk előtt megkérték, hogy hozzon el neki két üzenetet: ne gondolkozzon bosszún, illetve, hogy kerülje el a lázadókkal való együttműködést. Hsieh Tien nem hisz neki.

Chiu mester is megküzd a lánnyal, de alulmarad vele szemben. Ellenben megfigyeli, hogy a lány olyan gyöngyöket dobál a harcban, amelyet csak a király emberei használtak. Hsieh Tien makacs módon elindul a kísértet járta házhoz, de útközben Siu Yuk és egy bottal harcoló barátja megakadályozzák és elkábítják, elviszik egy fogadóba.Végül elengedik és Chiu mester akarja kihasználni, hogy vele újra menjenek el a kísértet házba. Indulás előtt még megszállnak a fogadóban, ahol Hsien Tien bizonyítja, hogy milyen remek harcos, mert legyőzi a beléjük kötő 4 Tigris bandát is. Siu Yuk előbb pincérnek öltözve próbálja elijeszteni őket a céljuktól, majd aztán felvállalva önmagát próbálkozik, de nem jár sikerrel. Chiu mester és emberei nem várnak Hsien Tien-re és egyedül mennek a kísértetházba, de a szellemek hamar elijesztik őket és egyenesen a lázadók egyik vezetőjéhez, Peng Tien Pei-hez mennek, aki saját kezébe veszi a dolgot és az embereivel felkeresik a fogadót. Ott már várja őket Su Yuk, a fogadós és a pincérek, akik mind harcosok. Peng Tien Pei-vel azonban nem bírnak el, aki mindenkit lemészárol, csak Siu Yuk-nak sikerül elmenekülnie. Ezalatt Hsien Tien, Siu Yuk egyik barátjával elmennek a kísértet házba, de végül a szellemek őt is elkapják. Peng Tien Pei-ék elérik a kísértet házat és kiderül, hogy a szellemek mind maszkot viselnek, mert a király emberei, illetve hogy Hsien Tien nem is halt meg, sőt a szülei sem, akikkel olyan mérget itattak, amely által bizonyos ideig halottnak tűntek, hogy mindenki elhiggye, hogy szellemek ölték meg őket, így távol tartva az embereket a királytól. Peng Tien nagyon sok testőrt megöl, de végül sikerül végezni vele és a királyt új helyre menekítik.

1971 olyan szempontból rendhagyó volt, hogy a Shaw studió mellé a Golden Harvest is betört a piacra és ebben az évben jó pár wuxia filmmel jelentkeztek. Ezek egyike a mostani film is, amely talán az első olyan wuxia, amely horrorisztikus, misztikus elemekkel bír. Azért nem fog senki megijedni a nézése alatt, de a kellő misztikum mindenképpen érdekes fűszert ad a filmnek. Annak a filmnek, amelyben a remek színészi játék (Nora Miao jó kis színésznő) mellett a harci koreográfia nem lett kiemelkedő. Vannak kung fu-ra emlékeztető pusztakezes harcok és wuxia kardozások is, de valahogy semmi extra. Sokat ront az összképen, hogy a film több pontján is gyorsítást alkalmaztak, amely nem egy elegáns és látványos megoldás. A történet amúgy kicsit átlagos, néhol unalmas, de a végén azért tartogat meglepetéseket. A zene viszont nagyon jól sikerült és ez szinte már a Golden Harvest névjegye lett a kezdeti időkben is. Negatív oldalon szerepel még, hogy a felirat, fordítás nem túl igényes, illetve a filmből elérhető másolat rossz állapota miatt a sötétségben játszódó részek nehezen láthatók. És ezekből jó pár van. A negatívumok ellenére aki egy misztikus szósszal megszórt wuxia filmre vágyik, annak ideális választás ez a film.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük