1 szavazat 2

Bemutatás

Gung Tianlong a törvény oldalán áll és éppen két rabot szállítanak a börtönbe Yuanzhou-ba, amikor a borzalmas időjárás miatt kénytelenek megpihenni az anyja házában. A két rab Guan Yunfei és Chou Han, akik kiraboltak egy hivatalnokot és megöltek mindenkit, 13 embert. Yunfei fia, Tao szintén a törvény oldalán áll és lefizetve pár őrt letámadják őket, kiszabadítva Yunfei-t és Chou Han-t, valamint Yunfei megerőszakolja Tianlong testvérét, az anyját pedig megöli. Leégetik az egész házat, de Tianlong-ot halálosan megsebesülve ott hagyják. Egy közelben lakó lány, Lingzi menti meg és meggyógyítja. Ezalatt Yunfei és Chou Han próbálják elosztani a rabolt aranyat, de Yunfei kapzsi és rátámad Chou-ra, azonban a férfi egy fáklyával megvakítja őt. Yunfei szerencséjére a fia, Tao visszatér és lelöki a hegyről Chou-t. Tao azt jelenti az őrség vezetőjének, hogy Tianlong hibázott és engedte futni a rabokat. Ezért elfogják és 15 évre egy sötét tömlöcbe vetik.

Tianlong a 15 év után kiszabadul és bosszút fogad. A börtön előtt már várja is őt Tao, hogy végezzen vele. Ez azonban fordítva sül el és Tao meghal. Időközben láthatjuk, hogy Yunfei egy erdő széli kunyhóban telepedett le, ahol vakon is tökéletes harcművész lett. 3 fiával és 1 lányával él. Az egyik fia, Guan Tatzu az erdőben találkozik egy idegennel, aki nem más, mint az életben maradt Chou. Chou halálosan megsebzi a fiút, akinek még marad annyi ereje, hogy haza vánszorogjon. Mivel a fülükbe jut, hogy Tianlong szabadult a börtönből, így azt hiszik, hogy ő sebezte meg a fiút. Tianlong is elindul Yunfei felé és útközben találkozik Lingzi-vel, aki bevallja, hogy azóta már összejött Yunfei egyik fiával, Hai-val és gyereket is vár tőle. Végül Chou megtámadja Yunfei-éket, de végeznek vele. Azonban mielőtt megnyugodnának, Tianlong is feltűnik náluk álruhában és gyógyítónak kiadva magát segít Guan fián és meggyógyítja őt.  Cserébe Yunfei lánya, Yenerh a bizalmába fogadja a férfit. Az egyik este, teliholdkor azonban felfedi magát Tianlong és elrabolja Hai-t, majd egy fára felköti a fiút, de nem öli meg. Az apja el is jön érte és Yunfei párbajozik Tianlong-al. Mindkét férfi megtanulta, hogyan kell sötétben harcolni. Végül végeznek egymással.

Ez egy kevésbé ismert filmje a Shaw Brothers studiónak és ahhoz képest, hogy viszonylag kis költségvetésből készült, valamikor neves, de a film készítésekor már másodhegedűs színészekkel (Feng Tien és Ching Tang azért eléggé nagy nevek), egész jó kis filmet sikerült összerakni. A színészi játék remek és egy pillanatra nem válik komolytalanná. A történet szintén leköti az embert és még fordulatokat is tartogat a néző számára. A harci koreográfia viszont teljesen átlagos. Nem zavaró, de nem is kiemelkedő és sajnos nélkülöz minden trükköt, effektet. Szinte végig csak kardharc van benne. Látványosságban mondanám, hogy nem valami nagy szám (csak egy kunyhóban és környékén játszódik a film), de egy percig nem hiányoltam további helyszíneket. Mindent összevetve Meng Hua rendező a maximumot kihozta a rendelkezésre álló erőforrásokból. Jó kis film ez, nézzétek meg bátran.

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
2.1

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük