1 szavazat 1

Bemutatás

Egy öreg kovács megalkot egy velejéig romlott, gonosz kardot, amelynek a színe is sötét. Az egyik tanítványa, Kwei Chang azonban elrabolja a kardot és lebénítja a mesterét. A karddal a birtokában gyakorlatilag legyőzhetetlen lesz és mindenkit megöl, aki az útjába kerül. A környéken a Fei Lung harcművészeti iskolának van a legnagyobb híre. A vezetője Cheng Fang, az iskola egyik legjobb tanítványa pedig maga a fia, Tao Chi, aki érzelmeket táplál egy másik tanítvány, Sun Chao felé, de ő csak barátként tekint rá, mert együtt nőttek fel.  Kwei Chang megöli Wei Ching pár emberét és hadat üzen a klán vezetőjének. Ezért Cheng Fang elküldi Sun Chen-t, hogy keresse fel a neves harcművészt,Tung Shang-ot és kérjen tőle segítséget.

A lány el is indul, de útközben megtámadják. Az unokabátyja segíti ki őt. Sun Chen végül megtalálja Tung Shang-ot. Miközben Kwei Chang újabb tanítványokat öl meg a Fei Lung iskolából, Tung Shang elhatározza, hogy segít megölni a gonosz Kwei Chang-ot, de azt követően szeretné elvenni feleségül Sun Chen-t. Amikor ezt mondja a lánynak, akkor azt meghallja Tao Chi is, aki párbajra hívja ki Tung Shang-ot és láthatóan meg akarja őt ölni. Tung Shang önvédelemből levágja Tao Chi mindkét lábát és magára hagyják, mert azt hiszik meghalt. Cheng Fang nagyon dühös lesz, hogy a fiát megölték, ezért másnap szeretné kivégezni a fiút. Azonban Cheng Fang felesége és Sun Chen megszöktetik Tung Shang-ot, aki megfogadja, hogy soha többé nem harcol. Pont ekkor fut össze Kwei Chang-al, aki már éppen megölné, de egy titokzatos, vak nő megmenti a harcolni nem akaró Tung Shang-ot és egy barlangba viszi.

Kwei Chang betör az embereivel a Fei Lung iskolába és mindenkit lemészárol. Egyedül csak Sun Chen menekül meg, aki az unokabátyjánál talál menedéket. Az unokabátyja oda hívja magukhoz a Three Supremes (A három páratlan) harcost, akik megígérik neki, hogy segítenek legyőzni Kwei Chang-ot. Sun Chenék azonban biztosra akarnak menni, ezért elindul, hogy megtalálja Tung Shang-ot és újra a segítségét kérje. Nagy nehezen meg is találja, de Tung Shang a hegyekben él visszavonultan, Wu Li Ming álnéven és úgy tesz, mint ha nem ismerné fel Sun Chen-t. Ezalatt kiderül, hogy Tao Chi sem halt meg, sőt a legsötétebb kard készítője a tanítványának fogadta és műlábakkal megtanította újra járni és harcolni.

Tung Shang-nak elmondja a vak lány, hogy a annó a férjét is Kwei Chang ölte meg egy párbajban. Két évvel ezelőtt a vak lány és a férje a környékre jöttek, mert azt hallották, hogy itt van valahol elrejtve a legendás Sword of Gold (Aranykard). A kardot azonban nem találták meg, de Kwei Chang megölte a vak lány férjét, őt pedig megvakította. A lányt a sors vezette el a kardhoz, amit végül a barlangban talált meg. Most pedig átadja Tung Shang-nak, mert csak ez a kard győzheti le a legsötétebb kardot és Kwei Chang-ot. A három páratlan harcos már nem akart várni Tung Shang-ra és felkeresik Kewi Chang-ot, aki azonban végez velük is. Sun Chen és az unokabátyja párbajra hívja Kwei Chang-ot. A gonosz végez a lány unokabátyjával, de ekkor megjelenik Tung Shang és Tao Chi is és hárman, együtt küzdenek a gonosz ellen. Tao Chi elesik, de a vak lány segítségével végül megölik a gonosz Kwei-t.

Újabb thaiföldi wuxia, a Shaw Brothers studió árnyékában. Sajnos nem igazán tudok jókat mondani a filmről. A történet végtelenül egyszerű, ami egy bosszúmozi wuxiánál nem lenne probléma, ha a harci koreográfia, a harcok jók lennének. De nem azok. Egy-két jelenetet leszámítva kifejezetten gyengék a kardozós részek. Sokszor még azt is lehet látni, hogy a kard suhintása 1 méterrel elkerüli az ellenfelet, aki meghal tőle. A színészek közül a gonosz szerepében lévő Yuan Yi egész jól alakítja a konok harcost, de a főszerepben lévő Pin Chiang kifejezetten gyenge és hiteltelen főszereplő. Nem igazán lehet komolyan venni és a mozgáskultúrája is banális. Talán egy dolgot emelnék ki a filmből pozitív oldalon: viszonylag látványos és változatos helyeken játszódik. Egyébként a hangsáv német-mandarin keverék, de szerencsére van angol felirat, amelyben elég sok hiba van, de azért élvezhető. Csak wuxia fanatikusoknak ajánlom.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.9

Videó és Fotó

1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük