1 szavazat 1

Bemutatás

A harcművészetek világát egy gonosz banda uralja, akiknek a bázisa egy Devil’s Gate (Ördög kapuja) helyen van és a vezetőjük a misztikus King Hades Yen (Yen, a Hádész király). Megbízza a legjobb embereit, a 7 Monsters-t (7 szörny), hogy keressék meg Lo Tien Hung-ot és vegyék el tőle az értékes nyakláncot, amelybe egy térkép van rajzolva és egy olyan helyre vezet, ahol egy harci kézikönyv található egy rég elfeledett harci technikáról. A 7 szörny meg is találja Lo Tien-t, de a halálos sérülés ellenére sikerül a férfinak elmenekülnie. Egy harci iskolát vezető család, a Chou-k találják meg, befogadják és meggyógyítják. Idővel azonban rájuk találnak a szörnyek és mindenkit lemészárolnak. Lo Tien és Chou mester kislánya, Chen Shen azonban sikeresen elmenekül és bosszút esküdnek. A 7 szörny azonban újra megtalálja őket, de ezúttal egy helyi horgász, Han Cheng Piao menti meg őket, aki öregember létére remek harcos. Elűzi a 7 szörnyet és Lo Tien-éknek még egy csónakot is a rendelkezésére bocsát.

Han Cheng Piao végzete azonban nem a 7 szörny, hanem maga Yen a Hádész király, aki végez az öregemberrel. Ezalatt Lo Tien megkeresi az elrejtett harci kézikönyvet és rájön, hogy ő már öreg a megtanulásához, így a kislány Chen Shennek kell elsajátítania. Felkeresik Lo Tien régi ismerősét, a farmer Kung-ot, aki megtanítja a kislánynak a pusztakezes harcmodort és a dobónyílazást. A 7 szörny azonban megint rájuk talál, de ezúttal Kung mester egyedül bánik el velük és elűzi őket. Telnek az évek és Chen Shen egyre jobb lesz a harci technikákban és felnőtt nő cseperedik belőle. Az egyik nap azonban eljut a hír hozzájuk, hogy maga Yen látogatja meg őket. Kung elrejti Chen Shen-t és Lo Tien-t és egymaga száll szembe Yen-el és a 7 szörnnyel. Ezúttal az életével fizet. Menekülés közben Lo Tien-t is megöli a 7 szörny, ezért Chen Shen bosszút esküszik és egyenesen az Ördög kapuja felé veszi az irányt. Előtte egy faluban pihen meg, ahol megismerkedik 3 harcossal, Sze To Lei-vel, Yen Nan San és Yen Kuei Lei-vel, akik szintén Yen-t és bandáját keresik, mert Yen mészárolta le a családjukat. A fogadóban Chen Shen menti meg őket a mérgezett kajától, mert a fogadós is a 7 szörny bandájához tartozik.  Összefognak négyen, de előbb Yen Kuei Lei, majd Yen Nan San is meghal a 7 szörny kezei által. Betörnek az Ördög kapujába, ahol egy hadseregen verekedik át magukat. Sze To Lei egy tömlöcben rátalál Lo Tien-re, aki az apja és akiről azt hitte, hogy meghalt. A végső küzdelem során Sze To Lei, Lo Tien és Chen Shen együtt találják meg Yen gyenge pontját és megölik a gonoszt, de Lo Tien nem éli túl.

A fenti történet leírás nem igazán tükrözi, hogy mennyire egyszerű történettel van dolgunk. Fapados. Joseph Kuo felel a történetért és a rendezésért is. Pedig nagyon jól indul a film, mert erős fantasy hatás érződik rajta és a kitalált karakterek is ötletesek lennének. De csak lennének, mert pl. a 7 szörny kicsit sincs kidolgozva és a történet, mint körítés egész egyszerűen vérszegény. És ezzel még nincs vége, mert a harci koreográfia is rossz. Gyakorlatilag az egész harc gyorsítva van, de valami élvezhetetlen módon. Pedig az utolsó 20 percben nincs is más csak küzdelem. A mozdulatok jók lettek volna, de nem ilyen megvalósítással. A zene is idegesítő sok helyen. Sajnos azt kell írnom, hogy wuxia fanatikusokon kívül másnak nem ajánlom ezt a filmet. Joseph Kuo pedig hiába legenda, vannak neki ennél sokkal, de sokkal jobb filmjei is.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük