1 szavazat 3

Bemutatás

Egy fogadóban sok féle ember gyűlik össze. Bűnözők, kalandorok, segítőkész emberek, gonosz alakok. Betér egy koldus is, aki elkezd énekelni egy történetről, amely arról szól, hogy egy visszavonult hivatalnok a közelben utazott, amikor a kerékcserénél felfedte, hogy a kocsin található hatalmas láda tele van kincsekkel. Ezt meghallva a fogadóból sokan távoznak sietve. Nem sokkal később egy kocsi halad el egy sziklás részen. Egy öregember, két nő és két segédje társaságában. Két bandita meg is támadja őket, de felbukkan egy kalandor, Zha Xiaoyu és megvédi őket. Ezt követően együtt utaznak tovább. Ezután megismerhetjük a közeli Gao család fogadóját, amelyet sokan csak elátkozott fogadónak hívnak, mert különös dolgok történtek ott. Most is a jelenlegi tulajdonosai azoknak a testrészeit szolgálják fel, akiket sunyi módon meggyilkolnak. Betér hozzájuk egy harcos aki elmondja, hogy hamarosan érkezni fog egy visszavonult hivatalnok, Hai Gangfeng és egy ládában nagyon sok kincs lesz nála. Összefognak.

Meg is érkezik a hivatalnok és kísérete, de gyorsan rájönnek a banditák, hogy ő nem Hai Gangfeng, hanem a gonosz Zheng Shoushan, azaz az Ostorok mestere (The Whipmaster). Zheng és a lányai, valamint Xiaoyu végeznek az összes banditával és a fogadóssal is. Közben a hóesés egyre durvább lesz és a fogadóba betér a koldus valamint egy nagyon különös társaság is, akikről gyorsan lehull a lepel: ők a Xiang Xi Öt szelleme (Five Ghost of Xiang Xi) és a kincset akarják. Nem tudják, hogy Zheng Shoushan nem Hai Gangfeng. Xiaoyu vezetésével végeznek mindegyik szellemmel. Nem sokkal később viszont megérkezik maga Hai Gangfeng és kísérete is, valamint nem sokkal később egy titokzatos nő is, valamint egy rakás bandita. Zheng Shoushan azonban nem akarja kiengedni a kezéből a kincset és megölnek mindenkit. Végül aztán felsülnek, mert Hai Gangfeng ládája könyvekkel van tele kincs helyett. A titokzatos nő felfedi, hogy ő Lady Hermit (Remete asszony) tanítványa és megbízta a koldust, hogy a fogadóban terjessze el, hogy Hai Gangfeng korrupt hivatalnok volt és az így keresett pénzével a visszavonulását tervezve a környéken utazik át. Azonban Hai Gangfeng-nek nincs nagy vagyona, mert nem volt korrupt, az egész színjáték arra volt jó, hogy az összes gazfickót összeterelje erre a gonosz helyre és leszámoljon velük. Végül a Remete asszony tanítványa és Zheng Shoushan és lányai párbajoznak, amely során Xiaoyu a lány mellé áll az igazságérzete miatt. Végül győz az igazság.

Tarantino Piszkos nyolcas című filmje nagyon sok más moziból merített. Egészen biztosan közte van ez a film is, amely nagyon kellemes meglepetés volt a számomra. A Shaw Brothers studió is rájött, hogy nem minden a pénz. Egy jó ötlettel, látványos harci koreográfiával simán lehet jó filmet csinálni és még világsztár színészek sem kellenek hozzá. Itt is a studió másodrangú színészei brillíroznak és túlzás nélkül egy fogadóban játszódik az egész történet, amely tartogat meglepetéseket is. A néző végig izgalmat érezhet, mert nem nagyon lehet tudni, hogy kinek mi a célja, illetve, hogy a jó vagy rossz oldalon áll. Nem feledkezem meg a harci koreográfiáról, amely nem lett klasszikus, de átlagon felüli. A kardozós és ostoros harcok nagyon látványosak lettek és felhívnám a figyelmet, hogy helyenként brutálisan erőszakos. Vannak olyan részek, amik már szó szerint gusztustalanok. Wuxia rajongóknak ez kötelező darab, de nagyjából mindenkinek bátram merem ajánlani.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.6

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük