1 szavazat 3

Bemutatás

Gui Dehai egy eunuch, aki az egész életét a hatalomra tette fel. A császár és a királynő ezt még időben észleli és próbálják őt megöletni. Az egyik útja során is ez a terv, amikor Liu kormányzó próbálja őt megöletni, de nem sikerül neki. Gui átlát a szitán és visszatérve a palotába a császár ellen fordítja a hadseregét és megöli a császár fiát, szeretőjét, így a császárnak nem marad más választása, öngyilkos lesz. Nem marad más trónörökös, csak Jin herceg. Mielőtt azonban őt is megölethetné Gui, Jin-t elcsalja az erdőbe egy öregember és a lánya. Az öregember nem más mint a neves harcos, Gongsun, aki mindig zöld bambusz bottal harcol. Elmondja a hercegnek, hogy meg akarják ölni. Oda is érnek Gui emberei, de az öregember végez velük. Ezt követően egy fogadóba szállnak meg, ahol újra megtalálják őket, de segítséggel sikerül elmenekülniük és egy hegy csúcsún lévő faházban meghúzniuk magukat.

Gui Dehai-t meglátogatja az apja a kastélyban. Elmondja neki, hogy mielőtt eunuch lett született egy lánya, Yanyan, aki az anyjával a Tiger’s Head (tigrisfej) hegyen él. Meg is jelennek a katonák és sikerül megölniük Yanyan édesanyját, de őt megmenti egy öregasszony, akiről kiderül, hogy Gongsun felesége. A hegyi faházban éldegélnek és az öregember Jin herceget, az öregasszony pedig Yanyan-t tanítja meg a harcművészetekre. A közeli faluba érkezik azonban Gui eunuch és meg is találják a faházat, de már üres. Az egyik este Jin és Yanyan megpróbálják megölni Gui-t, de sikertelenül és Yanyan-t el is fogják. Ekkor Gui elárulja neki, hogy ő az apja, de hazudik neki, hogy a nagyapja betegségben hunyt el. Megtéveszti Yanyan-t azzal, hogy Jin lehet egy imposztor. Egy dobozt ad át a lánynak, hogy vigye el Jin-hez, és amikor kinyitja, akkor kiderül, hogy ő az igazi herceg vagy sem. Yanyan így is cselekszik, de amikor Jin kinyitja a dobozt, akkor mérgesbéka van benne és megmérgezi Jin-t. Ekkor Gui emberei is odaérnek, de Yanyan végez velük. Jin-nek sikerül vizet innia egy mérgeskígyókkal teli üstből, így a két méreg kiirtja egymást a szervezetében. Gui harci tornát tart, hogy kiválassza tábornokait és Yanyan, valamint Jin is megjelenik. Nem bírnak azonban Gui-val, de ekkor kapnak egy kis segítséget az öregember Gongsun-tól és a feleségétől, akik elintézik Gui embereit. A végső párbajban Yanyan próbálja védeni az apját, de a gonosz Gui végez a lányával. Jin azonban bosszút áll.

Ez egy olyan wuxia film 1971-ből, amelyben a Shaw Brothers studió kevésbé ismert színészei játszanak, illetve a költségvetésen is meglátszik, hogy nem a legnagyobb büdzsét kapta a rendező. Ennek ellenére azért még is látványosabb, mint egy tajvani wuxia film. A színészekre egyébként nincs hatalmas panasz, mert jól szerepelnek. Külön kiemelném a főszereplő gonoszt, Ying Bai-t, akinek a szeméből is tükröződik a gonoszság és teljesen kiszámíthatatlan. A filmben jó pár helyen látható brutális jelenet. (8 éves kisfiút kardélre hánynak, nőt lábbal megfojtanak) A harci koreográfia a másik erőssége a mozinak, mert remek kis harcok vannak. Legfőképpen kard, lándzsa és bambusz bot, de van egy kis kung fu is. Ez az a film, ahol még kellett volna egy kis játékidő, mondjuk 30 perc, hogy még inkább kiteljesedjen a történet és a végkifejlet. Kicsit azt éreztem, hogy kapkodott a rendező a film utolsó harmadában. Viszont szeretném pozitív szájízzel zárni a cikket, mert jó kis film ez, amely bemutatja az eunuch-ok gonosz világát, hogy mindenre képesek voltak a hatalomért. Nem lesz klasszikus, de így is egy jó kis wuxia született.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.4

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük