1 szavazat 3

Bemutatás

Hung Te Wei az embereivel nagy értékű aranyszállítmányt próbál eljuttatni a rászorulóknak, de útközben a helyi banditák, Chao I Fu vezetésével a Hei erődből megtámadják őket. Chao-val van a 3 leghűségesebb harcosa is: Li Erh Yu, azaz a Butcher (mészáros), Liu Piao, a Killer (gyilkos) és Chieh Fei, azaz Swift Sword (villámkard). Végeznek Hung Te Wei-vel és embereivel, majd az aranyat a Hei erődjükbe szállítják. A városba érkezik egy idegen, Pai Shi Feng, akit csak Iron Palm-nak (Vasököl) hívnak. Szintén felbukkan egy nő, aki lóháton vágtat. Mindketten a Hei erőd felé igyekeznek. Pai Shi-t egy elhagyatott templomban próbálja megállítani Chao I Fu embere, de sikertelenül, míg a lányt, Hung Tien Piao-t a fogadó tulajdonosa (aki egyben Chao Fu informátora is), Ting Erh próbálja megölni az embereivel, de végül ő végzi holtan.

A lány nem más, mint a banditák által megölt Hung Te lánya és bosszúra szomjazik. Össze is fognak Pai Shi-vel és együtt indulnak a Hei erődbe. Útközben egy pihenőhelyen egy újabb értékes szállítmányt támadnak meg a banditák, de Hung Tien és Pai Shi végeznek velük. (köztük Chieh Fei-vel és Liu Piao-val) Pai Shi tervet akar kidolgozni a Hei erőd bevételére, de a lány türelmetlen és az egyik éjszaka egyedül próbál behatolni a banditák bázisára. Végül Chao Fu emberei egy tűzkarika technikával elkábítják és börtönbe zárják. Pai Shi ezalatt egy különleges fegyvert kovácsol, amely legyőzheti Chao Fu legendás whip (ostor) kardját. Félszeműnek álcázza magát és jelentkezik a Hei erődbe Chao emberének, banditának. Köszönhetően az erős öklének fel is veszik. Ezt kihasználva kiszabadítja  Hung Tien-t, majd áthámozva magát a banditákon végez Li Erh-el és végül Chao Fu-val is.

Nagyon kellemes meglepetés ez a film, mert nem sokat vártam tőle, pedig az Union Film és Jimmy Wang Yu párosa garancia a minőségre. Wang Yu nem csak remek színész és harcos, de rendezőként is kiemelkedő. Az első filmje (Chinese Boxer) gyakorlatilag az első kung fu filmnek tekinthető és ezt most sem cáfolja meg, mert legalább 50%-ban vannak kung fu, ökölpárbajok és kardos, fegyveres harcok. Amely harcok egyébként egész jól koreografáltak és amely harcokat kellően támogatnak a látványos jelenetek. A tűzkarikás részt külön kiemelném, mert eddig ilyet még nem láthattunk. A színészek Wang Yu mellett szintén remekül teljesítenek, abszolút hitelesek. Meg kell még említenem a zenét, amelynek a fő szerzeménye zseniális lett. Nagyon erősen érezhető a western filmek hatása nem csak a zenét, de a jeleneteket tekintve is. A történet viszont kicsit átlagos lett, gyakorlatilag kiszolgálja a harci részeket, amely nem is feltétlen baj. A végére el kell azt is mondanom, hogy a felirat borzalmas (ez nem a film hibája), mert az angol fordítás nyelvtanilag kritikán aluli. De pozitív szájízzel szeretném zárni a cikket, mert ez a film bizony megérdemli. Jimmy Wang Yu pedig ismét bizonyított, rendezőként is. Ajánlom mindenkinek ezt a remek kis filmet.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.8

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük