1 szavazat 2

Bemutatás

Fa mester nagy köztiszteletben álló harcos és egyben az Ezer kard (Thousand Swords) klán vezetője, aki éppen hazaérkezik egy útjáról. Tu azonnal felkeresi és ajándékokkal halmozza el, valamint meghívja a házába egy ünneplésre. A lánya, Miss Fa nagyon aggódik érte, de Fa mestert elkíséri az egyik legjobb tanítványa, Hsing Nam is. Az ünneplésen Hsing Nam elvonul pár harci technikát mutatni Tu embereinek, miközben felbukkan Yi mester, akit mindenki csak Arany daru-nak (Golden Crane) hív. Yi letámadja Fa mestert és próbálja rávenni, hogy adja át neki a klánjuk legendás kardját a Hajnali kardot (Dawn sword). Fa mester azonban nem adja át és szembeszáll az ellenfeleivel. Végül a legjobb tanítványa Hsing Nam lesz a veszte, aki megöli őt. Halála előtt a mester valami Ah Kwun nevét említi. Hsing Nam visszaviszi a mestere holtestét és saját magát javasolja a klán vezetésére. Ez természetesen nem tetszik Fa mester lányának és a többi klántagnak és ellene fordulnak. Yi mester segítségével azonban Nam kerekedik felül, de Miss Fa-nak és pár klántagnak sikerül elmenekülnie.

Ezt követően hirdetést ad fel a faluban Miss Fa és közli, hogy ha van olyan férfi, aki megbosszulja az apja halálát, akkor az illetőhöz férjhez megy. Sok férfi próbálkozik és harci próbatételek árán (még Yi mesternek és Nam-nak is nekimennek páran) végül ketten maradnak, Xiao Lee és Chen Fei. Megjelenik azonban Miss Fa házánál egy magát szerencsétlen idiótának beállító férfi, Yu Ling, aki nem hogy a kung fu-hoz nem ért, de semmi máshoz sem. Így Miss Fa a kertjének gondozásával bízza meg. Xiao Lee és Chen Fei egymással rivalizálnak, de nem tudják eldönteni, hogy ki a jobb. Ezalatt megjelenik a faluban egy erőember, aki szintén Miss Fa kezére pályázik. Xiao Lee és Chen Fei nem is bírnak el vele, de a szerencsétlen Yu Ling-nek sikerül elűznie. Hsing Nam is tudomást szerez róla, hogy valaki az erőemberen használta a Szélhideg kezek technikát, amivel úgy lehet nagy sérülést okozni, hogy kívül semmi nyom nem látszódik az áldozaton. Miss Fa egyik cselédjét állítja át a saját oldalára és ráveszi, hogy derítse ki, hogy a Miss Fa-nál lévő két harcos közül melyikük birtokolja a technikát. Ennek egy módja van: ha a technika birtoklója szexel egy nővel, akkor az hatástalanítja a technikát. Miss Fa cselédje három örömlányt bíz meg a feladattal, akik sikerrel is járnak. Ezt követően Xiao Lee-nek és Chen Fei-nek is bizonyítania kell Miss Fa-nak, ezért megküzdenek Hsiang Nam-al és Yi mesterrel. Mindketten meghalnak a párbajban. Hsing Nam elfogja Miss Fa-t is és kivár. Meg is jelenik nála a félnótás Yu Ling, aki felfedi magát és ő Ah Kwun, akit évtizedekkel ezelőtt Fa mester kitanított a félelmetes Szélhideg kezek technikára. És nála van a legendás Hajnali kard is. Ah Kwun kiszabadítja a lányt és végez Hsing Nam-al és Yi mesterrel is.

Egy független filmstudió által forgatott komédia-kung fu film, amely eléggé a  horizont alatt van, nem sokan ismerik. Nagyon érdekes, hogy a film első 10 perce alapján egy kőkemény, drámai kung fu filmet látunk, aztán a film átvált erős komédiára, nem lehet komolyan venni. A szerepekben viccelődő színészek egyébként nem rosszak, de a poénok sajnos 1972-es szinten vannak, azaz mai szemmel már közel sem viccesek. 1-2 poén azért van, ami után elmosolyogtam magam, de azért egy közel 90 perc alatt ez édeskevés. Holott a történet nem lenne rossz, a harci koreográfia pedig kifejezetten jó. Az alacsony büdzséhez mérten látványos helyszíneket és effekteket ne várjunk, de az a véleményem, hogy sokkal jobban állt volna a filmnek, ha nem komédiának próbál tűnni, hanem vérbeli kung fu-nak. Így is simán élvezhető, de vélhetően ha egyszer megnéztük, akkor soha többet nem fogjuk újra elővenni. Nem véletlen, hogy Hsu Tien Hao rendezőnek ez volt az egyetlen filmes rendezése.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük