1 szavazat 2

Bemutatás

Jin Tianlong, a gonosz harcos és bandita elrabolja az embereivel Cao Guowei gróf lányát, Cao Qinsheng-t és a rejtekhelyére viszi, hogy busás váltságdíjat kapjon érte a gróftól. Egy elrablás soha nem jön jókor, de most különösen nem, mert éppen esküvő készült a gróf lánya és Jin herceg között és ha időben nem szabadítják ki, akkor Jin herceg azt árulásnak is tekintheti és háborút szülhet a két megye között. Ezért a gróf levelet ír Yue Zhenbei-nek, aki egy régi jó barátjának a fia és remek harcos hírében áll. Yue elvállalja a közel lehetetlen küldetést, hogy kiszabadítja a gróf lányát.
A küldetéshez 3 harcost keres fel és különböző indokokkal ráveszi őket, hogy segítsék a küldetésben. Ez a három harcos nem más, mint: Water Rat (Vízi patkány) Li Xiaoqi, aki a szigony, a vízben úszás és halászat mestere, Climbing Tiger (Hegymászó Tigris) Niu, aki a balta és a hegymászás bajnoka, végül pedig Jin Ling, aki Master Archer Ma (Íjjász mester) testvére. Jin Ling testvére hiányában ráveszi Yue-t, hogy őt vigye magával. A lány meggyőzi őt, mert a számszeríj és a kardforgatás remek képviselője. Így indulnak el négyen és útjuk során összefutnak egy vándorral, King of Burglary (Rablókirály) Liang Shangfei-vel, aki követi őket, de céljai ismeretlenek. A csapat útját nehezebbé teszik Jin Tianlong emberei, akik minden sarkon a vérüket és életüket akarják. A társaság azonban megküzd a banditákkal és sikeresen elérnek Jin Tianlong és banditái rejtekhelyére.
A rejtekhelyet azonban csónakos és vízi őrök veszik körül, akiket Li Xiaoqi hatástalanít. A hegyre pedig Niu segítségével sikerül felmászniuk. Betörnek az erődbe és felveszik a küzdelmet a banditákkal. Jin Tianlong oldalán feltűnik a Rablókirály is, akiről elsőre azt hinnénk, hogy a gonosz oldalán áll. Jin Ling-et elfogják és börtönbe zárják. Mielőtt azonban az őrök megölnék a lányt, felbukkan a Rablókirály és megmenti a lányt és a gróf lányát is kiszabadítják. A küzdelem folytatódik és nagy harcok árán végül sikerül legyőzniük Jin Tianlong-ot. A harc alatt Li Xiaoqi a gróf lányával egy barlangba menekül, ahol feltűnnek a gróf emberei és meglepetésre megölik Li-t, a gróf lányát pedig hazaviszik. A hős csapat felkeresi a grófot és felelősségre vonják őt a tettéért. Kiderül, hogy azt akarta mutatni a herceg felé, hogy ő szabadította ki a lányát és nem egy idegen társulat. A csapat nekimegy a gróf embereinek is és nagyon sok emberáldozat árán végül megölik a grófot.

Az már az elején látható a szereplők listájából, hogy másodrangú Shaw Brothers produkcióról van szó, ami persze nem jelenti ezt, hogy rossz is. Igen, a szereplőkön érezni, hogy nem a krém, mert a főszereplőt leszámítva helyenként banális játékot és párbeszédeket láthatunk. A történet végtelenül egyszerű, de alapjában véve az 5 hős felkerekedik és megbirkózik a lehetetlen küldetéssel koncepció még működhetett volna, ha…..ha a harci koreográfia jó lenne. De nem az. Teljesen átlagos. 1969-ben ez kevés. Ami talán megmenti a menthetőt, hogy az SB studió azért adott pénzt a látványra, mert ötletes és szép helyszíneken játszódik a film és a díszletek is hozzák a jó szintet. Kizárólag olyan wuxia rajongóknak ajánlom, akik a régebbi alkotásokat kedvelik. Másnak nem igazán, mert unalmasnak fogja tartani.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.8

Videó és Fotó

1 videó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük