1 szavazat 1

Bemutatás

Wan mester a polgármestere egy kis falunak, amelyet a Tigrishegyi (Tiger Mountain) banditák fenyegetnek. Folyamatosan fenyegetéseket küldenek és ezüstöt, valamint élelmet követelnek a lakosoktól. A nép azonban már nem tudja kitermelni amit a banditáknak kellene adni, ezért a lázadozáson törik a fejüket. Ez idő alatt tér vissza a faluba Nien Zhu, aki 4 évig volt távol és aki visszaemlékszik, hogy 4 évvel korábban mindenki őt piszkálta és bántotta, valamint szerelmes volt a polgármester lányába, Meixiang-ba, de a polgármester nem szerette volna, ha a lányának nem méltó férje van, így mindig is ellenezte a kapcsolatukat. Régebben Nien még szöktetni is megpróbálta Meixiang-ot, de lebuktak és verés lett a vége. Ezért Nien elment tanulni, hogy igazi férfiként térjen vissza.

Ezalatt a banditák vezére, Chou San megjelenik az embereivel és újra figyelmezteti a polgármestert, hogy nem sok napjuk maradt a pénz előteremtésére. A polgármester fia, Shuen Kuen elmegy a közeli városba erősítésért és elkíséri útján Nien Zhu is. Balszerencséjükre a ladikon utazik egy gazdag földesúr, Chao is és pont ezért a banditák, Vas Buddha (Iron Buddha) vezetésével megtámadják a hajót és elfogják őket. Azt hazudják, hogy Shuen Kuen a banditáknak szánt aranyért indult a városba, így őt elengedik, de túsznak ott tartják Nien Zhu-t és a táborukba viszik. Chou San szemet vet a polgármester lányára és elküldi érte az embereit, de a lakosok megvédik a lányt. Közben Nieh Zhu megszökik a banditák táborából. Ezt követően a falusiak összefognak, hogy együtt szállnak szembe a banditákkal, de az egyikük Wan Ren (aki áruló) próbálja őket lebeszélni. Végül megjönnek a banditák, de túl erősek a falusiaknak. Mielőtt azonban elragadnák az aranyat és Meixiang-ot, megjelenik Nien Zhu és végez az összes gonosztevővel. Kiderül róla, hogy az elmúlt 4 évet egy harci mesternél töltötte és megtanult mindent, amit meg lehet tanulni. Így már a polgármester is nyugodt szívvel adja hozzá a lányát.

Az Union filmstudió a 70-es évek elején méltó vetélytársa lett a két nagynak (Shaw és Harvest), de az biztos, hogy nem ennek a filmnek köszönhetően 🙂 Hiába szerepelnek a filmben olyan neves színészek, mint Ma Chi és Bai Ying, sajnos látszik, hogy Chiang Chou rendező nem elég jó a műfajhoz. A jövőben nem is rendezett sok filmet. Azaz pontosítsunk, mert nem rossz film A figyelmeztetés, de azért nem is jó. Miért mondom ezt? Bai Ying kivételével a színészek nem hoznak semmi extrát, a történet egy ideig izgalmas, de aztán ellaposodik, de ami a leginkább fájó pont, hogy a harci koreográfia elég gyenge. Az már csak kellemetlen hab a tortán, hogy a zene is eléggé idegesítő. Tényleg csak wuxia fanatikusoknak ajánlom a filmet, mások nyugodt szívvel kihagyhatják.

 

  • Történet
  • Harci koreográfia
  • Képi világ
  • Zene
1.6

Videó és Fotó

1 videó 1 fotó

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük