1 szavazat 2

Bemutatás

Egy fekete és egy fehér esernyős kardmester párbajozik és a párbaj azzal végződik, hogy mindketten meghalnak. A haldoklásuk alatt a fekete ruhás férfi kisfia, Ou Yun Pang bosszút esküszik, a fehér ruhás férfi kisfia, Yen Ching viszont a szavát adja az apjának, hogy véget vet a két család közötti viszálynak. Évek telnek el és Ou Yun felnőtt férfi lesz és felkeresi azt a két férfit, aki Yen apjának segédkezett a párbajnál. A kardjának és a fekete esernyőnek köszönhetően megöl mindenkit. Végül felkeresi Yen Ching házát, aki éppen nincs otthon és a feleségét megerőszakolja, majd felakasztja. Ezalatt Yen Ching hazaér és megkeresi Ou Yun-t. Nem akar vele párbajozni, mert szeretné betartani apjának tett ígéretét, hogy véget vet a két család közötti vitának. De Ou Yun-t a bosszú fűti és nekitámad Yen Ching-nek, aki a harc közben megcsúszik és leesik egy sziklán. Két helyi nő találja meg, akik elviszik a házukba és gyógyítani kezdik. Egy titokzatos fehér ruhás nő, Lu Ling Ku megtalálja a férfi elejtett esernyőjét és felkeresi a két nőt, aki ápolgatja.

Kis idővel később Yen Ching felépül, Ou Yun pedig a helyi banditák vezére lesz a Tien Nan erődben. Éppen a beavatása zajlik, amikor két emberét küldi el a két nőhöz, hogy zenét és éneklést akarnak. Az egyik lány helyett viszont Lu Ling megy el és az énekével megbántja Ou Yun-ékat. Ennek ellenére elengedik, hogy kövessék, de a követőket Lu Ling megöli a Dragon Sword-al (Sárkány Kard). A lány a helyi fogadóban azt is meghallja, hogy Ou Yun bővítette a seregét és csatlakozott hozzá a kardforgató Grey Crown (Szürke Korona), a Deadly Spearsman (Halálos Lándzsa),aki a legyező és a lándsza ura és végül a Black Killer (Fekete Gyilkos), aki a harci bárd mestere. Lu Ling felkeresi a Tien Nan erődöt és párbajban megöli a Szürke Koronát. Ou Yun-al azonban már nem bír el és inkább elmenekül. Meghallja, hogy a felépült Yen Ching az apja sírjához ment. Felkeresi a temetőt, de Ou Yun embereibe botlik. Nem bír el velük, de Yen Ching megmenti és elfutnak, azaz egészen pontosan elrepülnek.

Ezalatt Hsu miniszter érkezik a városba, mert hallott róla, hogy a banditák terrorizálják a népet. Ou Yun és emberei azonban még az úton megtámadják őt és az embereit megölik, Hsu-t pedig tömlöcbe zárják azzal a két nővel együtt, akik segítettek Yen Ching-nek. Lu Ling és Yen Ching kiszabadítja őket, de menekülés közben beérik őket Ou Yun-ék és az embereik. Őrült harc kezdődik, amelybe beszállnak Hsu megmentésére érkezett katonák is és sikerül megölniük a Halálos Lándzsát, valamint a Fekete Gyilkost. Ou Yun azonban elmenekül, de Yen Ching beéri és párbajoznak, amelynek végén Yen Ching megöli a gonosz férfit.

Egy kevésbé ismert wuxia, amely nagyon biztatóan indul, de sajnos az első 20 perc után eléggé leülepszik és langyos mederben csordogál tovább. Alapvetően a történet nem lenne rossz és elég kegyetlen a film elején, de aztán csak a bosszúról szól, amelyhez a harci jelenetek meglehetősen átlagosak. Nem rosszak, de nem is jók. Én hiányoltam, hogy az esernyővel történő harcból miért ilyen keveset tettek a filmbe. A főgonoszt kivéve a többi bandita karaktere nincs kidolgozva. Látványosság és a zene tekintetében szintén az átlagos és a szürke a legjobb jelző a filmre. Az utolsó párbaj látványosra sikerült, de ez már nem menti meg a dolgot. Végül szeretnék beszélni a színészekről, akik annak ellenére, hogy kevésbé ismertek nem rosszak. Összességében csak wuxia fanatikusaknak ajánlom a filmet, mások találhatnak ezer jobb filmet ennél.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük